Спасиха отвлечения кмет на Мелитопол

Той обеща да се върне на работа до два дни
17 мар 2022 07:47, Нели Христова
59
Спасиха отвлечения кмет на Мелитопол

Ново видео на президента на Украйна Володимир Зеленски породи слухове, че отвлеченият от руските сили кмет на град Мелитопол е спасен, предаде NBC. Кметът на града беше отвлечен миналия петък с чувал на главата от централна сграда в центъра на Мелитопол.

Във видео, качено в Telegram тази вечер от заместник-началника на офиса на Зеленски, украинският президент говори с Иван Фьодоров, кметът на Мелитопол, който беше отвлечен от руски войници преди близо седмица.

Анализатори предполагат, че кметът е бил освободен от плен.

Във видеото Зеленски поздравява Фьодоров за спасяването му и го уверява, че Украйна не изоставя народа си. Кметът отсреща му отговаря, че ще са му нужни ден-два, за да се върне на работа. В отговор Зеленски казва, че не може да "обещае два дни", но насърчава кмета да си почине.

Заместник-началникът на кабинета на Зеленски, - Кирило Тимошенко, съобщава в отделен пост, че спасяването на кмета е станало след "специална операция".

„Благодаря ви, че не ме изоставихте. Ще ми трябват един или два дни, за да се възстановя и след това ще бъда на ваше разположение, за да допринеса за нашата победа“, казва той.

Даша Заривна, говорител на президентската администрация, съобщи украинската телевизия късно в сряда, че Фьодоров е заменен за девет пленени руски войници на възраст 20 и 21 години, предаде и АФП.

„Това са основно деца, военнослужещи, които според руското министерство на отбраната не присъстват в Украйна“, каза Заривна.

Миналият петък кметът бе заловен докато е бил в кризисен център, за да помага на настанените там. В събота президентът Зеленски призова лидерите на Франция и Германия да помогнат за освобождаването му.

Кметът на Днипро, друг град в Южна Украйна, също беше отвлечен в неделя, което предизвика остро осъждане от Европейския съюз.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вярно е колкото и че е бомбен Израелки паметник от руснаците- Израел каза, че това е фейк нюз и отказа да подкрепи Украина!
39
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Арестуван и освободен, но тук естествено с гръмки думи - ОТВЛЕЧЕН и СПАСЕН?!
38
0
 
3
 
! Отговори
Км преди 2 години
Артисти.
37
2
 
12
 
! Отговори
Териториален преди 2 години
Имаше време в което , не ги наричаха деца а Армия! Армията е гордостта на една държава. Която я има де....
36
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Военно престъпление е да се отвличат цивилни лица, още повече на административни длъжности.
35
5
 
7
 
! Отговори
redordead преди 2 години
ама какво значение имат американците - ти ако си по-духовно извисен от тях - не го прави - не бомбардирай театри...не взривявай жилищни сгради...
34
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До redordeadАма те Американците и сега проължават да го правят, само дето диверсиционните им отряди, се прикриват доста по-умело и качествено, след толкова много войни в които участваха и участват Американците, са натрупали опит - така да се каже - ;) Хората са се усъвършенствали - дето се вика !!!
33
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво. Сега е ред да сложат качулката на оная рускааа крантааа, кяото се самопровъзхласии за кмет. Директен раззтрел пред кметството за държавна измяна.
32
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пленени, пленени, колкото "военоплениците" дето режимът на Порошенко ловеше по улиците в Киев да разменя, бяха военни. Справка Wall Street Journal.
31
15
 
13
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Ами сега е момента със "Специална операция" командването на украинската армия да арестува Кремълският гном и да го предаде на наказателният съд в Хага където да го съдят за престъпление с/у човечеството и Геноцид на украинският народ, там ще го настанят в боксониерата на Милошевич, ще бъдат достатъчно хуманни да му оставят и въже ако се срине съвсем психически ... !!!
30
12
 
14
 
! Отговори
redordead преди 2 години
руснаците нарушават всякакви международни конвенции за отношение към цивилното население по време на военен конфликт.сега, рашките ще почнат, ама то САЩ в Ирак и т.н. - да, сигурно сагоправили, ти ако се имаш за по-по-най - защого правиш също?Или, ако съседът ти краде, и ти ли ще крадеш или ще покажеш класа?Но е видчно, че при руснаците класа няма...
29
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
не отвлечен, а арестуван.
28
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
1 към 10 - е и пак укритие "печелят".ха ха ха.
27
4
 
26
 
! Отговори
1 преди 2 години
Сега на кого да вярвам,както казва народа ,на тъпана или.................си,кмета е разменен,стига сте ни заливали с историйки за *героизъм*,пишете истината.
26
4
 
7
 
! Отговори
Връща се преди 2 години
Още утре ще командори руските сили в Милитопол. Таман да повервам и неможах.
25
25
 
29
 
! Отговори
терористи преди 2 години
Путинистите са терористи, като всички фашисти!
24
12
 
24
 
! Отговори
Зелен преди 2 години
Ефтени игри с посредствени актьори
23
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 18 Точно така, но преди това, има да се определят същите режими, като този на Никсън във Виетнам, на Буш младши в Ирак, Клинтън в Югославия, Обама в Сирия и Либия .... и ред други "демократични свобод", след които в страните с "постигнат мир" Остана само разруха .... НЕ НА ВОЙНАТА!!! Въпреки, че през последните 2 години загинаха над 6 млн. души благодарение на военна разработка .... о това не се квалифицира на война, защото разработката е западна ....
22
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На този кмет брада не му е покарала. Още кара на детски храни.
21
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците го пуснали,ама клоунът вика че бил спасен.Май просто са го отвели на разпит,казал е каквото трябва и човека е бил пуснат.М даа,дори нашата полиция не действа толкова меко.Нашите кметове ги снимат цял ден как седят на земята оковани,гаврят се с тях и накрая ги клеветят и осъждат.Май руснаците преследват определени хора,за определени престъпления.