Жените в Афганистан не могат да пътуват със самолет без мъж

Талибаните вече забраниха на момичетата да учат в гимназиите
28 мар 2022 09:03, Елка Василева
38
Жените в Афганистан не могат да пътуват със самолет без мъж
Снимка: архив, БГНЕС

Талибаните са информирали авиокомпаниите в Афганистан, че на жени вече е забранено да се качват на вътрешни или международни полети без мъж придружител, предаде Ройтерс, позовавайки се на два източника.

Този ход идва, след като талибаните промениха позицията си по предишен техен ангажимент да позволят на момичетата да се върнат в гимназиалните училища, което шокира много афганистанци и беше осъдено от хуманитарни агенции и чуждестранни правителства.

САЩ отмениха планирани срещи с талибански служители, на които щяха да бъдат обсъдени ключови икономически въпроси, а Съветът за сигурност на ООН заяви, че решението за спиране на обучението на момичетата е предизвикало дълбоко безпокойство.

Говорилите при условие за анонимност източници казаха, че министерството за насърчаване на добродетелта и борба с порока е изпратило писмо до авиокомпаниите в събота, в което ги е информирало за новите ограничения при пътуване за жените.

По информация на източниците жените без придружител, които вече имат резервиран билет, са могли да пътуват вчера и днес, след като в събота някои жени с билети са били върнати от летището в Кабул. Министерството не е коментирало информацията.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
3
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Г.ведарите за 20-те години кибичене в базите си в Афганистан така победиха талибаните, че последните пак са на власт с подарени оръжия за 80 милиарда $!
32
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За тези които казват ,че Щатите са виновни - да питам те ли плащат за тяхното присъствие в Авганистан? Факт е че за 20 г обучиха и въоръжиха местна армия и полиция,но те събуха гашите и се хванаха за колесниците веднага щом ги оставиха да се самоуправляват . За това бежанците от тази част на света са мъже 16-45г ,а бежанците от Украйна жени и деца. Последното изречение е за тези които питат защо е различно отношението към различните бежанци.
31
2
 
3
 
! Отговори
Растата преди 2 години
Сега от Запада може да измислят нещо, което да обвини Путин и той да излезне виновен за правата на жените в Афганистан. Байдън ще го нарече сатанист и ще наложат допълнителни санкции на Русия. И тук ще има още протести, но този път ,че Путин е финансирал талибаните в Афганистан
30
0
 
6
 
! Отговори
... преди 2 години
Бре ко да ви кажа! Там е още австралопитексия стой! Не успяха да се цивилизоват! Което говори лошо за човечеството де!
29
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само 20 години и се разпърдя г*йпар*да в Афганистан.
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До анонимен 24 Това са трролове. Целта им е да си помислите, че има много хора, които мислят по този начин. Но са комплексари наистина.
27
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А цената на олиото как е?
26
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Афганистан реално си е американски щат
25
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мъже с комплекси са най-жалките създания. Талибаните явно ги е страх от жените и се чудят как да ги мачкат. Къде е света в този момент, лицемерите мълчат нещо изгубиха интерес. САЩ създадоха всичко това, изнизаха се най-подло.
24
4
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
До последните коментари - вие за свобода чували ли сте, бе задръстеняци проклеееети! Най-вероятно не сте! А слечайно да сте чули, че рано или късно всеки роб, защото тези жени са точно това, се осъзнава и почва да се бори за правата си? Я си направете дори и повърхностна сметка с историята, надали ще успеете с толкова мозък......
23
2
 
1
 
! Отговори
Талибанпедераст преди 2 години
Аха, щото пък във въртолет могат, на мук!
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След 20 години спасителна операция на износителите на демокрация - САЩ и потрошени стотици милиарди долари - това е резултатът. Няма ли да има шествие към американското посолство с въпрос защо допуснаха талибаните, изнесоха се като пръДни и за съпричастност към съдбата на афганистанските жени?
21
1
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
До Ахмед - не забравяй, че децата ти ще са тъъъъпи като майка си, защото те ги гледат и няма да ги научат дори правилно да говорят, но с пломбирани мозъци не се спори, заслужават си примитивното съществувание.
20
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес цял ден за Авганистан ли ще пишете.
19
3
 
8
 
! Отговори
Некъф преди 2 години
Инак могат да бягат от страната си и да режат глави но когато трябва да се борят за свободата си хич ги няма за разлика от украинските мъже! МюCли ли е не ми го хвали!
18
4
 
2
 
! Отговори
Сандо преди 2 години
не могат ама то и не трябва
17
16
 
3
 
! Отговори
Ахмед преди 2 години
Прекрасно решение. Така трябва да бъде в целия свят.
16
11
 
4
 
! Отговори
. преди 2 години
Така трябва да е навсякъде!
15
2
 
3
 
! Отговори
Жеко преди 2 години
Интересно, тука филантропите не протестират пред АМ. посолство защо се изтеглиха
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
10 ти изводите за женската психика от тая която те е родила ли знаеш? Представям си каква психарка е! И да знаеш, психическите заболявания се онаследяват, което е видно и от постовете ти!