Чавушоглу: Единствената цел на Ердоган е прекратяване на войната в Украйна

Турция ще даде необходимия отговор ако бъде нападнат съюзник в НАТО
1 май 2022 22:02, Нели Христова
71
Чавушоглу: Единствената цел на Ердоган е прекратяване на войната в Украйна
Снимка: БГНЕС

Няма да влизаме във война, но и при най-малкото нападение срещу някой от съюзниците от НАТО, ще бъде даден необходимият отговор. Това заяви в контекста на конфликта между Русия и Украйна турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу, цитиран от в. "Хюриет".
 
Министърът засегна темата за войната в Украйна наред с други въпроси пред журналисти на връщане от обиколка в Латинска Америка.

Чавушоглу посочи, че президентът на Бразилия е заявил готовност, ако турският лидер Реджеп Тайип Ердоган сметне това за полезно, да осъществят заедно с лидерите на някои важни страни съвместно посещение в Москва.

По думите на министъра единствената цел на президента Ердоган е да осигури прекратяване на войната и да събере заедно двамата лидери в конфликта. "Продължаваме искрено нашите усилия", каза Чавушоглу.

Според турския първи дипломат "всички виждат, че има такива, които не желаят прекратяване на войната".

По думите му позицията на НАТО е ясна. "Ние няма да влизаме във война, но ако има и най-малкото нападение срещу някой от съюзниците, ще дадем необходимия отговор", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кюрдите са 20 милиона. Откъснат ли се, край с Турция.
49
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да се моли на Алах, че решиха поредната война да е в Украйна, а не в Турция, за да се продава оръжие и спасява икономиката. Засега кюрдите са спяща клетка.
48
1
 
4
 
! Отговори
hasan преди 1 година
*** ИМАШЕ КЪСМЕТ ЧЕ НЕ НАПАДНА ТУРЦИЯ,УКРАИНЦИТЕ СА КАТО БЕБЧЕТА В СРАВНЕНИЕ С ТУРСКИЯ АСКЕР.
47
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ердо в тебе ни е надеждата.Събери ги всичките на една маса, включително ЕС и САЩ и да се разберат.
46
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рано или късно ще се наиграете
45
5
 
5
 
! Отговори
hasmokar преди 1 година
Хитрец, под налягане.
44
3
 
12
 
! Отговори
popo преди 1 година
До noFreemanТе руските генерали щяха за 1 ден да превземат Украйна, ако се сещаш:-) Не знам чий крайцер потъна ,като селска гемия преди няколко седмици !?!
43
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин Византи василевс алелуя, Путин Византи василевс алелуя, Путин Византи василевс алелуя!
42
15
 
3
 
! Отговори
noFreeman преди 1 година
абе рез.няк как ще дадеш бе 1982 като служих треперехте от нас... сега заплашва Русия - един руски генерал каза, че ако има конфликт с Турция за 20 мин ще им ликвидират флота... *** арабски
41
4
 
10
 
! Отговори
Българ преди 1 година
Единственната цел на Ердоган е да се задържи на власт!Войната е добре дошла за него,защото килимчето под краката му беше почнало да се изплъзва след "Ковид кризата"!Той поне не обслужва чужди интереси като нашите политически пионки или го прави по умно а не толкова показно!
40
9
 
6
 
! Отговори
До 37 преди 1 година
100%! Браво! Русия и САЩ са проклятие.
39
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Край. С тези който продължават да правят войната.
38
8
 
17
 
! Отговори
ОСМАН преди 1 година
БЪЛГАРИНЪТ ,НИКОГА НЕ ТРЯБВА ДА ЗАБРАВЯ ОТ КАКВА ВЕЛИКА ИМПЕРИЯ Е БИЛА ЧАСТ И КОЙ ГО Е ОПАЗИЛ ЖИВ 500 ГОДИНИ СЪС ЕЗИК И КУЛТУРА И РЕЛИГИЯ.ВИСОКАТА ПОРТА НЯМА ДА ПОЗВОЛИ НА РУСКИЯ КАЛЕН БОТУШ ДА СМАЧКА ГАЛЕНИКА НА ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ ВULGARISTAN!
37
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако американците и НАТО са сериозна организация отдавна АЕЦ БЕЛЕНЕ ЩЕШЕ ДА Е ГОТОВ. КАКВО ИМ Е ПРЕЧИЛО ДА ГО НАПРАВЯТ. киро и бойко продадоха българия и националния интерес. Успяха да ни скарат с руснаците от нищото. Тъжното че плащаме данъци няма органи и военни в тази някогашна империя стигала на три морета. НАТО НЕ СА нищо повече от една формалност и юдейски инструмент
36
9
 
2
 
! Отговори
Прилепат преди 1 година
Прекрояване на картите в 21 век е почти невъзможно. Ядрени оръжия и глобализма са пречки някой да се вземе на сериозно. Намесата във чуждите дела е обаче златна възможност да се случи. Рико и боко скоро ще са неплатежоспособни и съответно без охрана.
35
1
 
20
 
! Отговори
Стига манипулации преди 1 година
Манипулациите, насадени от комунистите с цел да ни сближат с москалци, мътят много глави още. Руснаците тръгват в поредната руско-турска към проливите. Пътят им е оттук и трябва да се бият с тези, които ги държат - турците. Толкова. Никой не е тръгнал с някаква възвишена цел да спасява славянските си братя. За съвдиненито са били върло против. Да не говорим какви мизерии са правили на българите веднага след Освобождението.
34
3
 
14
 
! Отговори
Не фен на Путин. преди 1 година
Най-доброто изявление от натовска държава, което съм чул до сега! Чудно как е намерило място в медиите. Разбира се ще бъде пренебрегнато от глобалистите. В десятката: "Според турския първи дипломат "всички виждат, че има такива, които не желаят прекратяване на войната" и това: ""Ние няма да влизаме във война, но ако има и най-малкото нападение срещу някой от съюзниците, ще дадем необходимия отговор", каза той."
33
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
туркопитецитe са известни от древността с пословичната си подлост. Където и да отидат са известни само със злини и геноцид. Навсякъде по света турчакът е символ на злото.
32
13
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Турска **,не ти харесва историята,а?Да,Русия освободи България от изостаналата и прогнила турска напаст.Русия пак ще го направи,въпреки напъните на /не/българските политици да изтрият от съзнанието ни историческата истина,и да ни вкарат във война срещу нея.
31
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
анадолските чобани никой не ги пита. Политиката на НАТО се командва от Америка, а васалите слушат и козируват.