В Мариупол бяха открити 200 тела в мазето на жилищна сграда

Най-малко 21 000 души са били убити от Русия
24 май 2022 18:54, Нели Христова
154
В Мариупол бяха открити 200 тела в мазето на жилищна сграда
Снимка: БГНЕС

Работници, копаещи из развалините на жилищна сграда в Мариупол, откриха 200 тела в мазето й. Това съобщиха украинските власти във вторник, напомняйки за ужасите, които все още излизат наяве в разрушения град. Той стана жертва на тежки атаки по време на продължаващата вече 3 месеца война.

"Телата се разлагаха и в квартала се разпространяваше воня, каза Петро Андрюшченко, съветник на кмета, цитиран от АП.

Не става ясно кога точно са открити.

Мариупол бе безмилостно разрушаван по време на продължителната обсада, която най-накрая приключи миналата седмица. Около 2500 украински бойци напуснаха стоманодобивния завод "Азовстал", където бе последната им крепост.

Руските сили вече контролираха останалата част от града, където са останали около 100 000 души, много от които в капан без храна, вода, топлина или електричество. Преди войната населението на града бе около 450 000 души.

Украинските власти съобщиха, че най-малко 21 000 души са били убити и обвиниха Русия, че се опитва да прикрие мащаба на ужасите, като донесе мобилно оборудване за кремация. Те също така твърдят, че някои от убитите са погребани в масови гробове.

Украинският президент Володимир Зеленски обвини руснаците, че водят „тотална война“, като се стремят да нанесат възможно най-много смърт и разрушения на страната му. „Наистина, не е имало такава война на европейския континент от 77 години“, каза Зеленски пред украинците в понеделник вечерта, в навечерието на навършването на точно 3 месеца от началото на руската агресия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
35
 
! Отговори
Ламята преди 1 година
Речник на новговора:Евакуация-Предаване в плен:Загуба на град-Такческа победа:Загуба на територии-Успешна специална операция:Капитулация-Огромна тактическа победа ;)
97
20
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕЙ! Кой ви каза да разсъждавате! Нямало било кой да гледа. Каквото сме ви написали - това ще повтаряте, робове!
96
39
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да бе как така намират тези тела : кой ги намира?Руснаците са там отдавна и как така украинците намерили телатаС една дума изкате да кажете че руснаците са казали на украинците да си правят каквото искат в града и да си претърсват навсякъде. От кога и от къде е инфото. Несъответствие с нищо
95
39
 
41
 
! Отговори
Колхозник преди 1 година
2500 украински войници не напуснаха завода, а се предадоха на руските сили, след като изпълзяха от него, тъй като нямаше повече цивилни за жив щит...
94
31
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе - фалшиви/скалъпени новини и краварски тролооооооове - какво друго да има.
93
22
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както всички секти путинската също трябва да бъде забранена. Сектантите да не вилнеят пред паметници, форуми, да не си правят партии и да има адекватно лечение.
92
20
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
отвратен съм от евтината ви пропаганда
91
29
 
30
 
! Отговори
Феб преди 1 година
В Мариупол има само руснаци повече от два месеца, няма украинска власт там. Така наречения кмет не е там повече от 3 месеца. Това новина е абсолютното доказателство за измислени новини и пропаганда. Нацистите се предадоха след като разбраха, че любимия им президент се е отказал от тях и не иска да излязат жива оттам. Предадоха се не са ги евакуирали, трепереха като зайци пред чеченците.
90
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен99 Ти толкова сдууухан ли си беше, когато ти пишеха тройките по милост, или после си ходил на обучение в краварника?
89
23
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путинизма е висшият и последен стадий на бандитския капитализъм в Русиия.Путинизма - това е война и "консолидация" на нацията на основата ненавистта към някоя етническа група, това е настъпление срещу свободата на словото и информационно зомбиране, това е изолиране от външният свят и икономическа деградация.Путинизм е контролен изстрел в главата на Русия.
88
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А беше 1 евро за 98 рубли. Сега - за 50 рубли. Като огладнее Африка - 100 долара за 1 рубла. И без това доларите са хартийки вече.
87
6
 
6
 
! Отговори
Българин преди 1 година
До ВъZраждане на СССР...... Толкова си 5рост, че дори обикновеният русофил е интелектуалец в сравнение с теб!
86
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ВъZраждане на СССРЕ - само нашту Кирче ли се направи на Гууулем гирой, та да мръзнеме? Ба си шшшашавляка е тоя мууууньо.
85
15
 
15
 
! Отговори
да дааа преди 1 година
Ами война кат война, вие укрите да не би да ги жалите... https://youtube/watch?v=OLy9Ryr6ghgt=12s .... А можеше и въобще да я няма тая война ако спазвахте минските споразумения..., а можеше и да спре, ако наркомана овреме беше вдигнал белото знаме и беше дал генерална КАПИТУЛАЦИЯ... да, ама не и сега олеле!!! А колкото повече мърдаш, толкова повече ще боли... тъй ще е до кат си на верижка и слушаш гласове отвъд океана!!!
84
13
 
13
 
! Отговори
ВъZраждане на СССР преди 1 година
Днес Руската рубла достигна нов връх невиждан от 2010 година. 45 рубли за 1 долар. След като се разбра, че и Гърция след Германия, Италия, Словакия, Унгария и Австрия е платила газовите си доставки в Руски рубли. Така както върви до края на лятотото Руската рубла ще стигне Американакия долар на курс 1:1.. А Еврото?? То потъва все повече, дори долара го задмина днес.
83
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Истината...Ти под колко ника се подвизаваш, зайче?
82
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен88 Утре - на изгорелия цирк :)))))))))))))))))))) Плащаш както си знаеш - с ддддууууупееееееее! :))))))))))))))))))))))))))))))))))0
81
11
 
11
 
! Отговори
Ехааа преди 1 година
По Руската тв.показаха как Кадиров кара един от автобусите с пленени азовци и им пуска чеченска музика....
80
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Българин. Свободни са да избиват собственото си население, за да правят поръчково шоу. Нещо да кажеш за свастиките, татуирани по азОвците? Дето после по цял ден крещат "Ахмат-Сила"? И ти ще крещиш същото май. Дррррришльо.
79
10
 
1
 
! Отговори
Истината преди 1 година
До Позеленски!..... Няма руско зверство или военно престъпление, което петата колона на Москва от национални предатели и българофоби вие да не обоснове, омаловажи и оправдае. Дори техни близки роднини и приятели да станат жертви на руските садисти петоколонниците ще ги обвинят, че сами са провокирали руснаците!