Майки не искат пленените им синове да бъдат връщани в Украйна

Те се страхуват, че момчетата отново ще бъдат изпратени на фронта
12 юни 2022 17:10, Нели Христова
103
Майки не искат пленените им синове да бъдат връщани в Украйна
Снимка: БГНЕС

Майки на украински военнопленници задържани в Русия, започнаха да молят синовете им да не бъдат връщани в Украйна, каза пред репортери в неделя руският омбудсман по правата на човека Татяна Москалкова.

„Когато организирах прием на украински граждани, военнопленници в Севастопол, повечето от тях ме помолиха да информирам за съдбата им (техните семейства). Аз и моите служители изцяло изпълнихме това. Днес при мен постъпиха нови обръщения от украински майки. Те молят да не бъдат връщани (в Украйна) на синовете им, защото смятат, че те или ще бъдат отново изпратени на фронта, или ще бъдат подложени на репресии“, каза Москалкова, цитирана от ТАСС. Подобни призиви са постъпили и от двама военнопленници, каза Москалкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сталин на тия щеше да им разчепати ... само защото мижитурковите им синчета са се предали на га-до-вете. Когато Хитлер плени сина му, той и за миг не се поколеба!
64
8
 
37
 
! Отговори
Це істина! преди 1 година
До Анонимен 58 ==Украинци, не бъдете *** и не ставайте пушечно месо, стойте си пленени, на топло и нахранени в Русия е по-добре, отколкото мъртви и да ви убият , пращайки ви отново на фронта за чужди интереси!
63
27
 
12
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Само че не са споменали колко са тия майки, но можем да си представим техния брой, според броя на подалите такива молби пленници (двама) ! Отново руска пропаганда и манипулиране на информация !
62
28
 
12
 
! Отговори
Правда преди 1 година
До Анонимен 65, По делата се разпознават кой какъв е и по делата ще бъдем съдени от Бога всички.А делата на Путин доказват че той е новия диктатор-агресор и масов убиец, расист и военно престъпник срещу човечеството,правосъдието и мира като Хитлер, който ***, клевети,напада,ограбва,убива,разрушава други хора,народи,държави,а не украинският президент Зеленски който прави което е право и пред закона и пред Бога,като защитава живота,сигурността,независимостта, суверенитета,земята,страната
61
6
 
21
 
! Отговори
Това е истината! преди 1 година
До Истина===Майки не искат пленените им синове да бъдат връщани в Украйна!!!
60
22
 
7
 
! Отговори
Истина преди 1 година
Тези бедни майки на украински войници отвлечени от Русия, са или дезинформирани от фалшивата на диктатора Путин или обезуменли от скръб, защото техните войници и деца са вече противозаконно отвлечени, измъчвани и репресирани,умишлено осакатявани дори с отрязани пръсти др, части на тялото, за да бъдат принудени да укриват престъпленията на руснаците и да подпишат лъжите им че са от украинци, много от тях са осъдени несправедливо дори със смъртно наказание, макар че не украинци нарушават законите
59
6
 
22
 
! Отговори
100% преди 1 година
До Христо Христов===украйна свърши!
58
6
 
29
 
! Отговори
нищо ново преди 1 година
Този клоун купи на родителите си къща в Израел, а съпругата и децата живеят в Лондон
57
22
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
До АнонименТц. Пуслер се опитва да повтори Гладомора на Сталин в Украйна!
56
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Христо Христов===този евреин нацист зеленски ще унищожи цялото население на Украйна!
55
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
нацистите завзеха властта в Украйна, а обикновените хора не искат война
54
27
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
До АнонименСбъркал си адреса, товарищ! Апелирай към Пуслер да изтегли ушанките от Украйна и никой няма да умира!
53
26
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А синовете на кои майки да се сражават за свободата на тяхната Украйна?Дългото стоене в тюрмата на народите е оказало влияние върху тези хора за съжаление.
52
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
УКРАИНЦИ, ПРЕДАВАЙТЕ СЕ ВЕДНАГА НА РУСНАЦИТЕ , ЗА ДА ЖИВЕЕТЕ И НЕ СЕ ВРЪЩАЙТЕ В УКРАЙНА, ДОКАТО НЕ ПРИКЛЮЧИ ВОЙНАТА, ЗА ДА ЖИВЕЕТЕ И НЕ ВИ ИЗПОЛЗВАТ ЗА ПУШЕЧНО МЕСО, ИМАЙТЕ ДОСТОЙНСТВО И УВАЖАВАЙТЕ ПЪРВО СВОЯ ЛИЧЕН ЖИВОТ! "Украинските власти признават, че до 200 души дневно губят живота си в касапницата. А според западни източници и Гардиън, умират от 800 до 1000 украинци дневно. Това е истинска месомелачка. И в Киев не изпитват грам съжаление, когато пращат хората на сигурна смърт"
51
5
 
23
 
! Отговори
Da преди 1 година
Най после една умна приказка. Не подкрепям нахлуването на Русия в Украйна , но и също вярвам , че насилието ражда насилие. Далай Лама дава пример за изход много по мъдър от въоражаването на Украйна до изтребването на цялото човечество! Не вярвам , че войната ще реши нещо. Неравенството и насилието на всички нива е световен проблем . Ще мине време и няма да е ясно защо се бият в Украйна.
50
17
 
3
 
! Отговори
Амиии... преди 1 година
Важното е, че руските военнопленници искат пак под снарядите. В Русия съм, в Русия........
49
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинци, не бъдете *** и не ставайте пушечно месо, стойте си пленени, на топло и нахранени в Русия е по-добре, отколкото мъртви и да ви убият , пращайки ви отново на фронта за чужди интереси!
48
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не връщайте украинските пленници, докато не свърши войната, защото ще ги убият, пращайки ги отново на фронта, Зеленски ще воюва до последния украинец, но за да оживеят, не ги връщайте в Украйна преди да е свършила войната, дори и да искат да се върнат!
47
33
 
7
 
! Отговори
руски омбудсман преди 1 година
Поредната платена статия, платени журналисти и смешни статии... аман
46
27
 
12
 
! Отговори
1001 нощ преди 1 година
Руски омбудсман...права на човека в русия...украински граждани говорили с него?! Някой май започва да пресолява манджата.