Майки не искат пленените им синове да бъдат връщани в Украйна

Те се страхуват, че момчетата отново ще бъдат изпратени на фронта
12 юни 2022 17:10, Нели Христова
103
Майки не искат пленените им синове да бъдат връщани в Украйна
Снимка: БГНЕС

Майки на украински военнопленници задържани в Русия, започнаха да молят синовете им да не бъдат връщани в Украйна, каза пред репортери в неделя руският омбудсман по правата на човека Татяна Москалкова.

„Когато организирах прием на украински граждани, военнопленници в Севастопол, повечето от тях ме помолиха да информирам за съдбата им (техните семейства). Аз и моите служители изцяло изпълнихме това. Днес при мен постъпиха нови обръщения от украински майки. Те молят да не бъдат връщани (в Украйна) на синовете им, защото смятат, че те или ще бъдат отново изпратени на фронта, или ще бъдат подложени на репресии“, каза Москалкова, цитирана от ТАСС. Подобни призиви са постъпили и от двама военнопленници, каза Москалкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Иво ... че те какво са виновни, че зеления ги пратил на фронта? там поне може да остана живи, дори и в плен..
44
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Асоциален Примитив .. ти по добре виж какво казва нашия за кризата и поскъпването..
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До ! е как защо?! ами на фронта от винокуров ще изчезне "вино" и ще остане само"***"!
42
20
 
6
 
! Отговори
Асоциален Примитив преди 1 година
"каза пред репортери в неделя руският омбудсман по правата на човека Татяна Москалкова" Права на човека в Русия? Имат си и омбудсман? Тогава да чуем какво казват руските майки на които децата бяха изпратени на "учение" и в момента са тор в нивите на Украйна.
41
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинските майки да не се притесняват. Руснаците не са луди, че да пуснат пленници, които после пак ще пратят срещу тях. Ще бъдат освободени, но след войната.
40
2
 
32
 
! Отговори
До Така е .. преди 1 година
Очевидно или си с два неврона в главата и не си разбрал написаните десетина реда в статията или не си я чел. Украйнските майки не искат синовете им, които са пленени от руснаците да се връщат в Украйна. Предпочитат синовете им да останат при руснаците в плен. И според мен имат абсолютно основание да предпочитат синовете им да стоят при руснаците, защото единствено по този начин ще видят синовете си живи.
39
3
 
18
 
! Отговори
До 47 преди 1 година
Така е. Но това са Последиците. А никой не говори за ПРИЧИНАТА. ВСЕ ПАК ПУТИН НЕ Е ЛУД.
38
29
 
9
 
! Отговори
Така е .. преди 1 година
За същото се молят и майките на руски военно пленници.И те искат да бъдат върнати в Русия и да не се изпращат повече в Украйна.Майките са еднакви. Не искат Путин да избива украинци и руснаци.
37
5
 
32
 
! Отговори
До ! преди 1 година
Известният украински блогър Винокуров защо не отиде на фронта да защитава с оръжие либерално-демократичната идея? Най-много са склонни да жертват чуждия живот точно тези, които за нищо на света не биха пожертвали своя.
36
28
 
7
 
! Отговори
! преди 1 година
Според известният украински блогър Винокуров тези ако бъдат върнати, трябва да бъдат екзекутирани като предатели на родината и либерално демократичната идея за Украйна в ЕС и НАТО. Никаква милост към предателите.
35
7
 
27
 
! Отговори
Откъде го преди 1 година
Избраха дрогирания циркаджия, за нищо не става, т.ъоа продажна марионетка.
34
10
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски е бесен. Поел е ангажимент да пожертва всички до последния украинец, а има едни пленени, дето руснаците им пазят живота и не може да ги пожертва.
33
16
 
5
 
! Отговори
Иво преди 1 година
Да бе...да! Това е война. Да не ум е игра на плейстейшън?!на война като на война. И да я мислят как са ги възпитавали тия нацистчета
32
10
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинските власти признават, че до 200 души дневно губят живота си в касапницата. А според западни източници и Гардиън, умират от 800 до 1000 украинци дневно. Това е истинска месомелачка. И в Киев не изпитват грам съжаление, когато пращат хората на сигурна смърт - неподготвените и новомобилизираните се пращат директно на предните линии, където губят живота си още в първите битки. Зеленски е кървав клоун, който ще потопи в кръв страната си.
31
22
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ми ги хвалете... Тея руски диваци нямат една нормална гей двойка, да не говорим за трансове или татко 1 и татко 2... Не може да ми хвалиш държава в която мъж харесва жена... Не е нормално!
30
13
 
33
 
! Отговори
Кирил преди 1 година
Майките знаят ,че синовете им в Русия не са малтретирани ,а са поставени при човешки условия! Връщането им в Украйна е опасно,ще ги третират като предатели и Азовци ще ги разкостят!
29
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е честно, краварите са платили на Зеленски да жертва и последния укър за САЩ.
28
5
 
20
 
! Отговори
Кочината преди 1 година
Фашистка лъсна.
27
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинските майки смята, че синовете им в плен са по-добре и живота им е по-гарантиран в сравнение с това да бъдат "на свобода" в Украйна. Правете си изводи. В това, което една майка мисли, политика няма.
26
24
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
Той и Путин ще праща дъщерите си на фронта в Украйна като медицински сестри... 😀