Кипър и Гърция против забраната на визи за руснаците

Подкрепят позицията на Германия
19 авг 2022 22:55, Александър Попов
36
Кипър и Гърция против забраната на визи за руснаците
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Гърция и Кипър подкрепят позицията на Германия, като се противопоставят на блокирането на визите за руски туристи, които искат да посетят ЕС, отхвърляйки  призива за такава забрана от страна на Украйна, съобщава "Политико".

Това би било неправилно решение, заяви пред "Политико" постоянният секретар на кипърското външно министерство Корнелиус Корнелиу. Ние вярваме в контактите между хората и дори на граждани на Турция  кипърските власти издават визи, затова ние не смятаме, че тази мярка трябва да се отнася за руснаците, добави той.

Както съобщава "Политико", позовавайки се на представители на гръцкото правителство, тяхната страна също не разглежда възможността  за промяна на статута на руските визи.

През последните седмици официални лица от Естония, Финландия, Латвия и Литва предложиха забрана на туристическите визи за руснаците в целия ЕС, но германският канцлер Олаф Шолц  изрази противопоставянето си, заявявайки, че руският президент трябва да се вини за войната в Украйна, а не руският народ.

Външните министри на ЕС се очаква  да обсъдят  призивите за туристическа забрана  на среща в Прага в края на август, отбелязва "Политико".


36
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
1
 
! Отговори
Хой преди 1 месец
Ти не разбираш от фашизъм.Русия е фашизъм.
23
2
 
8
 
! Отговори
Фашизъм ?? преди 1 месец
Това на фашизъм май почна да мяза. ,,Големите " не са спирали войните през последния век- Ирак, Сирия, Виетнам,Чечня.... Ама чак пък да искаш всички жители на една държава да бъдат жигосани...това си е вече жив фашизъм .
22
2
 
19
 
! Отговори
Кипър преди 1 месец
Е 50 процента собственост на руснаци, а кипърските банки пълни с руски пари.
21
7
 
35
 
! Отговори
българина преди 1 месец
коя е украйна да искат от ес каквото и да е?
20
32
 
11
 
! Отговори
Слава Україні БРАТЯ преди 1 месец
Украйна е Европа, а Крим - Украйна! Завинаги!
19
4
 
7
 
! Отговори
Дете от преди 1 месец
Донбас
18
8
 
16
 
! Отговори
Браво! преди 1 месец
Достойна позиция.
17
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Алъш-веришът е най-важен, какво тук значат някакви си убити няколкостотин деца?
16
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Правилно,интереса клати феса,и не е важно кой какъв е,русофоби,русофили,и никой не работи в полза за България,тя газта си е газ ,и никой не го интересува откъде идва,а колко струва
15
31
 
9
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 месец
Аз предлагам джуджето убиец да приеме контра мерки и да забрани визите за К0чинaта за цяла Западна Европа и за САЩ. Предполагам какъв шок и ужас ще настане, че европейците няма да могат да поразгледат съветските деревни без пътища, където спят на глинени печки, ядат от глад супа от брезови кори и човекоядството е на особена почит :)))
14
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Убеждавам се, че русофобите се друсат като животни с наркотици! Отупват се с брашно като кучета! Толкова неадекватни мнения е изключено да се дължат на нещо друго!
13
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ра6истите като взривят аец-а, най-малкия проблем ще са визите.
12
7
 
4
 
! Отговори
1234 преди 1 месец
Гърция изгони 12 руски дипломати. Русия изгони 8 гръцки.
11
19
 
9
 
! Отговори
ШибиРиби преди 1 месец
Кумбаретата и те жалните изпродадоха острова си на руски граждани. Добре че са военните бази на UK там че иначе и руски бази щяха да им забият та да се чудят кой ги управлява.
10
20
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Кипър постоянно живеят няколко стотин хиляди руснаци. Сега и роднините им са налазили. Няма как да ги изгонят вече, за съжаление.
9
36
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вън руснаците от ЕС, нали Ние сме вражески държави, да ходят при техните приятели в Китай и Северна Корея.
8
15
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЕС е един Лицемерен "съюз"още от създаването си!По документи е създаден през 1953 г! И толкова! Едва през 1989 г САЩ Наля Огромен паричен ресурс в него,за да приобщи Бившите държави от Вършавският договор!От там до днес помним как протекоха нещата! САЩ е пред Границата на Русия!Преследвани цели повече от 80 г,да види Русия на "колене"! Пак няма да им се получи! ЕС е време да се Раздели със САЩ!Европейска армия ни е нужна вече! Следваме"политика" на Западна Европа в комшолук със САЩ!ЛИЦЕМЕРЕН ЕС!
7
27
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като толкова им харесват руснаците да си ги дундуркат като бебета. От руснак файда няма, единствено сигурно от дундуркането е че ще те окраде.
6
13
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами ето едно разумно протестиране срещу ЕС! И ето че Орбан Не е сам! Някак си СКОВАН ми се вижда този наш ЕС! На времето когато беше СССР слушахме но и изказвахме мнение когато Не бяхме съгласни! Но това да мълчиш и те Мачка ЕС си е унизително! Ще кажа само че в ЕС тази есен ще има големи сътресения в Брюксел! Това тяхното ДЕСПОТСТВО Не се трае вече!Никой Европеец Не подкрепя ВЕЧЕ ЛИЧНАТА "политика" на Брюксел!Реформи ще ИМА! И СА НЕИЗБЕЖНИ ВЕЧЕ!!!
5
12
 
28
 
! Отговори
Мишо преди 1 месец
А къде е България? Отново позорно отстъпваме от своите интерес благодарение на бездарните ни и купени продажни политици! А можехме да сме най-стабилната, енергетически независима и икономически процъфтяваща държава, която да решава кой и колко енергоресурси ще получи в Европа и на Балканите.Тъжен срам!