Лиз Тръс заяви готовност да използва ядрени оръжия

Но само ако е необходимо
24 авг 2022 08:32, Нели Христова
220
Лиз Тръс заяви готовност да използва ядрени оръжия
Снимка: БГНЕС

Министърът на външните работи на Великобритания Лиз Тръс, претендент за лидер на управляващата Консервативна партия и министър-председател след оставката на Борис Джонсън, заяви, че е готова да използва ядрено оръжие, ако се наложи.

"Смятам, че това е важна отговорност на министър-председателя. Готов съм да го направя", заяви ръководителят на британската външна политика на среща с членове на Консервативната партия в Бирмингам в отговор на въпрос за възможността за използване на ядрени оръжия, ако Обединеното кралство бъде застрашено. Събитието беше организирано от радиостанция Times.

Джонсън обяви оставката си като ръководител на Консервативната партия на 7 юли, когато близо 60 души демонстративно напуснаха правителството му. Той също така заяви, че ще се оттегли от поста на ръководител на кабинета, след като бъде избран нов лидер на торите, който да оглави правителството. Това трябва да стане на 5 септември, като новият премиер ще бъде или Тръс, или бившият финансов министър Риши Сунак. Резултатът от изборите за лидер на Консервативната партия ще бъде определен чрез гласуване по пощата от членовете на управляващата партия, чийто брой според различни източници варира от 160 000 до почти 200 000.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
6
 
6
 
! Отговори
До 87 преди 1 година
Нацизма е национален социализъм. Сталинизма е тирания на Сталин. Хитлер не е избивал собствения си народ, както Сталин го е правил. Хитлер не е унищожавал и затварял църкви, нито пък е налагал агресивен атеизъм.
78
4
 
6
 
! Отговори
4040 преди 1 година
Личи че тая много елементарна. Ще използват ядрено оръжие, ще умрат едни хорица бързо, после целия свят бавно от рак по тялото. И кой печели? Пуснете и една бомба на Лиз като иска да се стопли.
77
2
 
1
 
! Отговори
Съдията Дред преди 1 година
До Анонимен..Съдията Дред работи за такива, нали знаеш. Ама верно ли ? Не знаех. Брей, виж как научих нещо ново днес. Пич, пожелавам ти приятен първи ден в Интернет . Нека и аз да ти кажа нещо. Тук коментиращите ,няма значение какви никове са си сложили. Нито ти си Анонимен, нито аз съм Дред, Коментара показва какво иска да каже някой а не ника му. Хубаво е да го знаеш за да не се излагаш довечера в Хоремага че си говорил днес със Дред, Брад Пит а Памела Андерсън ти е лайкнала коментара .....
76
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анка Британка - Не знам за Британските (Кyчко! Научи се на български, мa!) закони и не ме интересуват, но си разглезана пaтка и ако имаше опция, някой да ме освободи от теб, щях ПАРИ да му дам. Виж битанксата нация днес - никойн е ги караше да правят нищо, никой не ги юркаше ... затова и изчезват тая нация. Всичко да им е миличко, нежничко, пухено ... И къф ник та гони, мa?
75
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 88 - Супер, но не видях къде пише, че Русия през 2022-а е комунистическа страна. Иначе има разлики. В мометна в САЩ има фашизъм и ако спрат демократите да го клатят, може би ще са по-добре. Но определено нее нацизъм.
74
12
 
6
 
! Отговори
До охо преди 1 година
Путин вече заплаши света с ядрено оръжия. Всъщност той първи започна да говори за ядрена война още през 2018,г. Русофилите сте жалки.
73
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 77 "и някак си са по-добри от "фашиста" Хитлер (който е нацист, но разбира се, за вас разлики няма)" Точо руската пропаганда използва взаимозаменяемо тези две идеологии и неслучайно, защото нацизма, или по-точно национал-социализма, опасно се доближава като асоциация с комунизма, т.е., това което е било при Сталиновия СССР поне на думи. Реално между Сталинизма и Нацизма разликите са чисти нюанси. По същество са едно и също нещо със сходни резултати и цели.
72
1
 
1
 
! Отговори
Анка Британка преди 1 година
До АнонименСупер си. Хареса ми написаното, псевдонимът ти е много общ, за да благодаря с лично обръщение, вярно че не са ме шляпали докато сам била 4г, ..то според Британските закони е подсъдно да се бие даже и на думи едно дете...мога направо да се обадя на леличката от доверие за децата и нищо че си майка или татко..могат да те накажат или отнемат от теб :)
71
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Съдията Дред - Съдията Дред работи за такива, нали знаеш. Без тях е невъможен :)
70
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 77 "Аз ще ти кажа, какво е фашиизъм - каквто ис иксаш да е!" Пълното безсилие на русоробите: понеже са неграмотни, си нагласят нещата "както искат".
69
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 81 Нямаш си идея за какво говориш. Това е "пойнта".
68
1
 
16
 
! Отговори
ААА преди 1 година
Лиз си мисли че ядрените бойни глави са вид вибра.ори
67
2
 
12
 
! Отговори
Съдията Дред преди 1 година
И защо не ? Какво и пречи? За нея и себеподобните и "лидери" - Байдън, Шолц, Путин, Зеленски, Си, дори и за кръгличкия Ким ИМА СОЛИДНИ ПРОТИВОАТОМНИ СКРИВАЛИЩА обилно снабдени с вода и храна за десетилетия наред. А простолюдието? ...Те, включително и заблудените тролчета дето не спират да пишат хвалби към любимите си господари ... те ?Ами те ще го дууууухат радиационно,ако въобще успеят да оцелеят, осъзнали със закъснение че ядрената война не е като това дето го дават на филмите от Холивуд.
66
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 66 - Your point?
65
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз я подкрепям. Ако продължава да тормози Пуутин, ще има сарматка!
64
0
 
0
 
! Отговори
От 76 преди 1 година
Хе хе хе - кефите ме мъжете, дето сте много силни, ама после ивкате полиция и ходите на съд ... не сте мъже, а жени!
63
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 66 - Аз ще ти кажа, какво е фашиизъм - каквто ис иксаш да е! Значи, сега искаш да ми кажеш, че англичанчетата са добри и милчики, че не са изнасили и завладели половината свят и някак си са по-добри от "фашиста" Хитлер (който е нацист, но разбира се, за вас разлики няма).
62
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 72 - Интересно ми е как ше паиш равновси след 5 витника в главата :)
61
2
 
17
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 1 година
Както е скарана с географията да не бърка Русия с ... Руанда примерно?
60
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анка Британка - Олел ... колко си кьопаво. Спориш като 4 годишно, което не е яло достатъчно шамари. Бягай т тука, преди татко да изкара колана.