Огромни печалби в Гърция от сватбен туризъм

Чужденци от цял свят плащат солидни суми
19 сеп 2022 11:54, Елка Василева
17
Огромни печалби в Гърция от сватбен туризъм
Снимка: архив, БГНЕС

Огромни печалби регистрират в Гърция от сватбен туризъм. Чужденци от цял свят плащат огромни суми, за да се оженят на гръцки остров на брега на морето, предаде кореспондентът на БНР.

Младоженци от Израел платиха един милион евро за сватбено тържество на остров Самос, съобщават организаторите.

В последните години гръцките острови привличат чужденци от цял свят, които желаят и могат да си позволят да се оженят на гръцки остров. Вълната започна от китайците, после европейци, а сега пристигат от цял свят.

Кметове на няколко острова съобщават, че до края на годината има сватбени тържества на чужденци. Фирмите организатори съобщават за много резервации и за следващата година.

На първо място сред предпочитанията са островите Санторини, Миконос, Родос, но модата "сватба в Гърция" достигна и до Кефалония, Кос и Самос.

Сватбения туризъм силно подпомага местните производители. Организаторите работят по поръчка на клиента, като много от чужденците настояват за елементи от древната история на Гърция.

Младоженци от Индия това лято си поръчаха театрална постановка "Боговете на Олимп", а разходите им за церемонията надхвърлиха 2 милиона евро, съобщиха от остров Миконос.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е заради филма "моята голяма тлъста гръцка сватба"
14
7
 
0
 
! Отговори
Петров преди 1 година
Ами то по тия каманъци за друго не става, 2-3 месеца слугуване година хранят, пък и без туй за друго не стават. Като са толкова големи печалбари защо 10 милионна държава е в двайсетицата по задлъжнялост в света.
13
0
 
9
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Знаят как се прави туризъм и печелят.С бетон и курорти подобни на градски квартали не става.
12
0
 
4
 
! Отговори
do turk преди 1 година
ама за съжаление турците са неграмотни като теб, и затова само бараби на запад и много рядко някой по-начетен, пишеш освен - "усвен", пишеш "тува" вместо това, , "заедну" вместо заедно, "пруизвежда" с у, нямам думи, иначе турците сте номер 1, проблемът е че в бг специално повечето са неграмотни като теб
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен до #6 преди 1 година
Ако Кавала беше българска щеше да е като българското черноморие, и обратно, ако днешното българско черноморие си беше останало гръцко, както беше до преди 100 години, щеше да е ТОП
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нещо да не ни пързаляте? Нали Бг Черноморието процъфтявало и било върхът? Нали тука е пълно с мутри и мутреси, силиконки, скъпи коли, дизайнерски прахове? Кво не му харесват на нашето море? И е евтиния - кафенце в пластмасова чашка 8 лв, таратор (бистър айрян с 2 люспички краставица) - 15 лв., вмирисана цаца, фасове по плажа. Всичко си е натурално и простолюдно. вие не гледайте какво разправят хората за Гърция, ами слушайте кво ви говорят Румен Драганов и хората от министерството.
9
0
 
8
 
! Отговори
Севим Шекерова преди 1 година
в Турция много неща се занемариха много последните години, преди не беше така, отделно хората нямат пари и бизнеса и стана много зле, прави сте за Анталия, в името на огромни печални и огромен брой туристи, стана гъзззззззз до гъзззззз и голяма гъчканица, не става вече за почивка там, за съжаление
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ходих в Турция, много съм разочарована, в Анталия- *** до ***, никакво спокойствие хотела е занемарен за 5-звезден хотел си е направо зле. Кърпите от пране, вече са износени толкова много - платихме 3 500 лв за 1 седмица 2 човека и не сме доволни, преди това в Гърция ходихме, хем не на островите , а на Халкидики - и там даже е много по-добре от Анталия.
7
0
 
11
 
! Отговори
до 5 преди 1 година
ще се сетите, от години го разправям, че Гърция, за разлика от Турция и България, има висок клас курорти, затова там ходят Роналдо, Флойд Мейуедър, Манчини, Бионсе, Джей Зи, Майкъл Джордан, Джордж Буш, в Турция и Бг тези хора НИКОГА НЯМА ДА ДОЙДАТ НА ПОЧИВКА, на посещение може, за бизнес - може, но не и на почивка, просто бг и Турция нямаме висок клас курорти, за съжаление.
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дори туркините се женят в Кавала. А можеше да е български, но лаком *** фердинандов.
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тази година ходих на Санторини и Миконос, повече няма да стъпя на турските курорти, които сравнение с гърцките острови са направо трагични. Жалко, че толкова години ходих в Турция, просто няма място за сравнение, водата на гърциките острови, постройки сгради, всичко е много по-добре от натопорчените огромни хотели в Анталия, Кущадасъ и така нататък
4
0
 
9
 
! Отговори
Морен сокол преди 1 година
Гърците знаят как да правят бизнес .И знаят зе клиетите че не са прости хора .затова отошение и вкусна храна и нормални цени.
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 3Няма как бай ти Г.. ьо да се мери с бай Ставрос, защото Гърция има 13 хиляди морска брегова линия, а България 430 км брегова линия от която туристическа е не повече от 300км.
2
2
 
3
 
! Отговори
Този Който преди 1 година
Бай Ставрос, покажи на бай си *** как са прай, как са мятяш, как сбираш парите на туристите....хаххахахаааа
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А на бетона пред слънчака,кога?