Заради реч на омраза: Мъск блокира акаунта на Кание Уест в Twitter

Направих всичко, което можах, написа бизнесменът
2 дек 2022 11:30, Петя Славова
48
Заради реч на омраза: Мъск блокира акаунта на Кание Уест в Twitter
Снимка: БГНЕС

Собственикът на Twitter Илон Мъск обяви, че акаунтът на рапъра Кание Уест в социалната мрежа ще бъде блокиран заради нарушаване на политиката за реч на омраза.

"Направих всичко, което можах. Въпреки това той (Уест) отново наруши нашите правила срещу подстрекаването към насилие. Акаунтът ще бъде блокиран", заяви бизнесменът на страницата си в Twitter.

Към момента акаунтът на певеца вече е спрян, предава БГНЕС.

На 9 октомври страницата на Уест беше блокирана по същата причина, като тогава причината за мерките бяха антисемитски изявления на музиканта. Блокирането беше отменено на 28 октомври.

БГНЕС припомня, че по-рано американският рапър Кание Уест, който официално смени името си на Ye, открито заяви симпатиите си към нацисткия диктатор Адолф Хитлер на фона на обвиненията в антисемитизъм.

През последните месеци рапърът привлече вниманието на медиите заради антисемитските си изказвания, след което редица големи марки обявиха, че ще спрат да си сътрудничат с него. В края на октомври Си Ен Ен съобщи, че Уест се възхищава на Хитлер и дори искал да нарече албума си на името на водача на нацистка Германия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
пришълеца преди 1 година
А източния патриарх?:))))
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каза, че Обама не е първия черен президент, а просто поредния евреин президент и тва било анти-семитизъм. Хахаха. Що да е анти-семитизъм? Евреите не харесват ли черните? Те трябва да се гордеят, че Обама е евреин!
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
.Лошо щом мига' става вече нацист
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво стана със свободното слово хахаха
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кво пък толкова е направил, хахаха. Гледах му интервютата, казва, че обича всички и виждя доброто във всеки, ДОРИ И В ХИТЛЕР хахаха, много насажда омраза, ок. Хахаха. Боли ги евреите щото светът започва да осъзнава, че най-големия геноцид е извършен не от немците, а от воляните/галицийски"украинци" срещу поляци, източни украинци и руснаци, а евреите са били просто допълнение към менюто.
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не виждам никаква реч на омраза. Някакъв човек написал, че харесва друг човек - какъв е проблема??? Аман от нежни душици, които иначе нямат проблем да подпишат заповеди за избиване на милиони хора. Ама тогава го правят, за да запазят демокрацията - не от омраза. Смях!