Зеленски призова украинците да са търпеливи и силни

Продължават усилията за възстановяване на електрозахранването
5 дек 2022 07:47, Нели Христова
91
Зеленски призова украинците да са търпеливи и силни
Снимка: БГНЕС

Президентът Володимир Зеленски призова украинците да бъдат търпеливи и силни, за да устоят на суровите зимни условия, докато официалните лица продължават с усилията за възстановяване на електрозахранването и други услуги, които бяха прекъснати от руските въздушни удари.

От началото на октомври Русия нанася удари по енергийната инфраструктура на Украйна, което води до прекъсване на електрозахранването и оставя милиони хора без отопление, докато температурите се понижават.

"За да преживеем тази зима, трябва да бъдем още по-устойчиви и още по-единни от всякога", каза Зеленски във вечерното си обръщение към нацията.

"Не можем да допуснем каквито и да било вътрешни конфликти и стачки, които могат да отслабят всички ни, дори ако някой там си мисли, че това по някакъв начин ще го укрепи лично".

Западните държави осъдиха вълните от руски въздушни удари по гражданската и енергийната инфраструктура.

Заместник-министърът по политическите въпроси на САЩ Виктория Нюланд заяви, че руският президент Владимир Путин извежда войната на ново ниво на "варварство", като се опитва да изключи осветлението и топлината на цивилни граждани.

Кметът на Киев Виталий Кличко заяви в Telegram, че от днес прекъсванията на електрозахранването ще бъдат ограничени до планирани "стабилизиращи" прекъсвания, за да се възстанови работата на мрежата, но добави, че ситуацията остава "трудна".

Най-големият доставчик на електроенергия в страната, ДТЕК, съобщи, че са планирани прекъсвания на електрозахранването в три други региона - Одеса, Донецк и Днепропетровск в южната и източната част на Украйна.

В Херсон, останал до голяма степен без ток, когато руските сили напуснаха южния град миналия месец, областният управител заяви, че 85 % от потребителите вече имат електричество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Италианският вестник Corriere della *** потвърждава ужасяващите загуби на Украйна край Бахмут (Артемовск). Неговият кореспондент посети болницата близо до фронтовата линия и казва, че всичко е в кръв, посочва се в Telegram канала на политолога Владимир Корнилов.Пред очите на италианския журналист за половин час лекарите са ампутирали краката на четирима военни, а друг остана без ръце. Според лекарите само тяхната болница приема средно по 100 тежко ранени на ден.
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На мястото на звездичките е маймунско а, така че мейлът е този, който се вижда.
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От 17: Това ще е последното ми писане под тази тема. Говориш някакви неща, които си чул, но не си проверил и звучат кухо. Тук не е място за дълбоки дискусии. Ако искаш наистина да спориш, но с целенасочени аргументи, а не общи приказки, които бият встрани от казаното от мен, пиши на code187***abv.bg. Но да знаеш, че на моменти може да мине много време, докато отговоря.
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От 17: "България беше силна и непобедима до момента в който вируса на комунизма от Съветския Съюз не се ширна по земите ни." Това беше написал и това е огромна глупост, която основно провокира да пиша (нещо, която рядко правя иначе). Също и в малка степен това за днешна Русия, но не толкова, защото в днешно време е лесно човек да повярва на бясната пропаганда, без да провери фактите.
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прекъснатото електричество забавя и дори прави невъзможна доставката на някои оръжия в Украйна.
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От 17 до 22/23: Фактите наистина имат значение, затова е хубаво да се занимаеш с теорията, че Земята е на 4,5 млрд години, за да видиш за какво става дума. Пълна с неправдоподобни допускания, напълно недоказуема, тя има стойност само като вид религиозен култ, защото е на практика такава. Впрочем тук не е мястото за такава дискусия.
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 30....Началото е Каин и първородния грях.Края е Христос Спасител.А събитията в ново време си обясни с Откровение.Там пише за войни и премеждия.Но мнозина ще бъдат подведени.Там , ако не те е гнус да четеш, пише , че антихриста ще обещава добро.Но после ще се обърне срещу хората.Типично за идеите на комунизма.Сравнението не е задължително.Но би могло да послужи.
15
0
 
0
 
! Отговори
Защо преди 1 година
И ние сме търпеливи вече 33 години и чакаме благата на демокрацията да ни направят нормална европейска държава. Да ама не. Не ни искат не само Нидерландия наговарят се все някой да ни изолирва и пренебрегва. Използват ни българи това е истината. Продават ни *** си чрез големите вериги и изнасят печалбата.Закриха ни блоковете, икономиката, Армията. Продават ни ненужно оръжие и ни завличат в чужди конфликти. Ние сме като магарето поканено на сватбата мислим си че ще е.бе.м булката ама ....
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От 17 до 21/24: Не разбирам логиката на аргументите ти. Казах вече, че комунизмът е огромно зло. Но не е единственото. Не знам защо в твоя опростенченски модел всичко се свежда до комунизма като еманация на злото. Виждам, че има и здрав разум в теб, щом в светогледа ти има място за първородния грях, Каин и Сътворението. Но вероятно не си го поставил като здрава основа, а стои като кръпка някъде.
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Черната дупка призовава да са пушечно месо,за да измуфтят още кинти за Даркнета да си има за черни дни.
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 17....Казваш , че и аз съм болен.Така.Ако тръгнем назад във времето , както поучително ме насади , ще стигнем до първородния грях.И до убийството на Каин .Освен ако имаме разминавания с тебе по отношение зараждането на света.Ако за тебе Октомврийската революция е началото на света.А България освен дата 1944 година , друга не знае , имаме сериозни различия по темата болест.
11
0
 
0
 
! Отговори
Слава Кокаине преди 1 година
Така, така.......нека са търпеливи на шуротийте му!
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много побъркани българи има навсякъде.Всички които подкрепят Украйна да отидат да поживеят там да разберат какво е отношението на укрите към българите.Ревнахте че украинките се държали в България нагло и нахално ама защото не отидете в Украйна да видите как ще се държат с вас мъжете им.
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 16: Комунизмът без съмнение е огромно зло, но той не е коренът на нашите злини, който корен е много по-дълбок и датиращ много назад във времето. Всъщност комунизмът идва точно в резултат на болестта на обществото. Като гледам как пишеш, ти също си болен от тази болест, или пък си просто наивник, нагълтан с евтина лесносмилаема пропаганда, което е почти същото.
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Светът е с украинците в този тежък час Фашистките окупатори от Кремъл , и лично фюрера Путин , който нареди нападението над свободна Украйна ще е отговаря пред международен съд.Слава на а Украйна!..Която изнася урок на родолюбив и жертвоготовност малцина народи биха го сторили.Особено нашия разделен от руската зараза на комунизма народ.България беше силна и непобедима до момента в който вируса на комунизма от Съветския Съюз не се ширна по земите ни
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато си налегнат от тежка болест, също ти казват да си търпелив и силен, друго не ти остава. Така е и с украинците. Само че тяхната болест е смъртоносна. Но с помощта на д-р Путин, който с няколко ракети излекува ковида (надявам се да му дадат Нобела за медицина за 2022), може да се излекуват и от нацизма, който при много от тях не е пуснал дълбоки корени и много от тях знаят, че с руснаците са един народ.
6
0
 
0
 
! Отговори
Rah преди 1 година
Сутрешната доза Зелю
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинците призовават националния предател Зеленски да седне да преговаря и да прекрати унищожението на страната и армията, ама не става. Има милиардчета за усвояване. И ще си го гледаме със сценичния костюм на фронтовак още дълго
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Над масовите гробове на украински войници слагали украински знавена-видях много такива видеа. Зловеща гледка. Цели полета с гробове и веещи се знамена. Зеленият се уплашил, че това не е добра реклама за режима му и не допринася за търпението и смелостта на укрите и заповядал знамената да се махнат до едно.
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още е 7 сутринта русофилите вият като бездомни котки. Дайте им малко рубли да се успокоят бе!