Канцлерът на Австрия идва у нас по покана на Румен Радев

В основата на срещата е "Шенген"
22 яну 2023 17:48, Нели Христова
16
Канцлерът на Австрия идва у нас по покана на Румен Радев
Снимка: БГНЕС

Федералният канцлер на Република Австрия Карл Нехамер ще бъде на работно посещение в България на 23 януари, понеделник, по покана на българската страна. Обезпечаването на охраната на българската граница и противодействието на миграционния натиск, както и прилагането на европейското право по отношение на Шенген, ще бъдат във фокуса на визитата, която е инициирана от държавния глава Румен Радев. В делегацията, водена от Карл Нехамер, е Герхард Карнер - федерален министър на вътрешните работи на Австрия.

На 23 януари българският президент ще посрещне австрийския канцлер на летище „Пловдив“, след което двамата ще се запознаят на място с предприетите мерки за охрана на външната граница на ЕС с Турция.

Румен Радев и Карл Нехамер ще посетят Регионалната дирекция “Гранична полиция” в Елхово, където е разположен Регионалният координационен център, част от Интегрираната система за наблюдение на българо-турската граница.

Румен Радев и Карл Нехамер ще проведат работна среща и ще дадат брифинг за медиите. В българската делегация за посещението на българо-турската граница са Иван Демерджиев - служебен заместник министър-председател по обществения ред и сигурност и министър на вътрешните работи, Димитър Стоянов – служебен министър на отбраната, адм. Емил Ефтимов - началник на отбраната.

В рамките на посещението на австрийския канцлер е предвидена среща с министър-председателя Гълъб Донев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Aйge нeмa нyжga...
7
0
 
2
 
! Отговори
Кандидата преди 1 година
Е за кво ше идва не ни пускат в Шенген а сега ше идва да си стой там в неговата страна
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В основата на срещата е Шенген, а извън основата Радев ще прави антиукраинска коалиция в помощ на Русия.
5
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той не ни ще в Шенген, а ние го каним у нас. По-голямо самоунижение от това не знам. Ако имахме нормални политици, щяха да му забранят да стъпва на наша територия доживот.
4
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този ни се подиграва, а Радев се излага че го кани тук. 100 пъти чухме че Шенген е счупен и не работил. И нямало да се разширява докато не се бил реформирал. Но за Хърватска не беше?! Радев е срам за нас! Румънския президент дори не пожела да разговаря с този нацист.
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоз уша_т рашист взе много да се вживява. Да си прочете Конституцията.
2
0
 
7
 
! Отговори
Copy/Paste преди 1 година
Я виж, Фигуранта стана като Баце, взе да ги вози с президентската джипка с мисълта за Шенген. Със самолет трябва бе, ахмакоу, нали си бил "пилот".
1
2
 
16
 
! Отговори
ФАКТ преди 1 година
Жалкия фигурант е най-смешния "политик "от 681 г досега!!!