Зеленски пристигна в Бахмут, връчи ордени на защитниците на града

Това е част от работното пътуване на президента в Донецка област
22 мар 2023 14:35, Стела Стоянова
126
Зеленски пристигна в Бахмут, връчи ордени на защитниците на града
Снимка БГНЕС

Президентът Володимир Зеленски пристигна на предните позиции на украинската армия в Бахмут, съобщи офисът на държавния глава на Украйна. Президентската администрация показа и кадри, на които той награждава отличили се в защитата на града бойци.

Пристигането в Бахмут е част от работното пътуване на президента в Донецка област. Зеленски е изслушал доклади за оперативната обстановка и хода на бойните действия на фронтовата линия.

"Имам честта да бъда тук днес, в източната част на нашата държава, в Донбас, и да наградя нашите герои, да ви благодаря, да ви стисна ръцете. Благодаря ви, че защитавате държавата, суверенитета и източната част на Украйна", каза Володимир Зеленски.

Артилеристът капитан Иля Вергун, удостоен със званието Герой на Украйна, получи от държавния глава орден „Златна звезда“. От 24 февруари 2022 г. Вергун участва в съпротивата срещу въоръжената агресия на Руската федерация. Лично е извършвал противотанковите изчисления по време на освобождаването на град Тростянец, Сумска област, участвал е във възпирането на врага в посока Изюм. Частите под негово ръководство  са унищожили голямо количество вражеска техника.

Присъстващите почетоха паметта на загиналите защитници с минута мълчание.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
5
 
! Отговори
Домодедов преди 1 година
Злите езици говорят даже че е пострелял малко по чмобики и зекове, които все още се навъртат в района.
2
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е точно пък в Бахмут, от който по последни данни украинците контролират малко повече от 30% със сигурност НЕ е Зеленски!!!!
1
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой яко лъже. Първо си помислих, че това са руснаците, но после се сетих, че режимът в киев една истина не е изрекъл... но може пък и двете страни да лъжат, а обикновените хора да плащат сделката.