Сингапур екзекутира мъж заради 1 кг канабис

Той е осъден за подбудителство за трафик на дрогата
Обновена: 26 апр 2023 07:38 | 26 апр 2023 07:35, Елка Василева
65
Сингапур екзекутира мъж заради 1 кг канабис
Снимка: архив, БГНЕС

Сингапур екзекутира мъж, осъден за трафик на наркотици, съобщи представител на семейството му, въпреки молбите за помилване, отправени от роднините и близките му, както и от активисти, предаде Ройтерс.

46-годишният Тангараджу Супиах беше осъден за подбудителство за трафик на над 1 кг канабис през 2013 г., което е два пъти повече от прага за смъртно наказание в града-държава, която е известна със строгите си закони за наркотиците.

Кокила Анамалай, сингапурски правозащитник, представляващ семейството, потвърди, че Супиах е бил екзекутиран чрез обесване, след като президентът е отхвърлил молбите за помилване в навечерието на екзекуцията.

Сингапурското правителство не отговори веднага на молбата за коментар.

Британският милиардер Ричард Брансън, известен противник на смъртното наказание, заяви, че присъдата срещу Супиах не отговаря на стандартите за наказателна присъда, тъй като той не е бил близо до наркотиците, когато е бил арестуван.

В отговор на това правителството заяви, че Брансън разпространява лъжи и не уважава съдебната система на страната, като добави, че съдилищата са прекарали повече от три години в разглеждане на делото и твърденията на Брансън са "очевидно неверни".

Службата на ООН за правата на човека също призова Сингапур да не пристъпва към екзекуция и да "наложи официален мораториум върху екзекуциите за престъпления, свързани с наркотици".

Миналата година Сингапур екзекутира 11 души и твърди, че смъртната присъда е ефективно възпиращо средство срещу наркотиците и че по-голяма част от населението подкрепя тази политика.
(БТА, Пламен Йотински)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
1
 
! Отговори
до 36 преди 1 година
Слава Богу!
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 35 - Затова е наше морално задължение, да поведем държавата наоред, катп консолидираме бизнеса инпарите в ръцете на МОЖЕЩИТЕ, а не на мутрите или оче по-зле - на тея ревящи за соц-а.
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пмните ли какД уерте започна да решава проблема? Инколконго плюеха ... А после млъкнха. В моемнта една официална статиатила няма, за рязпространението и употреба на нарлотоци във Филипините. Защо? Ами защото проработи и публиката подкрепяше мерлите.
40
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Олеее ... Диваци ...
39
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
жив наркоман няма да остане.
38
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голяма част от ,,нормалните хора,, варите ракия, пиете и я продавате нерегламентирано дори и на непълнолетни, но сте готови да убиете човек заради нещо което е в пъти по-безвредно!
37
0
 
3
 
! Отговори
VladTepes преди 1 година
До Да..В Малайзия се прилага научната бесилка на Марууд, все пак е бивша британска колония. В последните години все по-често се дават доживотни присъди като алтернатива.
36
0
 
3
 
! Отговори
VladTepes преди 1 година
До АнонименВ Сингапур смъртното наказание се прилага за над 500г. при определени условия може да се замени с доживотна присъда, за 100г. се полагат 5-20 години ол инклузив и освежаващ масаж с пръчка от ратан.
35
0
 
5
 
! Отговори
Ачик преди 1 година
Прекрасен закон. Но в БГ това не може да се случи. Ако започнат да екзекутират утайките, кой ще снася на куките?!
34
0
 
6
 
! Отговори
Никой не реве за преди 1 година
диктатура.Но всички(нормалните хора)ревем от прекалената толерастия към всякакви отклонения.Заради тази толерастия страдат обикновените граждани.Заради всякакъв вид мошеници,аферисти и далавераджии и техните юридически и икономически съветници,четящи законите както дяволът евангелието,законите и правилата са направени такива,че тормозят,затрудняват и отнемат времето на нормалните хора. Не искаме диктатура,но искаме повишено взискание към нарушителите.Но те са по върховете и не става.
33
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние се чудим как да пуснем Семерджиев.
32
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"ама той голяма работа е направил ве , сигурно с тоя килограм ще убие няколко стотин души нали ?" - да не ти дава господ тревоман колега. 90% от тях са пълни флегми и гледат като забозили телета, а като ги пусне се изнервят и се потят като мулета. Казвам го от гледна точка на някой продавал трева 15 години и познаващ над 1000 тревомана в София. Абсолютното дъно, роби на свободата, знаех всеки един в кой ден взима заплата, колко ще купи, кога ще му свършат парите и кога ще почне да иска напред.
31
8
 
3
 
! Отговори
big meech преди 1 година
ама той голяма работа е направил ве , сигурно с тоя килограм ще убие няколко стотин души нали ? Логиката им е брутална на тия жълти полухора , които никога няма да бъдат самостоялтена държава , понеже са с размеририте на един квартал.
30
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Семерджиев и убиеца на Милен Цветков трябваше да бъде екзекутирани и гаранция, че щеше да е по-спокойно по улиците. В Сингапур е така. За 100 грама канабис трепят. Но пък затова и няма наркомани там. Където има сурови закони и законност, се живее спокойно.
29
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сингапур е държава, която няма да стигнем след 2 милиарда години.
28
1
 
10
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 1 година
Преди години гледах филм за Сингапур.Страхотна държава. Огромни небостъргачи, виждащи се и на снимката. Мият се от вън и миенето продължава по едно година. В ел . стълбовете по улиците са монтирани кранове за вода и ел. контакти. Тротоарите се чистят с прахосмукачка и след това с вода с миещи препарати.Страхотна чистота и ред и строги наказания.Показаха и ресторант , в който се продават печени пекински патици. Страхотно. Имаше и оркестър и всеки от ресторанта има право да покаже певческите си с
27
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 38 - правилно си ги усетил нещата. Тон асфалт на дребно струва 500лв. Аз си преасфалтирах зад блока сам, даже не взех пари от съседите, че и те са едни мрънкачи, само като им чуя селяндурските гласове как се карат за левче за сметката за асансьора докато по време на спора изпушват по 3 фаса ми идва да си тегля въжето сам. В държавата на 90% е останала само умствено изостанала измeт.
26
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
37, 'Понеже са още по-зле, за това водят класации за най-добър стандарт на живот' -- послушни като овце
25
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
не ми трябва политик (посредник) да ми събере (открадне) парите ако искам да ми асфалтират пред блока. просто си плащам. държавата и религията съществуват единствено с помощта на страха - страх от глоби, страх от наказания. само потомствения роб им гласува доверие и им плаща данъците
24
1
 
16
 
! Отговори
Баче Кико преди 1 година
До 32. Точно поради тази причина, че ги е страх хората в тези държави, продължителността на живота им е до 85-90 години. То защото живеят в страх, мизерия и нямат представа дали няма да им спрат тока. Понеже са много зле, за това имат хубава здравна система. Понеже са зле децата им учат в хубави училища. Понеже са още по-зле, за това водят класации за най-добър стандарт на живот. Виж в една държава в която един наркоман с колата си помете човек и го размаже е много добре, защото остава свободен.