Сингапур екзекутира мъж заради 1 кг канабис

Той е осъден за подбудителство за трафик на дрогата
Обновена: 26 апр 2023 07:38 | 26 апр 2023 07:35, Елка Василева
65
Сингапур екзекутира мъж заради 1 кг канабис
Снимка: архив, БГНЕС

Сингапур екзекутира мъж, осъден за трафик на наркотици, съобщи представител на семейството му, въпреки молбите за помилване, отправени от роднините и близките му, както и от активисти, предаде Ройтерс.

46-годишният Тангараджу Супиах беше осъден за подбудителство за трафик на над 1 кг канабис през 2013 г., което е два пъти повече от прага за смъртно наказание в града-държава, която е известна със строгите си закони за наркотиците.

Кокила Анамалай, сингапурски правозащитник, представляващ семейството, потвърди, че Супиах е бил екзекутиран чрез обесване, след като президентът е отхвърлил молбите за помилване в навечерието на екзекуцията.

Сингапурското правителство не отговори веднага на молбата за коментар.

Британският милиардер Ричард Брансън, известен противник на смъртното наказание, заяви, че присъдата срещу Супиах не отговаря на стандартите за наказателна присъда, тъй като той не е бил близо до наркотиците, когато е бил арестуван.

В отговор на това правителството заяви, че Брансън разпространява лъжи и не уважава съдебната система на страната, като добави, че съдилищата са прекарали повече от три години в разглеждане на делото и твърденията на Брансън са "очевидно неверни".

Службата на ООН за правата на човека също призова Сингапур да не пристъпва към екзекуция и да "наложи официален мораториум върху екзекуциите за престъпления, свързани с наркотици".

Миналата година Сингапур екзекутира 11 души и твърди, че смъртната присъда е ефективно възпиращо средство срещу наркотиците и че по-голяма част от населението подкрепя тази политика.
(БТА, Пламен Йотински)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
32, 'Като се замислиш колко държави спазват законите си и хората плащат данъците си, знаеш ли че са на светлинни години пред нас' -- вярвай и ще отидеш в рая! така звучиш. религията и държавността са от едно котило. и двете ползват страх да владеят
22
1
 
5
 
! Отговори
Баче Кико преди 1 година
До анонимен 28Ако можеше да мислиш дори два процента с мозъка си, едва ли щеше да напишеш толкова *** коментар. По коментара ти съда, че си някой наркозависими, който си мисли, че като работи без да плаща данък е направил удара на живота си. Като се замислиш колко държави спазват законите си и хората плащат данъците си, знаеш ли че са на светлинни години пред нас? И нямат по 2-3 загинали от катастрофи на денонощие, а имат толкова за цяла година.
21
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да си направят изводи другите държави, които легализират " безобидната" тревица.Ама нали трябва да върви бизнеса...нещастниц×и!
20
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вижда ми се прекалено, поради факта за безвратността на наказанието.
19
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
законите и държавността са измислени от вълците за овцете и само потомствена овца би им гласувала, спазвала измислените им закони или плащала данъците им
18
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не де не,тя тревата не е дрога,както ни убеждават някои.Интересно в тази държава за пример,защо са на друго мнение ?Защо не пишете,че са комунисти и промити мозъци сега,а?
17
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
23, 'Благодарение на хубавите закони, които също така се спазват и изпълняват, Сингапур е толкова напред във всяко едно отношение' -- 2016 май ходи да гласуваш заради 50те лв глоба и 2020 май не ходи в парка от страх от герберската глоба от 5000 лв, а робе?
16
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
18, 'Не ползвам "лечебна тревица' -- не отговори на въпроса. Ще се предадеш ли да те убият ако те хванат с нея, щом си такъв защитник на закокието и държавността?
15
0
 
0
 
! Отговори
2016 преди 1 година
'Готовността за задължително гласуване е свързана с факта, че това е един от въпросите и в предложеното от Слави Трифонов за национално допитване.'
14
0
 
0
 
! Отговори
До 10 преди 1 година
Коеф. на убийства в САЩ е 7/8, а в Българиябе само 1,5.
13
2
 
0
 
! Отговори
До 16 преди 1 година
С удоволствие ще умра за Партията ако съм съгрешил!
12
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
14, 'В нормалните държави явно има добри закони, които се и спазват' --- ти като си голям привърженик на държавата и законието ще се предадеш ли доброволно да те убият ако те хванат с лечебна тревица?
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
при герб 2016 ако не гласуваш = глоба 50 лв
10
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами ето за всички които твърдят, че канабиса не бил дрога. В нормалните държави явно има добри закони, които се и спазват. Тук като започнем от определено малцинство, което се вози без билет и никой кондуктор не го проверява, като се мине през безумните закони да не можеш да се защитаваш в собствен имот от крадци и престъпници, като се стигне до това, че няма нито един осъден политик, магистрат, съдия... За какви закони говорим в България? За каква правова държава може да става въпрос?
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
при герб 2020 ако те види полицай в парка = 5000 лв
8
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който е ходил там знае, че всичко е стерилно чисто и подредено, Европа, включително Швейцария, пасти да яде. Само че за хвърлена хартийка или дъвка на улицата глобата е 1000 сингапурски долара или 1000 лева. Преди години мои близки пътуваха за Нова Зеландия, с прехвърляне в Сингапур. Баш тогава в Сингапур бяха хванали българи да точат банкомати и един от тях бил със същата фамилия като моите роднини - просто съвпадение. И за малко роднините ми да не ги качат на самолета за Нова Зеландия.
7
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Адмирации на Сингапур! Очарован съм да науча, че някъде има справедливо правосъдие
6
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тука на Киро пици му разнасят,тия там за 1кило плява човек убиват.
5
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде санкции на Сингапур,нещо НПОтата няма ли да вземат отношение,или само на други места грaчат
4
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да вземем да изпратим нашите управници, депутати, чиновници, калинки и ДС фирмаджии на малка екскурзийка там, с по малко канабис в багажа, без да знаят. Като ги проверят на летището, като ги хванат, ще ги осъдят и ще ни ги върнат в дървени костюми. Тогава България ще се оправи...