Аржентина с голямо споразумение с Китай

Започва плащания с китайска валута
28 апр 2023 23:50, Росен Стойчев
57
Аржентина с голямо споразумение с Китай
Снимка: БГНЕС/EPA

Аржентина обяви ново споразумение за преводи с юани, съобщи Блумбърг.

Страната се е договорила с Китай. С китайска валута ще бъде изплащан вноса на китайски продукти.

Още по темата


Страните в Южна Америка наблюдават намаление на доларовите си резерви заради евтиния износ на селскостопански продкути. Споразумението беше договорено на голямо общо събитие, на което присъстваха и китайски компании.

Обяснява се, че китайския юан започва да се превръща в резервна валута. Това представлява реална конкуренция на американската валута.

Подобни договорки обявиха Китай, Бразилия и Русия. Различни страни опитват да намерят алтернатива на амеирканската валута.

Това отваря варианти за допълнителни преговори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябваше да си купя долари още когато курса беше нисък.
50
1
 
16
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 1 година
Внасям разни неща от Китай и винаги съм се дразнил че трябва да плащам в долари когато правя превод от моята сметка към Китайските ми контрагенти.Дори и със евро немога защото в Китай няма еврови сметки.А нашите банки не предлагат сметки в йоани.Силно се надявма това скоро да се промени!
49
0
 
14
 
! Отговори
до 49 преди 1 година
Това което казваш е абсолютно вярно и започнахме да го правим.Всички доларови резерви ги намалихме до минимум.Вместо долари в момента държим стока и активи но има евро но тенденцията е и него да го махнем.Мразя да правя прогнози но БРИКС е на път да върне златния стандарт даже и да не успее да го направи-вече нищо не е същота.Ние европейците можем да живеем без САЩ.Но не можем да живеем без евтините китайски стоки.Следователно общата валута (юан/рубла) ще е по важен
48
1
 
13
 
! Отговори
обективен преди 1 година
Българин съм работещ в китайска фирма в Нингбо.Към днешна дата европейците се считат втора категория хора на изток.Руснаците имат повече права и възможности.Например: европеец купува стока от Китай и плаща само и единствено в долара.Руснак купува същата стока но има избор:плаща или в долари или в рубли или в юани както той иска.И внимание: цената не е една и съща.В юани е по евтино.Защо няма директен курс евро юан?? Нима Европа малко внася от Китай?Защо трябва да плащаме комисионна за долара?
47
1
 
5
 
! Отговори
Марсиянец преди 1 година
Ще бъдем ли свидетели на 1 рубла = 1 долар? Нямам предвид поскъпване на рублата :-)))))
46
0
 
0
 
! Отговори
хаххахахах преди 1 година
49 ако имам нужда от финансов експерт моментално ще ти се обадя... И не си раздавай съветите безплатно по страниците на днес.... хахахахаххаххаххаххах
45
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Запада да изкара от международните системи за плащане --- хахахахаххахахахаххахаахахаДа не би само една система за плащания да съществува ??? Празни глави - празни коментарии.
44
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съветвам главоците които така разпалено поддържат дедоларизацията прокламирана главно от Русия и Китай с надеждата да сринат САЩ незабавно да сменят спестяванията си с 50% юани и 50% рубли. Още в края на тая година когато ФЕД фалира ще са на голям профицит от поне 10Х от началната сума. 1000 лева вложени по тая схема в края на 2023 ще ви гарантират 10000 лв за Коледа. Действойте, газ.
43
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
финландия също си плаща в рубли - договора е до 2032- и нямат керенце да го прекрати
42
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ами 20 държави от азия минаха на рупии с търговията с индия- латинска америка в юани - лека полека печатницата без покритие ще цица само от европа до пълното и затриване- японците австршийците унгарците си плащат в рубли за газ и нефт- и не само те- колониите като българия в долари купупуват руска газ на двойна цена - "пазарна икономика"- пазара определял - верно ли бре- още колко лъжи сте засм-укали и продържавате да ги см-уч-ете
41
1
 
0
 
! Отговори
Бай Иван преди 1 година
И в юани ще ядат хурката, само злато.
40
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Запада да изкара от международните системи за плащане и търговия всяка държава, която се клана на жълтитее и белитее комунисти. Да си живеят живота успех:)))
39
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами какво да кажем за еврото, беше време 1Е=1,4USD напоследък бяха я докарал до 1 към 1
38
6
 
20
 
! Отговори
Км преди 1 година
Кой ще държи долари,като знае,че всеки момент може да му ги замразят и откраднат.
37
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Запада запАда.
36
6
 
26
 
! Отговори
Лекар ихтиманец преди 1 година
Еврото все едно не съществува. Усещате ли?
35
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
германия е пътник с вещото ръководство на краваршингтон- съхраняването на германия я прави увунтуален съюзнек на русия коуто си е самоубийство за англосаксите - те 2 века само това правят - германия и русия да са далече една от друга- и до сега укспешно- но ако русите оправят украйна ще се наложи поляците да върнат земите на северна германия които получиха след втора световна- имаха само едно градче на морето - гдиня - фижте картите
34
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименКитайска ширпотреба!?! Някои хора още живеят 20-30 години назад. Много, ама наистина много малко са нещата, които да не може да си набавиш от Китай. Индия също има много, много неща които да предложи, особено в областта на потребителски стоки. Не подценявам Германия, но някои хора имат много изкривена представа и за възможностите на Русия, Китай и Индия.
33
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия има и юани, но може ли с тия юани да купи техника която се произвежда само в Германия? --- Каква техника произвежда Германия, която Китай не произвежда??? Задай си въпроса - Как Германия ще произвежда каквото и да било когато енергията е по-скъпа от тази на Китай, работната сила е по-скъпа, ресурсите са по-скъпи.... Германия сама свърши тази работа - да стане неконкуретно способна...
32
34
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е хубаво многознайковци, Русия в момента е пълна с индийски рупии вследствие износа на нефт, какво може да купи с тях и окъде? Русия има и юани, но може ли с тия юани да купи техника която се произвежда само в Германия? Ето ей така СИВ се самозакопа, същото ще стане и с БРИКС. Ами той Китай сам не си признава валутата защото като ти отпусне заем иска срещу него не юани а долари вие чакате юана да стане резервна валута. Просто юана е една парична патерица за купуване на китайска ширпотреба.