Документи за подводница се оказаха в тоалетна на пъб на Острова

"Ансън" е ядрена нападателна подводница, една от най-съвременните
29 апр 2023 13:49, Елка Василева
34
Документи за подводница се оказаха в тоалетна на пъб на Острова
Снимка: архив, БГНЕС

Британският кралски флот започна разследване след информацията, че строго секретни документи за подводница са били открити в тоалетна на пъб от популярната верига Wetherspoons.

Таблоидът "Сън" първи разпространи новината, уточнявайки че става дума за подробности за подводницата "Ансън" - една от най-съвременните в кралския флот.

Документите са били намерени на пода в тоалетна кабина на пъба на гарата в градчето Бароу-ин-Фърнес, предаде кореспондентът на БНР.

От военноморските сили заявиха, че документите са от "общ" характер без класифицирана информация. Въпреки това обаче военните приемат изключително сериозно всички въпроси, свързани със сигурността, и ще разследват обстоятелствата около откриването на документите.

"Ансън" е ядрена нападателна подводница, която е построена в корабостроителницата на BAE Systems в Бароу-ин-Фърнес, графство Къмбрия, много близо до пъба, където са намерени документите. Тя е 97-метровата и с водоизместимост 7800 тона, като е една от петте нападателни подводници от клас Astute на военноморските сили.

Според министерството на отбраната "Ансън" е в състояние да обиколи земното кълбо, без да се показва над водата. В момента струващата 1,3 милиарда паунда подводница се намира във военноморската база край шотландското пристанище Клайд.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
7
 
13
 
! Отговори
ФАЛШИВАТА ПРОМЯНА преди 1 година
КИРО И АСЕН ПРАВЯТ СЪЩОТО. КАК СЕ ИЗЛЪГАХТЕ ДА ИМ ДАДЕТЕ ДА ВИ МАМЯТ И ГРАБЯТ...??
3
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Френската телевизия пусна репортаж за огромната мрежа от педофили във Великобритания.Около 1400 заподозрени, включително 76 политици, 43 артисти и 35 журналисти; 100 000 деца са били въвлечени в педофилската мрежа.
2
0
 
17
 
! Отговори
МИ6 преди 1 година
В тоалетната е била явката за размяна на документите с кешовица ,но явно единя е спекъл или устелин нещо гнило и ги е изхвърлил за да не го дупчат с химикали докато си каже всичко до първата самостоятелна сексуална симулация.
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, бе , специално ги растлал на пода, за вас, да се чудите, а не ги е хвърлил в някое кошче, а корабчета в окото плуват ли?