Тридневен траур в Гърция заради трагедията с мигрантите

Има опасения за стотици загинали при корабокрушението
15 юни 2023 10:01, Елка Василева
34
Тридневен траур в Гърция заради трагедията с мигрантите
Снимка: БГНЕС

Гърция обявява тридневен траур заради трагедията с потъването в Йонийско море на плавателен съд с мигранти, съобщи канцеларията на гръцкия службен премиер. Има опасения, че корабокрушението е отнело стотици животи, предаде Франс прес.

Още по темата
Гръцката брегова охрана засега е извадила 79 тела и е спасила над 100 души, но оцелели твърдят, че на борда е имало до 750 души.

Говорител на гръцкото служебно правителство заяви пред държавната телевизия, че властите не могат да потвърдят съобщенията дали на борда на потъналия риболовен плавателен съд, който е плавал от Либия към Италия, действително е имало между 700 и 750 души, предаде Ройтерс.

Благотворителната организация „Аларм Фон“ (Alarm Phone), която ръководи общоевропейска мрежа за подпомагане на операции за спасяване на мигранти, съобщи, че във вторник вечерта е получила сигнал за бедествие от хората на борда, като те са казали, че на корабчето има 750 души. (БТА, Владимир Сахатчиев)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Аааааа ха ха ха ха ха.
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Значи 178 налични, останалите са изплували на някой бряг и като ги хванат ще казват, че са на по 15. Класика
22
1
 
11
 
! Отговори
Надупена преди 10 месеца
Пука ми за тези.......... На никой не ги е викал. във Европа Що не. ги вземе при нея. оная Травела
21
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Шоп Мда, когато преди хиляди години египедският фараон попитал един от съветниците си - Какво празнуват евреите? Съветникът му отговорил: - Празнуват, че са напуснали Египед. Тогава пък фараонът го попитал: - Ами защо празнуват ТЕ? Трябва НИЕ да празнуваме...
20
2
 
13
 
! Отговори
Шоп преди 10 месеца
Какъв траур бе, тия трябва празник да обявят
19
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Че да не би някой насила да ги е качил в това корабче? Що не са си купили билети за някой пътнически кораб? Ако всичко им е наред, не са престъпници или пък издирвани - Няма да плащат по няколко хиляди долара на трафиканти, а ще платят по няколко стотин долара за билет като всички нормални хора. И сега Урсула- та иска аз да плача за тях! Еми няма пък!!!
18
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А не трябва ли траура да е в Либия?И не трябва ли най-после да спре това Велико преселение на народите?Коя икономика може да го понесе?
17
1
 
8
 
! Отговори
Samo minavam преди 10 месеца
Много ме кефят византийците. Става каквото става и после плачат. Гениално
16
1
 
26
 
! Отговори
Списаревски преди 10 месеца
Възстановяване на гранични войски, а не гранична полиция - калашници и кучета, БТР-ри по браздата и стрелба на месо , миниране по оградата! И най-вече вън от гейския ЕС... София в момента е по-хубава и бялочовеко-жизнена от Париж и Лондон взети заедно!
15
0
 
10
 
! Отговори
Ангел преди 10 месеца
ужас в Марсилия е същото
14
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Такива нито трябва да ги спасяват нито траур да обявяват. По плавателен съд с намерение да пресече граница трябва да се стреля без значение кои и колко са на борда. Човешки права не значи право да нарушават закона и държавна граница. Ако има оцелели да им бият шута обратно от където са дошли. Друг начин за справяне с тази напаст и нашествие няма.
13
2
 
11
 
! Отговори
До 10 преди 10 месеца
Западната цивилизация и култура, такава каквато я знаем от ренесанса насам, а не днешната поп-чалга, която продължава да я подменя, целенасочено се унищожава. Има една книжка "Какво да се прави" на Давид Енгелс. В нея можете да прочетете, защо се прави това и как да му противодействаме преди да са ни поробили напълно.
12
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
да да имали 750 човека те още малко ще се изкарат по-големи от титаник.
11
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Загиват хора, защото някой събуди у тях надеждата, че могат без документи, да се заселят в Западна Европа и да живеят дообре от социални помощи. Неможе, всички африканци да станат европейски граждани. Това е невъзможно.
10
3
 
45
 
! Отговори
aZ-ът преди 10 месеца
Аре стига либерастии бе ... Банда тарамбуки , без документи се качили на кораб , издавили се и сега всички дружно трябва да се чувстваме виновни така ли ? Ми аз не чувствам вина, съжаление, тъга или загуба също не чувствам ? Само , че повечето от тия ме могат да четат дори , те нямат мозъка или парите да организират това . Къде са либерастките фондации и НПОта, които организират това , кой го е проверил кораба , броя на хората , капацитета , кой плаща тия пътувания?
9
2
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Преди месец бях в Париж. Не бях ходил там и направо ми призля. Хотелът ми беше в сравнително краен квартал. Когато пътувах в метрото и ходех по улицата, все едно бях в Нигерия. Мизерия и наркомани по улиците. Положението във Франция е изпуснато и вече не виждам как биха могли да се обърнат нещата. Чувам, че и във Великобритания нещата са към пропадане.
8
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Траур за нашественици , това е голямо унижение , това и умрял кон не може да го преживее...
7
2
 
10
 
! Отговори
Fjö&#24 преди 10 месеца
От радост !!!
6
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Каква трагедия само. Натъжих се и аз. Като и е толкова тъжно на Европа, да вземе да направи една рекламна кампания в Цяла Африка и Близкия изток, как каним всеки който иска да се пресели при нас, на неограничена държавна издръжка за него и семейството му. После да им организираме и сигурен транспорт и да им построим жилища. Така вероятно ще ни стане по-весело.
5
1
 
20
 
! Отговори
А? преди 10 месеца
Едно добро начало?