Лодка с над 100 мигранти се преобърна край Южна Гърция

Властите съобщиха, че 104 души са били спасени досега след инцидента
14 юни 2023 12:47, Йоана Цонева
13
Лодка с над 100 мигранти се преобърна край Южна Гърция
Снимка: Архив, БГНЕС

Край южното крайбрежие на Гърция започна мащабна операция по търсене и спасяване, след като рибарска лодка с над 100 мигранти се преобърна и потъна, предава "Асошейстед Прес".

Властите съобщиха, че 104 души са били спасени досега след инцидента, който се случи рано в сряда на около 75 километра югозападно от Южен Пелопонес в Гърция. Четирима от оцелелите са хоспитализирани със симптоми на хипотермия.

Шест кораба на бреговата охрана, фрегата на ВМС, военнотранспортен хеликоптер и хеликоптер на военновъздушните сили, както и няколко частни кораба участваха в издирването на други, смятани за изчезнали.

Още по темата
Предполага се, че лодката е пътувала за Италия и е отплавала от района на Тобрук в Източна Либия. Гръцките власти и агенцията за защита на границите на ЕС "Фронтекс" бяха първо предупредени за приближаващия плавателен съд от италианската брегова охрана във вторник.

Трафикантите все по-често използват по-големи лодки в международни води край гръцката континентална част, за да се опитат да избегнат патрулите на местната брегова охрана.

В неделя 90 мигранти на яхта под американски флаг бяха спасени в района, след като подадоха сигнал за помощ.

Отделно в сряда яхта с повече от 70 мигранти на борда беше изтеглена до пристанище на южния бряг на остров Крит, след като властите получиха сигнал за помощ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 10 месеца
Ся ще ревнат че сезона е провален заради потъналите!
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Усетих няколко стотици хиляди евро как заминаха за няколко часа да почистват морето от отпадъци
8
0
 
10
 
! Отговори
Грета преди 10 месеца
Нахранете рибите бе, така е по-екологично!
7
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Властите съобщиха, че 104 души са били спасени.Какво е това спасение ??Те могат да идват тия до безкрай със стотици милиони .
6
3
 
15
 
! Отговори
Хубаво преди 10 месеца
Спасили ги, сега на кораб и обратно. Иначе ще ни залеят за 5-6 години. Между другото какви са тия бръснарници тук? И защо някой трябва да влиза за два лева по евтино!? Утре да не си оскубе косата, като изнасилят децата и внуците му? Мислете бе хора? Евтиното днес излиза мноого скъпо по късно.
5
1
 
13
 
! Отговори
бе да питам преди 10 месеца
и защо такива неща трябва да се обявяват ? оставете естествения подбор да си свърши работата .
4
1
 
20
 
! Отговори
IVo_1 преди 10 месеца
Да почнат да стрелят на месо и като потънат 5-10 лодки ще им секне мерака да идват да паразитират тук в Европа. Същото е и на Турската граница, като разстреляш няколко и няма да смеят да преминават границата. Тоя либерализъм погубва християнска Европа. В градовете виждаш повече забрадки и братати *** от когато и да било до сега. Жалко Европа, Жалко
3
2
 
8
 
! Отговори
Беко преди 10 месеца
И? Да гушнем силно мечетата и да се молим да няма кархародони в близост? И че всички ядрени физици и домочадията им не са волатилни на центробежни сили в ликуидна среда?
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Надявам се лодката да е добре.
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Каквито специалисти са по лодките, такива са и по ядрена физика.