От 1 януари: 1000 евро минималната заплата в Кипър

Новият ѝ размер ще е в сила 2 години
20 дек 2023 23:45, Петър Бойчев
42
От 1 януари: 1000 евро минималната заплата в Кипър
Снимка БГНЕС

Минималната работна заплата в Кипър от 1 януари 2024 г. става 1000 евро, реши правителството днес. От повишаването ѝ ще си възползват около 25 000 работещи. Новият ѝ размер ще е в сила 2 години.

Най-ниското месечно възнаграждение се увеличава с 60 евро спрямо досегашния му размер от 940 евро, който бе въведен от 1 януари тази година. То се прилага при работа на пълен работен ден след навършване на 6 месеца непрекъсната заетост в същата компания. Нараства и минималното заплащане при наемане на служители - от 885 евро сега то става 900 евро на месец.

Най-нископлатените работници са в центъра на целенасочените политики на правителството за защита, за да се избегне социалното им изключване, подчерта министърът на труда Янис Панайоту днес. Според него новият размер на минималната заплата е балансиран между нуждите на обществото и потенциала на икономиката.

Правителственото решение идва след продължил месеци социален диалог. В него синдикатите настояваха за минимална заплата от 1020 евро, подчертавайки ерозията на доходите на хората от високата инфлация. Работодателските организации предлагаха 970 евро, аргументирайки се със силно увеличените оперативни разходи на компаниите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Да обясним на обезумелия бачкер, възхищаващ се на МРЗ. БРУТНА сума е това. За домашно- проверете си НЕТНАТА. Сравнете PLI спрямо тук и ще останате много изненадани. А да не говорим, че никой нормален човек, освен някакъв тотален слугинаж не работи за под 7к евро в Кипър. Дълги години прекарах по проект там като архитект в ИТ сектора- 14к евро.
28
0
 
4
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 месеца
Ами то и тука е така. При нас става 933 лева, при тях 1000 евро. Аз си купувам хляб за 2 лева, те за 2 евро. Купувам си месо за 10 лева, те за 10 евро. Каква е разликата? Никаква
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Е ПП Ко стана с най-големия растеж на заплата в ЕС )
26
1
 
5
 
! Отговори
МОЧОубиецХрабър преди 4 месеца
А за ген Атанасов ли какви шапки носи толкова скъпи?Маложеби на някви бомбета?
25
2
 
1
 
! Отговори
МОЧОубецХрабър преди 4 месеца
31 За кой става дума че се обърках нещо
24
0
 
5
 
! Отговори
Случвало ли ви се е преди 4 месеца
Да карате по бул.Сливница към бул Христо Ботев и когато преминавате бул.Опълченска тоя между Сливница и хр Ботев и Докъто сте в платното си след крастави щета изведнъж се оказвате по средата на 2 платна карайки направо!Недъгава българска ръка на Мутрокомунистическа строителна фирма го е правила!По околовръстното не довършени строежи към Кремиковци и пясък на платното за изпреварване е така та купчинка една нощ щях да се пребия като минах от там с колата си скочи в въздуха.Пътищата са На Г ъ з!
23
3
 
9
 
! Отговори
хи-хи-хииии...... преди 4 месеца
Ааааа, и у нас почтиииии......1000 ЛЕВА!
22
1
 
5
 
! Отговори
Пазете си Мочата преди 4 месеца
А това че сте нас ра ни го вижда цял свят!
21
1
 
7
 
! Отговори
Дрогирани тираджии преди 4 месеца
Не се закачат защото работят в фирмите на баш мутрите и не трябва бай ушев да ги пипа щото все пак защитава мутрите от 90те които убиват хора по пътищата пияни и дрогирани а не народа!Така е в 16тата Република на СССРа!
20
0
 
8
 
! Отговори
Мутрата с пикапа преди 4 месеца
За 130 000 лв не е работила 1 ден в долнопробния си живот на българска и з м е т.Но минава на червена по булевард Брюксел кара в насрещното и заварка са сгази пешеходец ама нари е мовек на корумпираните и пробити бг служби няма проблем!
19
2
 
9
 
! Отговори
Мизерландия преди 4 месеца
Кипър е в еврозоната, а в Унгария и Румъния как е?
18
3
 
1
 
! Отговори
Слава на БКП и Моча преди 4 месеца
След 44та до сега 80 години пластмасова история съве ц са содомия и българоруски хомосексуаризъм.Не е листно да си умственно изостанал българин.
17
0
 
9
 
! Отговори
Комунистическа БГ преди 4 месеца
Е държава-Мутра рекетиращи народа в полза на Болшевишките фамилии които държът целия бизнес в монопол!
16
5
 
1
 
! Отговори
Щом М о ч а та преди 4 месеца
Ви е нисша ценност у живота български Си Е бете пич кята майчина българска аутистка!Съве ц ка из мет !!!16тата пепублика на СССРра ще се разпадне сама от малоумщина!Това е най хубавото!!!
15
4
 
2
 
! Отговори
Слава На Спарта преди 4 месеца
Мразя Бъргария!Пласт масова история 1300 госини жалка ство съве ц ка содомия и хомосексуализъм
14
1
 
2
 
! Отговори
К р за М О Ч А преди 4 месеца
Да го туря на неграмотния болшевишки сайт който преправя думите!Дърти комунисти да ВИ копат у Малашевци дано!
13
2
 
4
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 4 месеца
На територията няма безусловен базов доход, швейцарска минимална заплата, швейцарска минимална пенсия, тридневна или четиридневна работна седмица и т.н., който може емигрира, докато не се създаде партията на безпартийните, и не се вдигнат доходите на всички, от трайно безработни до високо квалифицирани шефове иначе всяка територия ще ни задмине докато не остане никой, скоро се създава партията на безпартийните, и идва нормалност
12
5
 
4
 
! Отговори
До Нафърфорой преди 4 месеца
Бедни сме защото от 5 заработени лева, един отива за Бойко, един за Румен и два за Вова!
11
0
 
0
 
! Отговори
До 8 преди 4 месеца
Пиано и цигулка!
10
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А са по-мързеливи от нас.....