Виктор Орбан: Брюксел трябва да бъде окупиран

Унгария няма намерение да напуска ЕС
24 дек 2023 11:38, Петър Бойчев
180
Виктор Орбан: Брюксел трябва да бъде окупиран
Снимка БГНЕС

Унгарският премиер Виктор Орбан заяви пред вестник Magyar Nemzet, че е "уморен от Брюксел", но че не планира да напусне Европейския съюз, а напротив, да събере поддръжници и да го "превземе". Орбан, отговаряйки на журналистически въпрос дали се страхува, че на избирателите му е "писнало от Брюксел", отговаря, че за него това е "естествено явление".

"И на мен ми писна от Брюксел. Въпросът е само какъв извод ще си направим от тази ситуация. Вярвам, че трябва да се задълбочим, да вземем позиции, да съберем съюзници и да подобрим Европейския съюз. Не е достатъчно да се ядосваме, Брюксел трябва да бъде окупиран", категоричен е Виктор Орбан, предава Фокус.

По-рано той заяви, че Унгария "не иска да напусне ЕС, а да го окупира", затова е необходимо да спечели следващите избори за Европейски парламент и "да поеме политически контрол над Брюксел".

"Ръководството на Европейския съюз трябва да уважава суверенитета на европейските народи, а не да третира страните членки като провинции“, заявява Орбан, отбелязвайки, че е в интерес на Будапеща да остане част от Съюза.

"Има други членки на ЕС, които не се справят толкова добре по един или друг въпрос. Мисля, че Унгария днес не трябва да е в ЕС, но след като влязат, трудно ще ги измъкнем", заключава той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
0
 
0
 
! Отговори
Паню Баирски преди 3 месеца
Като ти е писнало от Брюксел, върви си, жалък комунист и поплювко, за нищо не ставаш! На всички им писна от тебе, Европа няма нужда от такъв хайванин!
143
0
 
5
 
! Отговори
Образовай се! преди 4 месеца
До 118Анонимен Аз лично не съм виждал, или чувал, нито едно унгарско изделие! . . . Много просто е! Започни да се образовал за да видиш и за да не е съвсем теоретично, защото може би физика, химия или математика са ти непознати два съвсем прости примери - знаеш кубчето на Рубик унгарско е! Най скъпия салам сушен на въздух в Германия е унгарския, не френски, не не италиански, не испански! Сега вече имаш двае изделия от Унгария! Това, че си изостанал е ясно на всички, но поне го прави публично!
142
11
 
3
 
! Отговори
До още един изперкал преди 4 месеца
Този и Путин са си интимни. Публична тайна е :))
141
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Само като прочета "г-н Пеевски" и веднага разбирам кой пише подобни простотии.
140
8
 
5
 
! Отговори
КНСБ преди 4 месеца
Тая руска *** няма място в ЕС - айде,чиба от там ,след като защитаваш интересите на най- военолюбивото племе на света !
139
6
 
11
 
! Отговори
До Еееее няма такова преди 4 месеца
То , човека каза : " няма да излезем , а ще ви накараме да се съобразявате с всички ни " - самозабравили се крaварски слуги .
138
5
 
15
 
! Отговори
Toni Ivanov преди 4 месеца
По този начин организиран ЕС няма да просъществува дълго,защото и на други като Орбан ще им писне ЕК да им нарежда как да управляват своите държави,още повече че в ЕК всички членове са пълни некадърници като нашата Габриел.
137
5
 
8
 
! Отговори
Toni Ivanov преди 4 месеца
За да просъществува този ЕС,той трябва да бъде променен по американски образец. В Америка всеки щат се управлява самостоятелно и има само няколко неща,които се контролират от федералното правителство,а в ЕС Европейската комисия се опитва да нарежда на всяка държава какво да прави. ЕК се опитва да изземе всички функции на националните правителства,тоест те да играят ролята на майка,а правителствата да са децата и те за всяко нещо да питат ЕК,кое могат и кое не могат да правят.
136
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Е, що не излезете, Викторе, или Раша няма да ви дава милиарди евро?
135
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Браво на Орбан,резна милиарди на украинските фашисти
134
13
 
9
 
! Отговори
Еееее няма такова преди 4 месеца
Щастие! Хем .... до края, хем душата в рая! Пък и кой е Орбан и коя е Унгария тада диктуват политиката на ЕС! там има много по-големи сили и никой не смята да се съобразява с Унгария! Или оства в ЕС и спазва правилата там, или напуска, няма друг път!
133
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До До Анонимен 122 Абе защо изтрихте отговора на "да, ама, ниста". Редакторе, ще имаш проблем. Или можем да си плещим глупости до откат, ама ако някой опонира по същество, не е ОК.
132
2
 
2
 
! Отговори
Евро преди 4 месеца
И ще завалят едни помощи в долари за спасяването.
131
3
 
21
 
! Отговори
До 136 преди 4 месеца
Ние нищо те трябва да правим за това! Бюрократите в ЕС и марионетките политици в 26 те държави в ЕС сами ще се справят с разрушаването му! Върви доста добре засега :)
130
17
 
6
 
! Отговори
крундел преди 4 месеца
а на бай орбан ще му донесе дед мароз един подарък, член седми се нарича, май ще е за коледа по стар стил...
129
15
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ЕС трябва да се разпадне и всички трябва да работим за това да се случи възможно най-скоро!
128
2
 
8
 
! Отговори
от кадя на кадя преди 4 месеца
До Мравояда и ГномНикога не съм шибал Гном и Мравояд.Искам поне един път да опитам как е.
127
4
 
9
 
! Отговори
До 136 от Берлин преди 4 месеца
А аз ти обяснявам разликата между внушения и опорки в немските медии и реалността в ГИрмания ;))
126
3
 
3
 
! Отговори
133 до Берлин преди 4 месеца
Аз цитирам вашите опорки. От ваас ги взимам.
125
3
 
25
 
! Отговори
До Анонимен 122 преди 4 месеца
"Аз лично не съм виждал, или чувал, нито едно унгарско изделие!" - А български колко си чувал и виждал? От традиционно селскостопанска страна, ядем картофи, домати, чушки, лук, боб, плодове и каквото се сетиш отвсякъде по света, но не и български. А, сетих се, на Киро ловешкия завод за ел. автомобили да не е пуснал вече продукция и да си си купил ел.колица?