Виктор Орбан: Брюксел трябва да бъде окупиран

Унгария няма намерение да напуска ЕС
24 дек 2023 11:38, Петър Бойчев
180
Виктор Орбан: Брюксел трябва да бъде окупиран
Снимка БГНЕС

Унгарският премиер Виктор Орбан заяви пред вестник Magyar Nemzet, че е "уморен от Брюксел", но че не планира да напусне Европейския съюз, а напротив, да събере поддръжници и да го "превземе". Орбан, отговаряйки на журналистически въпрос дали се страхува, че на избирателите му е "писнало от Брюксел", отговаря, че за него това е "естествено явление".

"И на мен ми писна от Брюксел. Въпросът е само какъв извод ще си направим от тази ситуация. Вярвам, че трябва да се задълбочим, да вземем позиции, да съберем съюзници и да подобрим Европейския съюз. Не е достатъчно да се ядосваме, Брюксел трябва да бъде окупиран", категоричен е Виктор Орбан, предава Фокус.

По-рано той заяви, че Унгария "не иска да напусне ЕС, а да го окупира", затова е необходимо да спечели следващите избори за Европейски парламент и "да поеме политически контрол над Брюксел".

"Ръководството на Европейския съюз трябва да уважава суверенитета на европейските народи, а не да третира страните членки като провинции“, заявява Орбан, отбелязвайки, че е в интерес на Будапеща да остане част от Съюза.

"Има други членки на ЕС, които не се справят толкова добре по един или друг въпрос. Мисля, че Унгария днес не трябва да е в ЕС, но след като влязат, трудно ще ги измъкнем", заключава той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Берлин до 133 А, щом живееш в ГИрмания, добре.
123
7
 
9
 
! Отговори
до 133 преди 4 месеца
Е, има и някои "лирически отклонения": жендъри, третополови, семейни ценности, сатанисти, сороси. Абе мислили са хората над своя продукт и клиентите им.
122
10
 
30
 
! Отговори
Берлин до 133 преди 4 месеца
Хаха аз живея в Гирмания, плащам сметки и данъци тек, пазарувам. Виждам с очите си как положението става все по бързо зле в Германия. А ти си взимаш опорките от някое НПО ;))
121
27
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
На нашите копейки е разказана следната приказка и са я научили вече наизуст: " Германия загази. Защо? Защото спря търговията с Русия. Унгария просперира. Защо? Защото не спря търговията с Путин". Простичко, ясно, като за простички хора, нали.
120
8
 
30
 
! Отговори
Берлин преди 4 месеца
Немци вече ходят на Коледен пазар и на Църква в Будапеща, защото в Германия има постоянно атентати в църквите проверяват за оръжие, на Коледните пазари също! А Нова Година има такива боеве с имигранти, че даже аз не смея да остана в Берлин да празнувам! Унгария няма тези хроблеми :)
119
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Берлин до 125 Маняче, те германците и в България купуват къщи. Зациклил си в тоя канал и не можеш да видиш гората, а само броиш долу листата.
118
11
 
6
 
! Отговори
Егешмегеш от ЕС преди 4 месеца
Бегеш
117
12
 
23
 
! Отговори
Берлин до 125 преди 4 месеца
Унгария е толкоз зле икономически, че немци ходят там да си купуват къщи, да зареждат бензин итн., защото не могат да си позволят в Германия :) Германия се превърна в икономически аутсайдър не за 30 години, а за 2 години! След като прекрати търговията с Русия!
116
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Истината Окупацият от САЩ е в глаите ви само. Защото от Кипър до Германия, та и в България е пълно с руснаци, ама америкаци - не.
115
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Европа докато не бъде окупирана от Русия, бял ден няма да видим!
114
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Унгария преди 30 години беше източноевропейски лидер, защото за разлика от нас, румънци, поляци имаха някаква частна собственост и инициатива. Сега обаче са назад от словенци, чехи, поляци, наравно с хървати и малко пред румънците. Авторитаризмът не прощава и в по-далечна перспектива винаги води до провал.
113
6
 
21
 
! Отговори
Истината преди 4 месеца
Докато Европа не се освободи от окупацията на САЩ,нищо хубаво не ни чака.
112
5
 
12
 
! Отговори
Факт преди 4 месеца
Той вече е окупиран от араби и бежанци.
111
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Аз лично не съм виждал, или чувал, нито едно унгарско изделие!
110
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Някои хора тук, дори и не разбират какво им казват или отговарят. Ама то е така, когато си надул зурлата и само себе си слушаш.
109
5
 
10
 
! Отговори
Факт преди 4 месеца
Немска Европа е в състояние на непрестанен разпад.Полша се обръча към ВБ и Сащ Чегия и Словакия са в икономически колапс Унгария и тя натам е тръгнала.Испания и Италия са китайски провинции и ЮК си би шута Франция врче жие Немция по всички икономически показатели Швеция е в икономически колапс а Финлабдия напълнена с бежанци
108
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Българите сме първи, или втори в света по собственост!
107
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До До 105 Ти май си в някакъв друг форум. Я намери назад, кой и къде е казал, че "България е по-богата от Унгария"? Или на тебе така ти се стори.
106
1
 
9
 
! Отговори
До до 105 преди 4 месеца
В България близо 50% е сив сектор, който не се отчита в БВП!
105
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До До 105, аз не твърдя че България е по-богата от Унгария, това което твърдя че Унгария от лидер в източна европа се превърна в икономически аутсайдер под ръководството на Орбан, и това е абсолютен факт!