Виктор Орбан: Брюксел трябва да бъде окупиран

Унгария няма намерение да напуска ЕС
24 дек 2023 11:38, Петър Бойчев
180
Виктор Орбан: Брюксел трябва да бъде окупиран
Снимка БГНЕС

Унгарският премиер Виктор Орбан заяви пред вестник Magyar Nemzet, че е "уморен от Брюксел", но че не планира да напусне Европейския съюз, а напротив, да събере поддръжници и да го "превземе". Орбан, отговаряйки на журналистически въпрос дали се страхува, че на избирателите му е "писнало от Брюксел", отговаря, че за него това е "естествено явление".

"И на мен ми писна от Брюксел. Въпросът е само какъв извод ще си направим от тази ситуация. Вярвам, че трябва да се задълбочим, да вземем позиции, да съберем съюзници и да подобрим Европейския съюз. Не е достатъчно да се ядосваме, Брюксел трябва да бъде окупиран", категоричен е Виктор Орбан, предава Фокус.

По-рано той заяви, че Унгария "не иска да напусне ЕС, а да го окупира", затова е необходимо да спечели следващите избори за Европейски парламент и "да поеме политически контрол над Брюксел".

"Ръководството на Европейския съюз трябва да уважава суверенитета на европейските народи, а не да третира страните членки като провинции“, заявява Орбан, отбелязвайки, че е в интерес на Будапеща да остане част от Съюза.

"Има други членки на ЕС, които не се справят толкова добре по един или друг въпрос. Мисля, че Унгария днес не трябва да е в ЕС, но след като влязат, трудно ще ги измъкнем", заключава той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
2
 
11
 
! Отговори
До до 60 преди 4 месеца
Кви ги дрънкаш? БВП на Унгария е двойно повече от този на България за 2023! България 100 млр долара, Унгария 200 млр долара!
63
0
 
2
 
! Отговори
Много самотен преди 4 месеца
До 55 Анонимен. . . . Така е! Но за балканския българин е важно да е в клуба на богатите, макар, че сигурно ще събира огризки за обед или вечеря! Не разбирайте грешно, не пропагандирам Живков! В България останаха много, ама много малко свестни хора! Надявам се да доживея просперитета на останалите българи до след 10-15 години, а дотогава ще гледам сеира отвън!
62
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Човек трябва да е много болен, да сравнява Унгария с Германия! Все едно, Куба и САЩ!
61
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Берлин Уфф, ти не ги жали тях. Слд година - две пак ще са в подем. А унгарцие имат малко растеж, но много да догонват. Растежът в България е по-висок на относителна база.
60
4
 
16
 
! Отговори
Дедо Мъди преди 4 месеца
На Орбан, Господ здраве да му дава, на Европа и изтича времето и ако няма сили от националните държави, либерастийско-толерастийската политика на корпорациите и глобалната мафия, ще унищожат континента до 5-10години!
59
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Много отдавна вече ЕС няма авторитет който имаше през 60-70-80-те години , там имаше образовани депутати , а сега са неграмотни и примитивни люде !
58
10
 
5
 
! Отговори
до 60 преди 4 месеца
Има си обективни показатели като средна заплата, преди и след облагане, БВП по номинал и по пок. способност. Говориш глупости. Унгарците бяха напред преди десетина години. Хърватите ги настигнаха, Румъния е по петите им. Редица заплати са като българските, някои по-ниски, при същите цени.
57
4
 
12
 
! Отговори
Берлин преди 4 месеца
Германия, Хорандия и още 8 държави в ЕС са в рецесия! Икономиките им се свиват и не произвеждат вече ( поради високи цени на енергия поради санкции). Унгария НЕ е една от тези страни! Иканомиката и расте!
56
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Ами...Очаквам ''наплив'' от унгарци , към Бе-Ге-тото на Европа !
55
2
 
10
 
! Отговори
ППДБ плазмодиите преди 4 месеца
Искаха са му сложат такси на Орбан, но само като го видяха лично и Денков му въртеше опашка като на оффчарссо куче пред господаря си! За три секунди падна таксата! Ха ха ха!
54
12
 
4
 
! Отговори
Фехервар преди 4 месеца
Живея в Унгария и едва свързвам двата края!
53
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Коя държава в Европа е по-добре от Унгария ?Ние като се ежим с ТАКСИТЕ за газа , КАКВО СТАНъ , туриха ли ни го ?Защо ще връщаме И на ''ЛУКОЙ'' пари сега , НАЛИ ДРУГО СЕ ГОВОРЕШЕ ???
52
4
 
15
 
! Отговори
Берлин преди 4 месеца
Живея в Германия и виждам с очите си как немци имигрират в Унгария..от нашта фирма двама вече си купиха къща и се преместихавиждат бъдеще в Унгария а в Германия НЕ!
51
14
 
4
 
! Отговори
Ами преди 4 месеца
Като не харесва ЕС, да ходи в ШОС!
50
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До зрелищаипасти..........Алоо , а правиш ли сметка , като минем към еврото , колко ще бъде 1 леФ ???Ще влезем с 1.95556 , но С КОЛКО ЩЕ ИЗЛЕЗЕМ ПОСЛЕ !?Ако беше толкова лесно , то много отдавна да сме на евро .Икономиката НИ решава , КОЛКО ДА Е ЕВРО-ЛЕВ , а имаме ли такава !Очакването е 1 евро=6-12 лева / според американски спецове по финанси , за Бг / Така че , ДАЙ ДА ГЛЕДАМЕ В НАШЕТО КАНЧЕ !!!
49
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Най-високата инфлация е в Унгария. Някои заплати са по-ниски дори от България. От страна, която беше наравно с Чехия, Унгария е напът да падне под Румъния. Авторитарното ръководство винаги води до провал.
48
4
 
2
 
! Отговори
до 57 преди 4 месеца
"Дрън, дрън..." Квото баба знай - туй си бай. Сготвена копейка.
47
5
 
11
 
! Отговори
До 55 преди 4 месеца
А що не кажеш за демографията а? Щото в България демографския прираст е -30%!!На 10 пенсионери ще се падат 4 работещи а ако продължи след 50 години ще останат 2 милиона Българи! Всеки ден стотици напескат България защото правителството предпомита да хлаща милиарди за Украинските граждани вместо за своите!
46
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Проблема на ЕС е само един :Станаха слуга на Англия и САЩ , които НЕ СА ЧЛЕНКИ НА ЕС , А ВСИЧКО ЗАВИСИ ОТ ТЯХ . Иначе , Запада е много добро място за живеене , НО БЕЗ НАМЕСАТА НА САЩ и АНГЛИЯ !Дали Англи ''СЛУЧАЙНО'' излезе от ЕС , или за да си правят със САЩ каквото си поискат , без някой да им търси ''ОТГОВОРНОСТ'' ... В България има и грамотни хора , все още !
45
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
тоя разсипник превърна Унгария от абсолютен лидер в източна европа, до абсолютен икономически аутсайдер