Виктор Орбан: Брюксел трябва да бъде окупиран

Унгария няма намерение да напуска ЕС
24 дек 2023 11:38, Петър Бойчев
180
Виктор Орбан: Брюксел трябва да бъде окупиран
Снимка БГНЕС

Унгарският премиер Виктор Орбан заяви пред вестник Magyar Nemzet, че е "уморен от Брюксел", но че не планира да напусне Европейския съюз, а напротив, да събере поддръжници и да го "превземе". Орбан, отговаряйки на журналистически въпрос дали се страхува, че на избирателите му е "писнало от Брюксел", отговаря, че за него това е "естествено явление".

"И на мен ми писна от Брюксел. Въпросът е само какъв извод ще си направим от тази ситуация. Вярвам, че трябва да се задълбочим, да вземем позиции, да съберем съюзници и да подобрим Европейския съюз. Не е достатъчно да се ядосваме, Брюксел трябва да бъде окупиран", категоричен е Виктор Орбан, предава Фокус.

По-рано той заяви, че Унгария "не иска да напусне ЕС, а да го окупира", затова е необходимо да спечели следващите избори за Европейски парламент и "да поеме политически контрол над Брюксел".

"Ръководството на Европейския съюз трябва да уважава суверенитета на европейските народи, а не да третира страните членки като провинции“, заявява Орбан, отбелязвайки, че е в интерес на Будапеща да остане част от Съюза.

"Има други членки на ЕС, които не се справят толкова добре по един или друг въпрос. Мисля, че Унгария днес не трябва да е в ЕС, но след като влязат, трудно ще ги измъкнем", заключава той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
5
 
4
 
! Отговори
Питон преди 4 месеца
Какво стана с Ирландия нали немците много крякаха че ако ЮК излезне ще стане и кво стана а ми едно нищо
103
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
България е 7 милиона с 2,5 милиона от чужбина!
102
8
 
2
 
! Отговори
Питон преди 4 месеца
Франция лесно може да излезне от ЕС като затвори границите си а това означава крах за Германската Испанската Италианската и Португалската икономики просто няма как немските тирове да стигнат до Испания например Англия показа как се прави значи може.
101
2
 
11
 
! Отговори
До 105 преди 4 месеца
България е НАЙ БЕДНАТА страна в ЕС, според документи на ЕС ( официално на страницата на Европейската комисия)! Според статистика на Международния Валутен Фонд, ЕС и всички финансови институции в света! Още ли искаш са спориш, че България е по богата от Унгария???
100
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Всеки сам си преценя членствата в съюзи и къде да живее!
99
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Унгария наистина е малко по-добре от България по БВП на глава. За 23 година имат малко над 18К, докато ние 14. Проблемът за тях е, че преди 10 години, те имаха двойно по-висок - 14К, а ние 7.5К. Страните от Източна Европа от 30 години са в догонващ режим и най-добре по този признак са са словенци,чехи, хървати. За сведение на германофобите Германия е на над 51 хиляди БВП на човек. Къде са 18, къде са 51?
98
8
 
5
 
! Отговори
Швейк преди 4 месеца
Обичам рев на копейки рано сутрин!
97
7
 
3
 
! Отговори
Факт преди 4 месеца
Швейцария ще се разпадне преди ЕС
96
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Този си проси белята...
95
4
 
0
 
! Отговори
До до 93 преди 4 месеца
Май прехвърли 2 милиона унгарци към България!?
94
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До До 93, за твое сведение Унгария е 10 млн. а ние под 7 млн. и да ти кажа преди да дойде тоя на власт Унгария ни изпреварваше 3 пъти, напрактика те бяха най-развитата икономика в източна европа, а в момента са тотална щета като нас, единственото което се развива там в момента е сехтуризма и проноиндустрията, това е!
93
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Най-много оправят света, хора които не са си подредили кочинката! И по цял ден висят в кръчмите!
92
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Сащ се доказа като много по добър съюз
91
9
 
8
 
! Отговори
Сър Пичук преди 4 месеца
Всяка копейка е така. Харесва Русия, плюе запада, но не иска да бяга от там, защото знае, какво става с партньорите на Русия.
90
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Работата на едно правителство на всяка държава е да осигури на населението си три неща хляб условия за размножаване и оръжие за защита на територията си всичко друго е излишно съюзи и тн
89
2
 
11
 
! Отговори
До 93 преди 4 месеца
Ми раздели БВП на глава на населението бе! В Унгария 200 млр долара да 9 милиона души, в България 100 милиарда за 7 милиона дущи! Пак Енгария печели и е по богата :))
88
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Путин да си прибира Унгария и да остави Украйна на мира! И бгрусофилите!
87
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тук е пълно с хора, на които им се струва, че това, което им се иска, е това, което Е. За тях няма данни, статистики, стандарти, има само готово сготвена манджа от копейките.
86
3
 
4
 
! Отговори
Браво на Българка преди 4 месеца
До 83 Българка Само начело с такива опитни държавници като г-н Делян Пеевски България ще намери верния път към евроатлантическия просперитет и всенародното благоденствие. . . . Насапунисай се отивай под него, ако оживееш като плоска лопата пиши отново!
85
2
 
6
 
! Отговори
ама преди 4 месеца
от парите на Брюксел въобще не се е уморил;)