Президентът на Харвард подава оставка за плагиатство

Другото обвинение е за справянето с антисемитизма
2 яну 2024 21:37, Стела Стоянова
58
Президентът на Харвард подава оставка за плагиатство
Снимка БГНЕС

Президентът на Харвардския университет Клаудин Гей ще подаде оставка, след като бе подложена на критики заради обвинения в плагиатство и справянето ѝ с антисемитизма в кампуса, съобщи вестникът на престижния университет, предаде АФП.

"Президентът на Харвард Клаудин Гей ще подаде оставка, с което ще сложи край на най-краткото президентство в историята на университета, според човек, запознат със ситуацията", съобщи студентският вестник Harvard Crimson.

Клаудин Гей беше критикувана през последните месеци, след като се появиха доклади, в които се твърди, че не е цитирала правилно научни източници в академичните си работи.

Последните обвинения бяха публикувани анонимно в консервативно онлайн издание.

Тя също се превърна в обект на критики след като по време на показанията си пред Конгреса заедно с ръководителите на Масачузетския технологичен институт и Университета на Пенсилвания миналия месец отказа да каже недвусмислено дали призоваването към геноцид над евреите нарушава етичния кодекс на Харвард.

Управляващата Харвардска корпорация на университета я подкрепи след появата ѝ пред Конгреса, но разкритикува реакцията ѝ на атентата в Израел от 7 октомври, докато университетската общност реагираше на войната в Газа.

Повече от 70 законодатели, включително двама демократи, призоваха за нейната оставка, а редица високопоставени възпитаници и дарители на Харвард призоваха за нейното напускане.

Въпреки това повече от 700 преподаватели от Харвард бяха подписали писмо в подкрепа на Гей.

53-годишната Клаудин Гей е родена в Ню Йорк в семейството на хаитянски имигранти и е професор по политически науки. През юли тя стана първият чернокож президент на 368-годишния Харвардски университет в Кеймбридж, край Бостън. /БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
17
 
! Отговори
Алф преди 4 месеца
Каква осанка, каква интелигетност и дързост в погледа....... Майтап, бе Уили!! Бе, некой верно ли мисли, че Киро изобщо е припарвал там?!
16
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Материалът вие е абсолютнио неясен, Умишлено. Вътре има истини, но са казани по начин, който ги прикрива. Истините са, че 1. във всички, в случая петте най-големи американски университата има силно противоционистки прояви. 2. По този повод петте ректорки са били привикани да дават обяснеия на централните власти. 3По време на обясненията те не са осъдили безусловно проявитена антиционизъм, отговаряли са уклончиво 4.Еврейското лоби се задейства и ги уволнява една след друга под различен предтекст
15
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Щом Харвард и Оксфорд вече не стават, а са начело във всяка класация, представете си другите.Висшето умря, а това беше и целта на" да убием запада" както призоваха всички тогавашни неомарксисти от франкфуртската школа.Сорос е техен възпитаник на тия франкфуртски мръ...ци.
14
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Нема начин и киро да не е преписвал, той няма акъл да раздели сеното на две магарета.
13
5
 
17
 
! Отговори
Харвардско ми е преди 4 месеца
Плагиатството е върха на айсберга. Гей има връзки с Обамови, от години се преподава пропагандна политика на социализъм и антисемитизъм, както и про-Палестинска и анти-американска политика. Професорите пишеха, че са "екзалтирани" от терористичната атака на 07.10. Нещо като нашите комунисти от 40-те. Учудващо е как младежите им още не са взривили някоя църква. Дипломите от Харвард и Оксфорд вече не струват нищо. САЩ имат сериозен вътрешен проблем.
12
8
 
15
 
! Отговори
Тийн преди 4 месеца
това на Снимката Мъжки или Женски Приимат е?!
11
4
 
9
 
! Отговори
пенсионер-ветеран преди 4 месеца
какво Еволюирало е Президента, нищо чудно Кики наистина да е завършил Харвард!
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Разбрало се е, че противозаконно са идали сиплома на Кирчу. Сега ги излага по цял свят.
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Това е аналога на Григорова от СУ.
8
4
 
12
 
! Отговори
Знаещ преди 4 месеца
То беше ясно че ще е издухат още с назначаването и!Да се радва че е жива!По една случайност Харвард и МИТ бяха първите които минаха на онлайн обучение преди някой изобщо да предполагаше че ще има локдаун.Сега пак първи развяха байряка на джихадистите ама тоя път няма да им мине номера.Музиката поръчва който плаща,госпожата Гей се опита да се прави на демократ и си съсипа кариерата
7
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Да се обади на Киро ПараПетков. Щял да я уреди стюардеса в редовната самолетна линия до Скопие.
6
2
 
11
 
! Отговори
Предатели с Пералня преди 4 месеца
Време е и Киро за предателство!
5
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Да направи сглобка и ще я оставят.
4
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Наште харвардски възпитаници на кой искате да приличат? тая им е била тертипът.
3
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
кирчо и кокорчо от тая, пардон, от това нещо са се учили. хи хи хи
2
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тези толкова са се уокнали на макс, че взимат некадърници като Просто Киро Коча, Лена Курвоча и Асан Скъсания Чорапогащник!
1
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
То трябва да го избираш по умения, акъл и способности, а не по боя и фамилия. Обаче щом Кирето го е завършил е ясна работата какво представлява Харварда.