Зеленски дава гражданство на всички украинци по света

Президентът внася днес закона
22 яну 2024 17:45, Петър Бойчев
163
Зеленски дава гражданство на всички украинци по света
Снимка БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски обяви днес, че внася проектозакон, който ще позволи на украинските граждани да имат "множествено гражданство“, тоест възможността украинците или техните потомци по света да могат да поискат украинско гражданство в допълнение към това, което вече притежават, предаде БТА.

"Днес внасям във Върховната рада на Украйна ключов проектозакон, който ще позволи приемането на комплексни промени в законодателството и въвеждането на институцията на множественото гражданство. Това ще позволи на всички етнически украинци и техните потомци от цял ​​свят да имат наше гражданство. Разбира се, с изключение на гражданите на страната агресор. Всички те, които бяха принудени да напуснат родината си по време на различни емигрантски вълни и се озоваха в Европа, САЩ, Канада, азиатски и латиноамерикански страни", заявява Зеленски.

Той посочва, че такъв закон ще важи и за онези, които доброволно се бият на страната на Украйна във войната срещу Русия.

Президентът Зеленски често подчертава нуждата от единство в Украйна на фона на продължаващата война с Русия.

Зеленски благодари на представителите на диаспората, включително и на тези, които са дошли да защитават Украйна. Украинският лидер подчерта, че думите "аз съм украинец" имат специално значение и приветства "несломимостта на нашия народ".

За промени в украинската конституция е необходимо одобрението на парламента - процес, който може да отнеме около година, и разрешението на конституционния съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 45 Е то се вижда кой е трольо пък ти си пиши
40
9
 
1
 
! Отговори
ГАДЕН ПУТИНУВ ТРЬОЛ преди 4 месеца
САМО БАЙДЪН!
39
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 42 Е той и сега Бай дрън е президент пък милиардите дето иска нещо не го огряват щото републиканците в сената са мнозинство
38
10
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 месеца
Байдън трябва да спечели, че иначе лошо и се пише на Украйна!
37
6
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 месеца
ИЗБОРИТЕ В ФАЩ СА КАТЕГОРИЧНИ! СПЕЧЕЛИ ЛИ ТРЪМП Е ВЪЗМОЖНО АРМИЯТА НА ФАЛШИВИЯ ПУТИН ДА ПРЕВЗЕМЕ И ОЩЕ ОТ УКРАЙНА НО И СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА МИР ЗА ИМА ТО ЩЕ Е ВСИЧКО ЗАГРАБЕНО СИ ОСТАВА ЗА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ И БЕЗ РЕПАРАЦИИ ПЛЮС ЗАПОРИРАНОТО СЕ ВРЪЩА НА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ! ОБАЧЕ СПЕЧЕЛИ ЛИ БАЙДЪН ТОВА ЗНАЧИ 100 МИЛИАРДА В ОРЪЖИЕ ЗА УКРАЙНА САМО ЗА ПРЕДЯСТИЕ И ИЗБИВАНЕТО НА ПОЛОВИН МИЛИОН ПУТИНИСТА ОТ КОЕТО ЧЕРВЕНИЯ РЕЖИМ ЩЕ БЪДЕ СВАЛЕН СЪС СИЛА КОЕТО ЗНАЧИ ЗАГУБА ЗА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ТОТАЛНА!
36
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Скоро и на всички желаещи да се запишат във Славната украинска армия ще дава по две жени и една пушка плюс Украинско гражданство май.
35
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ами като толкова загрижен да си ги храни бе
34
0
 
15
 
! Отговори
И аз чакам преди 4 месеца
Швейцария или Люксембург да обяви същото , да дава на който желае Швейцарско или Люксембургско гражданство ама.., на! Не се сещат ейййй не се сещат!
33
0
 
22
 
! Отговори
ЪхЪ преди 4 месеца
Хитрооо, че да може да ги мобилизира. Гледам опашки се навъртяха вече пред границата с Украйна от възвръщенци. Този дали има ситуация, в която не е дрогиран? Само дрогиран човек може да говори подобни небивалици, че и да си вярва. Та те избягаха от него, и заради неговите групости и подгъзуването му на САЩ, заради което разруши цялата си държава. Той е за бесило!
32
0
 
14
 
! Отговори
отклоняване преди 4 месеца
на вниманието от загубите и провалите на фронта. и да знаете, че който се пише хохъл, има място в редиците на укровермахта. запазено място с гарнция 1000 процента.
31
19
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 месеца
ПРЕЗ 2024-ТА ЩЕ СЕ СЛУЧАТ 2 НЕЩА! ПЪРВО РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ЗАЕДНО С ЦЯЛОТО И НАСЕЛЕНИЕ ЩЪ БЪДАТ НА 100% ОПОЗОРЕНИ КОГАТО СЕ ОБЯВИ, ЧЕ ФАЛШИВИЯ ПУТИН ПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ В РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ И ТОВА ЩЕ ИМА ОТВРАТИТЕЛНИ ПОСЛЕДИЦИ ЗА ЦЯЛОТО НАСЕЛЕНИЕ НА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ, ЗАЩОТО ТЯ ЩЕ УМРЕ ЗА ПРЕД ЦЕЛИЯ СВЯТ! И ВТОРО ЩЕ РАЗБЕРЕМ КОЙ ПЕЧЕЛИ ВОЙНАТА В УКРАЙНА СЛЕД КАТО ОБЯВЯТ КОЙ ПЕЧЕЛИ ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ В ФАЩ! ПОБЕДА ЗА БАЙДЪН ЗНАЧИ 100-ЦИ ХИЛЯДИ ИЗБИТИ ПУТИНИСТИ САМО ЗА ЗАГРЯВКА :D
30
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Всеки дарил заплата на Украйна трябва автоматично да получи гражданство.
29
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ей такива като Зелински и Путин трябва много добре да разберат ,че на хората не им се воюва не искат яйца по 50 стотинки заради бомбите ,затова Тръмп е симпатичен защото е бизнесмен не обича бомбите някак си най-накрая трябва да се седне на масата за преговорите , бялата раса трябва да бъде единна ,а не да се колят по между си малко останаха от изток настъпва враг китай индия и пакистан които са повече от половината население от света русия трябва да е съюзник на белите хора не на хуните хамас и
28
0
 
4
 
! Отговори
Майкоооооуууу преди 4 месеца
как да стана украйнка?!
27
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Добро решение! Аз отдавна си мисля,че много Украинци влезли в ЕС ,избягали от войната и по цял свят.Няма да се върнат в тези Руйни в Украйна! Ама те Избягаха точно заради теб не човек! И не се чуди защо Не желаят и няма да се върнат повече в Украйна! И понеже разбра най на края този факт.Сега и след години ,Даваш правото " децата" им да се върнат?! До тогава не се знае,нито Ти къде ще си! Нито какво ще е останало от Хохловска Укрия!-:( Май усещаш краят си!!!
26
0
 
17
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 4 месеца
Пак бялото му е повече. Сега си мисли, че след два дни украинците от цялата Земя ще се върнат в Украйна за да се запишат войници. Да ама не. По вероятно е украинците да вземат украинското граждансво на Зеленски.
25
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Зельо направи така, че вече никой не иска да е украинец.
24
0
 
1
 
! Отговори
До 16 преди 4 месеца
Айде,*** за един ден :)
23
0
 
8
 
! Отговори
Ако ви кажа преди 4 месеца
Че видях в БГ украински военни с Майбах който го караше българин - няма да ми повярвате, но е истина.
22
1
 
8
 
! Отговори
Слава Кокаине преди 4 месеца
Ейййй......Всемогъщият Зельо!