Германия улеснява процеса по получаване на гражданство

Така ще се ускори натурализацията
32
Германия улеснява процеса по получаване на гражданство
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германия направи процеса по натурализация по-лесен, след като Бундесратът (горната камара на парламента) одобри днес реформа на закона за придобиване на гражданство, предаде ДПА.

Решението позволява на желаещите да получат германско гражданство да запазват и първоначалния си паспорт. Хората ще имат възможност да кандидатстват за гражданство, след като са живели в Германия пет години, вместо досегашните осем. Децата на родители от чужбина също ще могат да получат германски паспорт при раждането си, ако един от родителите пребивава законно в Германия от пет години, а не осем, както до момента.

Ако кандидатстващите покажат, че са постигнали високи резултати в интеграцията си чрез добро представяне в училище или на работа или чрез граждански инициативи, може да получат германски паспорт само след три години престой.

Важен елемент от новия закон е, че хората, които получат германско гражданство, не е задължително да се отказват от паспорта на държавата, в която са родени, което досега бе възможно само за жители на страни членки на ЕС.

По същия начин, германците, които искат да станат граждани на друга страна, няма да се нуждаят от специални документи от германските власти. Преди това, ако германски гражданин получи чуждестранен паспорт, той губеше своето гражданство в Германия, ако няма необходимите документи от германските власти.

Днешното решение означава, че всеки, който е отишъл в Германия като гастарбайтер или наемен работник в бивша Източна Германия, трябва само да докаже, че говори немски език, за да получи гражданство, като вече не се налага да държи изпит.

Решението е взето, след като реформата бе одобрена в Бундестага преди две седмици, и се осъществява, след като министър-председателката на провинция Райнланд-Пфалц проводе кампания по въпроса в Бундесрата. От друга страна, министърът на вътрешните работи на Баден-Вюртемберг Томас Щробъл от Християндемокритическия съюз се противопостави на решението, като заяви, че подобни планове водят в грешна посока.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: Германиягражданство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
4
 
! Отговори
Емил Стефанов преди 2 месеца
Ще стане като във Франция.
28
2
 
7
 
! Отговори
Умерен преди 2 месеца
Скъпи наивници,нищо не се дава дарум,подаръци няма.За 5 години Германия стана от 82 милионна 85 милиона.Ще ви дам малък жокер в какви времена живеем 43%процента от Германците се плашат от Путин.Този ,който им докара най евтиния газ на 3 км.И тези тръби ,който случайно изгърмяха.Та за новите поданици на Германия сещате ли се ако бъдат принудени от САЩ да влязът във атакуваща страна в защита на Укрите кой ,ще бъде първо испратен?Новите Бундес жители.Приятни сънища Европейци!
27
0
 
11
 
! Отговори
Амиии.... преди 2 месеца
Като гледам футбол , когато играят френски отбори, понякога единственият бял човек на терена е съдията. Много скоро и на мачове на германски отбори , ще се "радваме" на пейзаж от един бял съдия и 22 -*** синьокожи и чернокожи играчи. Ивсе германци ще са ! С германски паспорти ! Само дето няма да могат да говорят този език , защото немския крал е говорел с конете си на немски . А немските коне са 10 пъти по-интелигентни от синьовките.
26
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Многоцветна Германия, къде са швабите, еми по света.:))
25
0
 
6
 
! Отговори
Пепи преди 2 месеца
Всичкото кеч да бега в Германия .
24
9
 
2
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 месеца
Както във Финландия,така и в Германия управляват руснаци и турци.Нещо за изумление? Да живее Израел-последнатс крепост на Европа Ашкеназ Бяла!
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Вундаба
22
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Татковината" ще иска после отблагодаряване. В случай на война, всякакви такива ще бъдат повикани и евентуално мобилизирани. В миналото в България е имало смесени бракове на българи и германци и през Втора световна война мъжките им деца са били привиквани да се вливат в редиците на армията. Има не един и два случая на момчета от смесени бракове, пратени на фронта в Русия, примерно при обсадата на Москва.
21
0
 
7
 
! Отговори
Кирил преди 2 месеца
Имайки предвид че в Мюнхен апартамент е към милион, панелката в София трябва да е доооооооста голяма.
20
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Заменям панелка в София за апартамент в Мюнхен .
19
4
 
16
 
! Отговори
Сър Уилямс преди 2 месеца
Живял съм в Германия 5 години, не ми е съвсем безразлична тази страна. Жалко, че се самозатриват доброволно, ама щом така са си решили ... Дано нищо подобно да не се случи тук!
18
0
 
14
 
! Отговори
Прогноза преди 2 месеца
Поне един милион млади мъже дойдоха в Европа по неизвестни причини, възползвайки се от добре премислената уж хуманна покана на Меркел. Никой не ги знае кои са всъщност и какви са. Сега като довлекат всичките си жени, деца, сестри и т.н и се организират в капсулирани анклави, за да вегетират на социал и да се правят на сиви вълци, когато излизат извън махалите си, немците да не се чудят, ако някой започне да държи пламенни речи по бирариите.
17
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Сега копейките ще тръгнат рязко към Германия, нищо че си обичат повече Рашата.
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Еми хубаво ама не ща да ставам мюзулманин в дойчландера.
15
3
 
1
 
! Отговори
ШОФЬОРИТЕ преди 2 месеца
Chears Mrs Dragomanski, Kochev, Todorovite, STEFANOV и много другите ми приятели от ШОФЬОРИТЕ НИ. Никой ми не каза сбогом ЦИГАНИНО, КОГАТО ме уволниха. За това пък след 40 години, АЗ ИМ КАЗВАМ НА МНОГОТО МИ ПРИЯТЕЛИ, НАЗДРАВЕ И ЗА МНОГО ГОДИНИ. Как да не ги поздравя като са ми приятели. От тези истинските. Просто си ги волим майките и професиите. А те са ни само по една. МАЙКА И ПРОФЕСИЯ.
14
1
 
17
 
! Отговори
Може ли да си преди 2 месеца
Стоя в къщи и да работя за германски фирми от интернет без да ходя в Германия нали сме в обединена Европа
13
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тия ще се напълнят с всякаква ***.
12
2
 
23
 
! Отговори
Турчин преди 2 месеца
История: 2020 отивам при един гастарбайтър, мой приятел, на 4 години отишъл в Германия, сега на 54, да купя кола от него, има автокъща в Карлсруе. И ми разправя: Отказах се от немското гражданство, оставих си само турското. Питам го: Защо, няма ли да ти трябва? Казва: Всеки Бонго-Бонго вече вади немският паспорт, по-добре аз да не се правя на немец. :Д
11
0
 
21
 
! Отговори
SS преди 2 месеца
Трябват бели хора да бачкат,плащат данъци и да хранят ***. Боже фюрера сигурно се е превъртял в гроба.
10
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Германия се самозакопа.