Депутати от "Алтернатива за Германия" шпионират в полза на Русия?

Предупреждението идва от германски политици
38
Депутати от "Алтернатива за Германия" шпионират в полза на Русия?
Снимка: Pixabay

Германски политици предупредиха, че депутати от крайнодясната партия "Алтернатива за Германия" (АзГ) може да шпионират в полза на Русия, предаде ДПА.

"За АзГ примерът за промяна на Германия е автократична Русия", заяви Константин фон Ноц, заместник-председател на "Съюз 90/Зелените". "За нас трябва да бъде заплаха фактът, че близостта на депутатите от АзГ до диктатурите в Русия, Китай, Сирия и Северна Корея не е само идеологическа", допълни той.

Депутатите в германския парламент имат право на достъп до засекретена информация, дори и без да бъдат подлагани на проверки за сигурност, посочи  Фон Ноц, който е председател на контролната комисия в Бундестага. Това важи както за комисията по отбраната, така и за други комисии и органи в Бундестага, "което също предполага възможни шпионски дейности", отбеляза той.

Родерих Кизеветер, депутат от опозиционния Християндемократически съюз, каза, че АзГ действа "като придатък на Русия в Германия" и като инструмент на хибридна война. "Не можем да изключим вероятността депутати или техни сътрудници, които имат достъп до информация, засягаща националната сигурност, да изнасят тази информация", заявява Кизеветер.

Освен това има признаци, че руското посолство в Германия разпространява информация на АзГ, отбелязва ДПА. "В това отношение можем да допуснем руски шпионаж и той може бъде предотвратен или пресечен със защита и проверка на разузнавателните служби", добави Кизеветер. /БТА, Иво Тасев/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: ГерманияРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Значи като някой ти е неудобен, го обявяваш за руски шпионин и готово. Третополова тактика
35
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Защо има въпросителен знак в заглавието? Всички знаят на чия хранилка са подобни изкуствени създания като Алтернатива за Германия и Възраждане в България. Кога ЕС ще забрани подобни шпионски партии създадени от Русия?
34
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Те мнозинството германци подкрепят Русия.
33
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Макартизъм и лов на вещици. Много демократично.
32
0
 
5
 
! Отговори
Териториален преди 2 месеца
Когато една мисирка крадне материал от друга....предполагаем материал, те днешните само с предположения работят...
31
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
НАШИТЕ ОТ БСП, ВЪЗРАЖДАНЕ НА МАЯ СТАНИ СЕДНИ,АКО ИМАТ ДОСТЪП ЩЕ ПРЕПРАТЯТ ИНФОРМАЦИЯ НА МИТРОФАНОВА .РАДЕВАТА ЧЕТА също действа!Имаше една статия за един полковник, който много искал да разгледа американски самолети в хангарите на натовска база,НООО ТЕ СЕ ОХРАНЯВАТ ОТ АМЕРИКАНСКИ ВОЙНИЦИ. СЪЩИЯТ ПРЕДЛОЖИЛ ДОЛАРИ НА ВОЙНИКА,СЪОТВЕТНО БЕШЕ АРЕСТУВАН И ДО ТУК С ИСТОРИЯТА! ДОВЕРИЕ ОТ ПАРТНЬОРИТЕ? МОЛЯ?
30
2
 
9
 
! Отговори
Хейт преди 2 месеца
Продължавайте да се борите с руските шпиони, докато не ви въвеждат законите на шериата.
29
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Чака ги съдбата на Разграждане
28
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Чака ги съдбата на ***!
27
0
 
16
 
! Отговори
По същество преди 2 месеца
Почна се с нелепостта. "Всеки, който не е съгласен с нас е шпионин и трябва да се премахне." Новият тоталитаризъм и фашизъм в либерално облекло на дъга.
26
10
 
0
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 2 месеца
А не е ли така, от 1 до 4, а именно, че шпионират за русия?
25
0
 
15
 
! Отговори
Зевс преди 2 месеца
Това е сериозно обвинение и трябва да се предоставят солидни доказателства, каквито очевидно няма, понеже е просто кампания против АзГ. В същото време Германия вече 79 години е окупирана от САЩ и канцлера първо се кълне във вярност към Голямата бяла къща, но това явно не е проблем.п.п. Не ви харесаха коментарите и ги затрихте ли?
24
0
 
10
 
! Отговори
Зевс преди 2 месеца
Това е сериозно обвинение и трябва да се предоставят солидни доказателства, каквито очевидно няма, понеже е просто кампания против АзГ. В същото време Германия вече 79 години е окупирана от САЩ и канцлера първо се кълне във вярност към Голямата бяла къща, но това явно не е проблем.
23
0
 
10
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 месеца
Зелените са агенти на сащ. И в германия и у нас.
22
0
 
12
 
! Отговори
Ще има забрана преди 2 месеца
АзГ ще я забранят. В Германия когато подобна партия събере подкрепа я обвиняват в нещо подобно и я забраняват. Ако са някакви маргинали, с 1-2%, може да са нацита, но ги оставят. Самото им общество не в пригодено за масова инфилтрация на различни култури. Немците искат да живееш като тях, или да си заминаваш. Иначе реагират, бърборят, псуват си, уж тихичко, но показват отношение. Ответната реакция е: Ще си правим каквото си искаме, вие кои сте да ни казвате. Съжителство с тях е трудно.
21
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В книгата на един гениален руснак, един гений на правото, казва по адрес на един гениалнен немец : " Да го хванат този Кант за доказателството и да го пратят за три години в Соловки". Що се сетих за това и аз не знам.........Сигурно заяото историята има качеството да се повтаря като фарс.
20
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
тия писания за руските агенти са си жив он9ан0изъм на възрастни хора - те и децата като ги чуят се смеят-ама нали евроатлантиците са гьобелсови чада повтарят лъжите минимум 100 пъти
19
0
 
29
 
! Отговори
Точен преди 2 месеца
Дерибеите немски политици - лакеи на САЩ, усещат, че Алтернатива за Германия е спасението за немския народ и Освобождение от американското робство и са в паника. Лъжат и крадат като за последно.
18
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Крадецът вика дръжте крадеца.
17
0
 
21
 
! Отговори
чичо лелин преди 2 месеца
Почнеш ли да предполагаш и откровено да клеветиш,значи си *** без смислено решение!Точно тия некадърни западни политици ме притесняват най-много!