Депутати от "Алтернатива за Германия" шпионират в полза на Русия?

Предупреждението идва от германски политици
38
Депутати от "Алтернатива за Германия" шпионират в полза на Русия?
Снимка: Pixabay

Германски политици предупредиха, че депутати от крайнодясната партия "Алтернатива за Германия" (АзГ) може да шпионират в полза на Русия, предаде ДПА.

"За АзГ примерът за промяна на Германия е автократична Русия", заяви Константин фон Ноц, заместник-председател на "Съюз 90/Зелените". "За нас трябва да бъде заплаха фактът, че близостта на депутатите от АзГ до диктатурите в Русия, Китай, Сирия и Северна Корея не е само идеологическа", допълни той.

Депутатите в германския парламент имат право на достъп до засекретена информация, дори и без да бъдат подлагани на проверки за сигурност, посочи  Фон Ноц, който е председател на контролната комисия в Бундестага. Това важи както за комисията по отбраната, така и за други комисии и органи в Бундестага, "което също предполага възможни шпионски дейности", отбеляза той.

Родерих Кизеветер, депутат от опозиционния Християндемократически съюз, каза, че АзГ действа "като придатък на Русия в Германия" и като инструмент на хибридна война. "Не можем да изключим вероятността депутати или техни сътрудници, които имат достъп до информация, засягаща националната сигурност, да изнасят тази информация", заявява Кизеветер.

Освен това има признаци, че руското посолство в Германия разпространява информация на АзГ, отбелязва ДПА. "В това отношение можем да допуснем руски шпионаж и той може бъде предотвратен или пресечен със защита и проверка на разузнавателните служби", добави Кизеветер. /БТА, Иво Тасев/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: ГерманияРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
21
 
! Отговори
БАНко преди 3 месеца
СТРАХ ТРЕСЕ СКАПАНАТА ЕВРОПА , ИДВАТ ИЗБОРИ НАТООВЦЕ !!! ШОЛЦАТА Е С НАЙ НИСКИЯ РЕЙТИНГ ОТ ДЕСЕТИЛЕТИЯ !!!
15
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Разбира се че вервам на нео-либералите, па били те и германски.... Всеки който не е съгласен с тех е Шпионин на Путин. Така че няма смисъл да ни осведомявате какво са казали нео-либералите. Ние знаем предварително... Знаем и какво са направили същите тия нео-либерали в Германия. Унищожиха икономиката на странта си и от мотор на Европа сега дойчовците трябва мигрират ако искат работа.... Но и това Путин го направи... хахсхаххахахахах
14
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
*** разбира се. Всеки, който е против войната , значи е руски шпионин. Войната трябва да продължи докрай-до последния украине. А като свършат украинците, че пуснем и германците по пистата.
13
0
 
23
 
! Отговори
Да бе. преди 3 месеца
Верно че от двигател на ЕС швабите се превърнаха в ауспух на САЩ. Стават все по комични. Абе проявете малко фантазия. Нека има и малко агенти на Северна Корея че таз Русия е Като Ковида. Всяка сутрин по 5 статии и всяка вечер още по пет.
12
0
 
8
 
! Отговори
Дойч ПропагандеН преди 3 месеца
Ейджънси прИзентс, баце...А през това време един мармот завива шоколад в станиол!
11
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Лошо Не, не се превръща. Европа от няколко години е СССР на стероиди.
10
21
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Депутатите Алт. Германия са на двойна хранилка от Бундестага и от Посолството на Русия. Така са си свикнали от ГДР - то. А тия от Западната част. Нямат си на представа какви леки пари им падат.
9
0
 
24
 
! Отговори
Лошо преди 3 месеца
Европа се превръща в СССР.
8
0
 
17
 
! Отговори
Ужас преди 3 месеца
Требе ка у нас само за краварите
7
0
 
16
 
! Отговори
Евроджендър преди 3 месеца
Това са крайно-десни комунисти! Слава кокаине!
6
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Старомоден съм ,ама когато някой твърди нещо- тежестта на доказване не е ли негова грижа? Тук не говорим за шикалки а обвинение в шпионаж!?!? Ако имаш факти - давай, aко искаш търси ги.....Становище на "може да" има точно нула стойност
5
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
С каква степен на вероятност е възможността ?
4
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Явлението е известно още като лов на вещици.
3
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Айдааааааа...ойде коньо у ряката...Това определенията вече ги нямат за нищо, който не им харесва е диктатура и шпионира за Русия.
2
1
 
34
 
! Отговори
Цирк ЕС преди 3 месеца
Щом някой политик не се харесва и говори истината се обявява за "руски шпионин"нищо ново същото беше и преди 1990г.само тогава бяха "американски шпиони"
1
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Хехе шубето е голЕм страх ще обвинят АзГ в какво ли не.