Димитър Гърдев: Навални не беше убит, а беше обезсмъртен

Според експерта Русия няма как да излезе от отговорност за смъртта на Навални
19 фев 2024 22:00, Красимир Ангелов
83

"Навални беше една изключително обединяваща усилията на руската либерална позиция фигура. Беше един от най-големите критици на Кремъл. Неговата дейност е от много години. В този случай, властта в Русия няма как да излезе от отговорност, защото той се намира в затвор, а всичко, което се случва в затвора, е естествено регулирано от държавната власт. Дали това е преднамерено убийство, дали това е вследствие на заболяване, дали този човек е получил необходимите лекарски грижи, дали изобщо е бил допуснат до такива, дали умишлено или по небрежност се е влошило неговото състояние, зависи изцяло от държавната власт", заяви международният секретар на ИТН Димитър Гърдев в предаването "Денят ON AIR".

Ден преди смъртта на Навални се появи клип, в който той изглеждаше бодър и здрав, а неговите адвокати също твърдят, че са го видели и не се оплаквал от здравословното си състояние. Според Гърдев това е и част от причината за упреците към управляващите.

"Когато говорим за здравословното състояние на Навални, трябва да си даваме сметка, че той бе сериозно атакуван преди години. Имаше съмнение за използване отровно вещество. Този човек се лекуваше дълго време в Западна Европа. Не може това да не е било видяно, да не е проследявано. Той бе с увредено здраве", отбеляза Гърдев в ефира на Bulgaria ON AIR.

По негови думи е нормално все още да има съмнения към руската власт, тъй като тялото не е предадено на близките и защото все още не е установена причината за смъртта на Навални.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
6
 
39
 
! Отговори
Никос преди 3 месеца
70 % от българите не подкрепят Украйна и ФАЩ. Вижте коментарите.Иначе информационното мачкане и пропаганди тровят съзнанието всеки ден и час.
34
5
 
35
 
! Отговори
Амед преди 3 месеца
Навални не ни интересува. Ама хич дори.
33
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ама какво е това лееке Гърдев, задръстен до козирката фанатик, кой го обяви за "експерт" тоя никаквец и натегач?
32
1
 
37
 
! Отговори
::: преди 3 месеца
Къде ги откривате тия безполезни твари.
31
1
 
29
 
! Отговори
Смъртен преди 3 месеца
Аз съм си смъртен и такова безсмъртие като на Навални не ми трябва.
30
5
 
24
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 3 месеца
В Пазарджишкия затвор срещнах двама *** осъдени за кражба на кокошки ама те ми казаха, че са политически репресирани борци за права. Та Нахални и той като тях
29
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
... анализ от международния коментатор на "Има такъв народ". Аре стига с тия клоунади бе, хора. Кой го интересува тва? Пуснете нещо за Ким Кардашян, по-добре.
28
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Глупости на търкалета. След две седмици никой няма да си спомня за него. Немцов беше къде по-активен и популярен и харизматичен, и за него вече едва си спомнят. Навални го няма, изпарен е. Реално той нищо сериозно не е направил - няколко конюнктурни статии написал, които масата хора не са чели и толкова. Това не е борба.
27
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А защо Навални е герой? Защото от 10 млн Москва едвам се събират по 1000 човека на митинг за Навални? Как ви звучи човек който е осъждан за голяма кражба да прави филмчета за кражбите във властта?
26
5
 
22
 
! Отговори
маалатъ преди 3 месеца
На туй му казват "сакрална жертва", бе, "кекспертъ"!!! Въпросът е: Кому е изгодна тази "сакрална жертва" в предверието на президентските избори през Март тази гоодина? На Путин??? Неъ!!! Ами тогава!
25
2
 
20
 
! Отговори
Панаири преди 3 месеца
"Мои панаири, толкова измислени слънца" (из популярна песен от репертоара на Лили Иванова, която звучи като изчерпателен коментар на материала).
24
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
На паркета трябваше да бъда нарязан предателя Навални и това да се дава по новините в 20 часа!
23
5
 
28
 
! Отговори
Хм преди 3 месеца
Ако всеки престъпник се прави на политически опозиционер докъде ще я докараме.....
22
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
То от много напъни да кажеш нещо оригинално се заканваш да търсиш отговорност за обезсмъртяване!??!
21
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Надявам се този титан на мисълта Димитър да си сложи в гърдите поне два бустъра на PFIZER=REZIFP,за да се обезсмърти и той.Нека последва светлия пример на Нахални и да застане рамо до рамо с Лой Остин и принц Чарлз III!
20
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Theodoris Kantakuzin --Който те разбере , ряпа да яде . Майстор си на късият разказ ,какви 20 милиона , какво му е толкова важното на това което знае Навални за англичаните .
19
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
98% от световното население дори не е чувало за Нахални
18
17
 
6
 
! Отговори
ЕЛЕКТОРАТ преди 3 месеца
Навални ще бъде нещо като Че гевара за свободолюбивия руснак,ако все още има такива!
17
1
 
12
 
! Отговори
Навални преди 3 месеца
Мисля, че ставам безсмъртен!
16
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Навални не беше убит".