Британска трансджендър тв водеща със сигнал срещу Джоан Роулинг

Позволила си да я нарича "мъж", това било престъпление от омраза
8 мар 2024 21:30, Елка Василева
87
Британска трансджендър тв водеща със сигнал срещу Джоан Роулинг
Кадър: YouTube

Британската трансджендър телевизионна водеща Индия Уилоуби подаде сигнал срещу писателката Джоан Роулинг заради коментари в социална мрежа, съобщи Ройтерс.

Уилоуби, която е първият трансджендър водещ на новини, обвини Роулинг в "престъпление от омраза" заради забележки, публикувани в Екс в понеделник тази седмица.

Писателката отхвърля обвиненията, твърдейки, че критиката не е престъпление.

Осъществих контакт с полицията в Нортумбрия вчера и докладвах за коментарите на Джоан Роулинг, каза Уилоуби в четвъртък в интервю пред "Байлайн таймс".

Оплакването на Уилоуби е във връзка с факта, че писателката си е позволила да я нарича "мъж", знаейки, че е трансджендър жена.

"В акта ми за раждане е записано, че съм жена, както и в паспорта, всички документи удостоверяват, че съм жена", каза Уилоуби, изтъквайки, че е сериозно засегната.

Джоан Роулинг се превърна в противоречива фигура заради критичността си към трансактивистите, съчетана с подкрепа на женските права.

Преди време моите адвокати ме съветваха не само да заведа дело за клевета срещу Индия Уилоуби, но и да започна законови действия заради обсесията й към мен през последните години, написа Роулинг в Екс.

Полицията на Нортумбрия обяви, че в понеделник, 4 март, е получила оплакване заради пост в социална мрежа и предстои разговор с жалбоподателя.
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
3
 
! Отговори
gogo преди 2 месеца
ВРАВО ДЖОАН!!!!
59
0
 
7
 
! Отговори
gg преди 2 месеца
Трансджендърството е психично заболяване и тези идивиди трябва да бъдат лекувани в съответните заведения.
58
0
 
11
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 месеца
Джуджетата са големи само докато скачат по главите на великани.
57
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Вече да кажеш истината е престъпление и то от омраза!? Пример за тотална деградация на едно презадоволено общество, което е загубило връзка с реалността и разума.
56
0
 
15
 
! Отговори
:(( преди 2 месеца
Когато хлябът стане много и евтин и почват щуротиите!
55
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ИЗродиии!
54
0
 
27
 
! Отговори
Йордан преди 2 месеца
Жените са тези хора, които имат яйцеклетки, понякога забременяват, износват и раждат деца. Жените са жени по рождение, а не по документи.
53
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да знаете,че п.е.д.о.ф.и.л.и.т.е развращават подрастващите като използват филма "Хари Потър".Разпространяват видео,в което се целува Хари с онова русото момче и го представят за нещо нормално.Естествено е,че Джоан Роулинг няма да е доволна да й използват таланта за пропаганди.Ако някое дете е фен на Хари трябва да внимавате много и да му говорите.Еднорозите направо ги омагьосват.
52
0
 
5
 
! Отговори
Сарказъм Радомирски преди 2 месеца
Четейки статията у мен остава един горчив привкус, че тази статия не е писана от "Е. Л. К. А", от ЕЛК.
51
0
 
25
 
! Отговори
era преди 2 месеца
то вина, но вместо матка има простата. Таза и е мъжки. Ако я изровят след 200 год ще кажат, че е мъж
50
1
 
7
 
! Отговори
полковникът преди 2 месеца
Ще е добре дъртите ченгета да спрат с перверзните сценки, направо да въвеждат спасителните рестриктивни закони и прикрити корпоративни диктатури с които ще ни спасят от джендаризмите и налагането на т.нар. Ново Нормално! Всички абсурдни, нелогични и противоестествени неща , които се случват последните години са подготовка за "спасението", спестете ни поне гротескното шоу, да идва развръзката та да се успокоим всички!
49
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Алоу - Федакцитя! Не е водещА, а водещ. Софете на псухипно болните мъже, да казвате жени!
48
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Чужди медии излъчват кадри от "демократична и натовоориентирана Атина", На които се вицдат стълкновения на протестиращи с полицията. Поводът бил въвеждане на частни университети. на кадрите се вижда как и полиция, но и протестиращи са агресивни, има както палки, газ от страна на полицията, така и взривяване на запалителни предмети, даже предварително подготвени на земята за палене обекти. ... Много лоша картинка. Зашо не показвате? Ако беше в Москва, 100% щепе да пуснете поне 5 материала.
47
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Личи си, че всякакви транс-манс са с психични отклонения. Мен кво ме интересува кво пише в паспорта ти да не би да ти е татуран на челото. И какъв е тоя фалшифициран акт за раждане това не се ли преследва от закона ? Да не би на всеки трансманс да е задължително да му знаем автобиографията наизуст ? Ади отнасяйте нанякъде с вашите ненормалщини...
46
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Както върви нормалните ще станат екзотика.
45
2
 
22
 
! Отговори
змей преди 2 месеца
От кога на български, за мъже се пише в женски род?!
44
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
E твa e ca нanълнo nokpити aтлaнтичeckи kpитepии!
43
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ПeПepygka...
42
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Искат да се представят за по- жени от жените. В паспорта им пишело. Хахахааа. То о на градските тоалетни пише жени, ама влизаш и намирал ке нефф
41
1
 
13
 
! Отговори
Европа се разпада преди 2 месеца
Скоро никой няма да говори за ***... Докато разни НПО-та ни говориха колко трябва да сме добри и толерантни напълниха Европа с мигранти - само мъже.. Те нито са добри, нито толерантни.