Камерън отхвърли изпращането на западни войски в Украйна

Украйна се нуждаела от повече оръжия с голям обсег
78
Камерън отхвърли изпращането на западни войски в Украйна
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британският външен министър Дейвид Камерън заяви, че се противопоставя на изпращането на западни войски в Украйна, дори за обучение. В интервю за германския всекидневник „Зюддойче цатунг“ той каза, че подготовката провежда най-добре в чужбина и Великобритания е обучила 60 000 украински войници по този начин. Дислоцирането на чуждестранни войници в Украйна ще осигури мишени на Русия, аргументира се той.

Френският президент Еманюел Макрон предизвика смут сред своите съюзници на 26 февруари, когато не изключи изпращането на западни войски в Украйна, за да й помогне да отблъсне инвазията на Русия. По-късно Великобритания потвърди, че е изпратила малки части в Украйна, за да помогне с медицинско обучение, но говорител на премиера Риши Сунак каза, че страната не предвижда широкомащабно разполагане. В петък френският министър на отбраната Себастиен Лекорню каза, че за момента няма планове за изпращане на бойни части, но че съюзниците на Украйна могат да обмислят конкретно обучение или мисии за разминиране.

В интервюто Камерън каза, че Украйна се нуждае от повече оръжия с голям обсег и че той е готов да работи с Берлин, за да отмени своята резервираност към доставката на произведени в Германия крилати ракети „Таурус“.

Берлин отказа да достави тези ракети на Украйна, опасявайки се, че обхватът им от 500 километра ще бъде използван за поразяване на цели дълбоко в руска територия. От миналия май Франция и Великобритания доставят на Украйна Storm Shadows - наречени Scalp на френски и с обхват от 250 километра. САЩ изпратиха ATACMS, които имат обхват от 165 километра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още по темата: Дейвид Камерън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
4
 
15
 
! Отговори
До 24: преди 2 месеца
Светльо от агитката на Левски бе убит 2 (ДВА) часа след включването в първата му бойна мисия в битката за Авдеевка. Мир на душата му, но на мен не ми стана ясно чий го е дирил в Авдеевка.
23
4
 
14
 
! Отговори
Без острова преди 2 месеца
Света ще е едно по хубаво място
22
4
 
9
 
! Отговори
Хаха преди 2 месеца
От кога Кларетон е фактора който казва какво да се случи. Свърши вече, Сунак Патрл е новия кинг, да живее империята. Колкото по бързо се заличи острова, толкова по добре за Европа, или това което е останало от нея.
21
5
 
19
 
! Отговори
Юлиян преди 2 месеца
Истински случай:Спор по време на среща между Хрушчов и британски премиер министър.Ядосаният Хрушчов казва на британеца:"Колко му трябва на вашето "островче"?Три ракети и сме ви потопили на сто метра под океана.Е,ние сме ви приготвили дванадесет".
20
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Но най-древните и автентични хети, т.нар. ури, ари, сме ние българите. Румънците са изгубили българския език и т.н. Правете си сметка как искат точно нас да ни пратят, защото сме най-древната нация в света и ги засенчваме, че и Библията е наша и т.н.
19
2
 
15
 
! Отговори
ха ха ха преди 2 месеца
Запада "изпраща" на Украйна, колкото да не бъде превзета за три дена от руснаците... Но свои граждани няма да изпрати да умират за тия корумпирани етнически руснаци. Русофоби - бол. Който иска да ходи, който го е страх, да лае из под клавиатурата на компютъра си... Украинската статистка ЯСНО го показва истински русофоби има само 2-3. Останалите са жалки форумни юначета. Добре че беше оня от агитката на Левски, че да ни отсрами. Щото нашите укропитечета могат само да се подканват един друг.
18
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нашите свободни медии малко са забравили да ни информират че това леееке е поискало да закупи от Германия ракетите и понеже англичаните не ги било страх, те щели да ги предоставят на урките. Жалко за шотландците и ирландците като изчезне островчето.
17
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Руснаците и укранците са от същите древни хети, както и останалите т.нар. славяни. Т.е. евреите искат да купонясват за наша сметка.
16
1
 
12
 
! Отговори
Дарк преди 2 месеца
Войски там а не им докарат атомните подводни дронове Статус-6 на гости?Ама "Посейдон" не можел да носи 100 мегатона глава успокояват от Пентагона,а само два мегатона и вълната щяла да е височина 90,а не 590 метра.Е,имало проблем,че били автономни и можели да чакат с години на дъното и да прекосяват на собствен ход океани със сто км час на километър дълбочина,но заличаването на морски градове би било престъпление.Ми Путин вече има обвинение за доживот,а той има един живот.
15
25
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 месеца
Не че ги е страх, но гледат по сички правила първо да пробват с недомлъвки... Белки лудия от Кремъл се замисли. Но от дръга страна така се вдига и прага на болка на руснаците. Сега като дадат на Украйна далекобойни ракети, ще се посрещне по-кротко... Един вид - поне не пратиха войски...
14
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Западните еврейски елити, които държат Одеса, Харков, Днепропетровск и други да останат в техни ръце ( защото една от еврейските общности е свързана силно с тези земи), според картата, която изтече, са определили древните хети ( арийците, наречени също българи), в лицето на България и Румъния, да станат пушечното месо, което да възпира Русия от възвръщането точно на тези исконни руски територии.
13
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Този плати ли си студентския заем, след като се разбра, че баща му си е кътал пари в офшорки?
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Пратете повече, каза Нео от матрицата :)
11
2
 
14
 
! Отговори
Идеалист преди 2 месеца
Този е продукт на инцеста по земите на Албиона!
10
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Що бе, пратете войски?
9
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тези наистина не знаят кога да се откажат. Не виждат ли, че губят? Колко още бедни хорица искат да изпратят срещу руските бомби?
8
2
 
23
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 месеца
Украинските трупове,са по-добри от британските,защото са безплатни.
7
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
а камерън дали си дава сметка, че малобритания е остров на една ракета живот.
6
3
 
22
 
! Отговори
сдфдсф преди 2 месеца
Британското неоконминдилче ша прати "великата" британска армия от 50 000 души да бори Путин...ша ги прати пеша щот нема танкове а самолетите са доста бракувани
5
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бандерия се нуждае от още оръжие, още съчки, които да поддържат пожара, за да не изгасне. Така мислят на запад. Украинците трябва да изгорят, до един. Путин трябва да получи една изгоряла земя населена от сенките на бившите украинци, за които на никого не му пука. На запад не искат да възстановят останките от Украйна. И ще я харижат на Путин, но съсипана.