Камерън отхвърли изпращането на западни войски в Украйна

Украйна се нуждаела от повече оръжия с голям обсег
78
Камерън отхвърли изпращането на западни войски в Украйна
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британският външен министър Дейвид Камерън заяви, че се противопоставя на изпращането на западни войски в Украйна, дори за обучение. В интервю за германския всекидневник „Зюддойче цатунг“ той каза, че подготовката провежда най-добре в чужбина и Великобритания е обучила 60 000 украински войници по този начин. Дислоцирането на чуждестранни войници в Украйна ще осигури мишени на Русия, аргументира се той.

Френският президент Еманюел Макрон предизвика смут сред своите съюзници на 26 февруари, когато не изключи изпращането на западни войски в Украйна, за да й помогне да отблъсне инвазията на Русия. По-късно Великобритания потвърди, че е изпратила малки части в Украйна, за да помогне с медицинско обучение, но говорител на премиера Риши Сунак каза, че страната не предвижда широкомащабно разполагане. В петък френският министър на отбраната Себастиен Лекорню каза, че за момента няма планове за изпращане на бойни части, но че съюзниците на Украйна могат да обмислят конкретно обучение или мисии за разминиране.

В интервюто Камерън каза, че Украйна се нуждае от повече оръжия с голям обсег и че той е готов да работи с Берлин, за да отмени своята резервираност към доставката на произведени в Германия крилати ракети „Таурус“.

Берлин отказа да достави тези ракети на Украйна, опасявайки се, че обхватът им от 500 километра ще бъде използван за поразяване на цели дълбоко в руска територия. От миналия май Франция и Великобритания доставят на Украйна Storm Shadows - наречени Scalp на френски и с обхват от 250 километра. САЩ изпратиха ATACMS, които имат обхват от 165 километра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още по темата: Дейвид Камерън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Демек ще изпращат войски и нас ще ни набутат край Одеса .
43
19
 
1
 
! Отговори
Ето преди 2 месеца
Никой няма да позволи Украйна да изчезне от картата ! Ще се създаде просто една нова ивица Газа ! Просто Путин няма път назад и няма и напред . Ще остане там. А Англия съгласува и оставя САЩ да решават. Но вижте словото на папата - крайно политическо. Извънредно ! Прецедент ! Той знае , че САЩ ще атакуват! Той знае вече , че предстои WW3 .....WWZ ... Светът срещу Путин !
42
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хората заслужават да бъдта информирани, че 1. Персоната от снимката беше назначен за минисър в разрез със законите на страната, защото те изискват да се назначавт само декстващи депутати. Но Чарлз в качеството си на монарх погазва закона и го допуска; 2. Че във Великобритания длъжността министър се казва "таен съветник". Езикът ИМА значение. 3. Във Великобритания НЯМА Конституция и училите там "правни" науки не зачитат нейната стойност в собствената си страна.
41
0
 
10
 
! Отговори
Българинъ преди 2 месеца
Когато разбереш, че истинския враг е у дома ти.
40
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Страхливци като византийците, искат друг да вади кестените от огъня.Иначе като идва тука пред оня и...т Бойко Василев викаше: над 25 пъти сме по- добре от Русия, ще ги победим.Ще победиш, ама в медийната пропаганда, даже там не стават.Руската поне казва вярни неща , а тия само лудости и заклинания.
39
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Стахливете европейци ги страх много от Путин ,близо до Англия в Баренцово море има руски атомни подводници ,Англия заедно с своите индийци ,мароканци ,южно африканци ,кво ли не от кол и въже че се изострят ьа половин час ,долу Англия и Украйна
38
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Какви сухопътни войски да действат с Ф 35 И Ф 22 Раптор а украин;ите отдолу ще зачистят .
37
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Англичаните вече са изпратили свои военни в Украйна.
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А източни като нас ли, бе суяк?
35
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ами няма Макарон да надява батушите на Наполеон и да ходи
34
3
 
6
 
! Отговори
език и мислене преди 2 месеца
Официалният английски език и досега не допуска в наименованията на професии, даже на учащи се, да съществува форма за женско пол. Това е прочва на реалното отношение на нацията и на реалната политика на властващите им. Наличие на жена кралица си е изключение поради наследствено увреждане на гените на кралската фамилия. Припомням, че обучените в англоезично пространство сегашни властващи НЕ зачетоха демонстративно Международния ден за равноправие на жената.
33
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Западни войски Да.Но доброволци подготвени и обучени на Запад е друга работа.През Първата и Втората световна война Стотици хиляди цветнокожи бяха хвърлени на фронта с обещание за Гражданство и да вземат семействата си в Англия,Франция и т.нТова ноухау виждаме че започва да работи.Имаше материал 15хил закалени костарикански бойци се бият на страната на Украйна.Дядо Байдън праща подкрепление.А ако Европа и САЩ изпратят 2-3 мил.срещу гражданство ще стане мазало.Особенно от Алепу,Афганистан ....
32
1
 
14
 
! Отговори
Ужас преди 2 месеца
Английски психолози работят с украински войници и насаждат омраза срещу Руснаците,това заяви пленен войник от ВСУ.
31
0
 
17
 
! Отговори
Там преди 2 месеца
В Украйна има най много военни от Англия.
30
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Англианите могат да научат някого единствено на злоба, гадория и омраза. Това им е в кръвта и си личи във всички прояви на база и надстройка. Даже интериорът и екстериорът на представителните им сгради и подчертано портускащ, мрачен и стягащ в пряк и преносен смисъл. На всияките им преставителни сгради. Да добавим и пълната им липса на умение да са благодарни на някого и нещо, иразяваа се в отсъствие на паметници (с изключение на кралица и Чърчил и евентуално военачалник..)
29
1
 
20
 
! Отговори
Факт преди 2 месеца
Англичаните с в дъното на всеки терористичен акт срещу Русия.
28
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Очаквам обективната ни и демократична журналистика да използва свободата на словото в нетоталитарна България и да пусне материали по повод убищожението наведнъж на 2 систени Patriot , открити с дрон и ликвидирани с еден Икандер.Украинците го признават. Има кадри. За разлика от техните информации за "свалени руски самолети", които вече и не се публикуват в немскоезични медии.
27
1
 
6
 
! Отговори
Путин. преди 2 месеца
Париж. Вандализъм. Е. Казала. Че. От. Париж. Камък. Върху. Камък. Няма. Да. Остане. Вие. Си. Направете. Сметката. За. Какво. Става. Въпрос
26
1
 
8
 
! Отговори
До Камерън преди 2 месеца
Малее! Колко си умен!!!
25
2
 
15
 
! Отговори
Камерън преди 2 месеца
След унижението на което ни поставиха Талибанските селляни въоръжени със сопи и яздейки магарета искате да се изправим срещу редовната Руска Армия дет е отговорна за гибелта или изселването на 25 милиона укрички? У лево, и то бързо :)))