Камерън отхвърли изпращането на западни войски в Украйна

Украйна се нуждаела от повече оръжия с голям обсег
78
Камерън отхвърли изпращането на западни войски в Украйна
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британският външен министър Дейвид Камерън заяви, че се противопоставя на изпращането на западни войски в Украйна, дори за обучение. В интервю за германския всекидневник „Зюддойче цатунг“ той каза, че подготовката провежда най-добре в чужбина и Великобритания е обучила 60 000 украински войници по този начин. Дислоцирането на чуждестранни войници в Украйна ще осигури мишени на Русия, аргументира се той.

Френският президент Еманюел Макрон предизвика смут сред своите съюзници на 26 февруари, когато не изключи изпращането на западни войски в Украйна, за да й помогне да отблъсне инвазията на Русия. По-късно Великобритания потвърди, че е изпратила малки части в Украйна, за да помогне с медицинско обучение, но говорител на премиера Риши Сунак каза, че страната не предвижда широкомащабно разполагане. В петък френският министър на отбраната Себастиен Лекорню каза, че за момента няма планове за изпращане на бойни части, но че съюзниците на Украйна могат да обмислят конкретно обучение или мисии за разминиране.

В интервюто Камерън каза, че Украйна се нуждае от повече оръжия с голям обсег и че той е готов да работи с Берлин, за да отмени своята резервираност към доставката на произведени в Германия крилати ракети „Таурус“.

Берлин отказа да достави тези ракети на Украйна, опасявайки се, че обхватът им от 500 километра ще бъде използван за поразяване на цели дълбоко в руска територия. От миналия май Франция и Великобритания доставят на Украйна Storm Shadows - наречени Scalp на френски и с обхват от 250 километра. САЩ изпратиха ATACMS, които имат обхват от 165 километра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още по темата: Дейвид Камерън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Искам всички умнокрасиви, да си видят идолите. Вижте ги, омазани до коленете с ***. Толкова "смели", хартиени тигри. Макрон е същата мишчица, може само да църка отдалеч. Погледне ли го Вова строго и почва да изпуска отзад.
3
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не ве, гащник, прати. Прати да наторите хубаво чернозема.
2
4
 
25
 
! Отговори
престъпника КАМЕРЪН преди 2 месеца
ДЪРПА ЯДРЕНИЯ ДЯВОЛ ЗА ОПАШКАТА > НО АНГЛИЯ НЯМА ДА Я ИМА
1
14
 
11
 
! Отговори
С РАКЕТИТЕ ТАУРУС преди 2 месеца
УКРИТЕ МОГАТ ДА УДАРЯТ РУСКИТЕ СИЛОЗИ С ЯДРЕНИ РАКЕТИ > и това е ядрен апокалипсис за всички ни