Белгийците предпочитат да ходят на работа с колело

Нараства търсенето и на електрически велосипеди
15 апр 2024 17:37, Инна Ангелова
37
Белгийците предпочитат да ходят на работа с колело
Снимка: dae jeung kim от Pixabay

32% от белгийците ходят на работа с велосипед. Данните са от миналата година и показват, че всеки трети служител използва колелото като начин на придвижване до работното си място. Броят на колоездачите постоянно раств и затова те получават поощрения от работодателите си.

Най-често велосипед използват живеещите във Фландрия - там 75% са колоездачи. В Брюксел и южната област Валония хората, които пътуват по този начин до работа, е под 40%.

Велосипеди се използват при пазаруване и при пътуване за лични срещи. Във Валония най-често използват велосипедите за разходки. Всеки трети белгиец изразява намерение да използва велосипед още по-често, а 17% от хората, които досега не се придвижват по този начин, обмислят да го направят скоро.

Нараства търсенето на електрически велосипеди и за една година ръстът на онези, които ги ползват, достига до 28%, показват данните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: велосипедбелгия
Още от Звезди
Строга тайна: Сваляла ли е принцесата на Йордания ирански дронове?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
3
 
! Отговори
Largo преди 1 седмица
От коментарите на българина за пореден път се убеждавам,че е все така простичък и подмолен но не се учудвам защото *** чалгарльока винаги ще предпочете да е *** и да се прави на мъж с мерцедес *** или с баварец комплексарец и да кади с дизела и да си паркира по тротоари и да не дава предимство когато трябва и най важното когато му кажеш,че е *** той да си избива комплексите и да вика ....баче найш кой съм аз
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Дават пример на китайците че ония много дръпнаха напред с електромобилите.
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Те нямат градски транспорт а данъците на колите са солени.
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Когато вали дъжд не може
30
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Пример за човешка деградация, посредством сектански догми. След като човека е прогресирал до точка да има личен автомобил, сега заради зелените шамани, водим открита политика на регрес! Какво следва да спрем да ползваме ел. енергия, да спрем да ядем месо и да ползваме продукти на животинска основа и т.н. откровени глупости.
29
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Еми така е едни с колело и пеша в 15 минутни градове, др ще хвърчат с 200 навсякъде и ще се кефят на автомобилите си.:))
28
3
 
5
 
! Отговори
Ха-ха-ха-ха-ха-ха преди 2 седмици
Вие нас ни имате наистина за много наивни. Някакви по-долу пишат легенди за колоездачите в някаква държава "Холандия" каквато на картата няма. Ако направим едно елементарно търсене с Гугъл, да речем за млади спортисти като футболистите на Аякс, Амстердам - "Ajax FC players cars", получаваме резултат как тези млади, активни спортисти притежават суперавтомобили, а от 2023 клубът е раздал на футболистите по едно безплатно луксозно БМВ, с което футболистите идват на тренировки.
27
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Икономията е майка на мизерията.
26
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И дядо ми по времето на социализма ходеше с колело на работа.
25
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Защо така удобно пишете,че били служители. Напишете работниците как ходят. Тези,на които работата им е да търкат стола, много ясно че ще ходят с колело. Най-малкото е безплатно.
24
4
 
4
 
! Отговори
До 23 преди 2 седмици
Изглежда живееш някъде, където няма питейна вода. По-добре се измести в град където има питейна вода отколкото да харчиш пари за автомобил, който очевидно не можеш да си го позволиш нито да го поддържаш.
23
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Представям си какъв ад е за нормалните шофьори. Хиляди велосипедисти по улиците, мотаещи се като михи без глави. Ад!
22
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Вчера купих 10 туби вода по 10 литра. Чудя се как бих ги качил на велосипеда. :-) Ама явно белгийците са много прогресивни. Не пият вода. :-)
21
4
 
2
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 седмици
В Амстердам карат колела още от времето на гулдена :))) Бизнес дами облечени за 10 000 евро костюм и чанта карат колело за 5 гулдена. Ръждясало и грозно, грозноооо...че и без скорости. Ама го оставят без да го заключват :)))
20
8
 
8
 
! Отговори
До 18 преди 2 седмици
Дай да умния българин да ти обясни защо няма да стане. Простият холандец кара колело в пек, в дъжд, с две деца в специални колела, ползват сгъваеми във влака и метрото и това са хора от всякакъв сой - от продавачи до мениджъри. Българският ум обаче не си представя в един лек дъжд (в Холандия вали по няколко пъти на ден през половината година) как, аджеба, ще си возиш детето с колело, а не с бемвето на предната седалка без колан. Акъл имаме да продаваме, жалко, че никий не купува
19
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
E с какво да ходят, то цялата държава е 150км. широка. С кола се прекосява за 2ч от край до край. 30 000кв.км по-малко от 1/3 от България е, а населението гони 12 млн. Сами си правете изводите колко години ще се виси в задръстване за да минеш 2-3км да идеш до работата. Не може да сравняваме Белгия с България това е като да Русия с Монако. Що в Монако никой не ходи с кола никъде. Щото са 20 човека.
18
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Сравняваме ябълки с круши за пореден път! Да ви подскажа малко, нещо релеф, нещо климат? Да сте видяли в Истанбул да карат колелета на 40 градуса жега по баирите? Или не са се сетили?
17
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Пълни глупости. И как ще заведеш децата си на детска градина или училище с велосипеда? Как ще караш в дъжд? Как ще пазаруваш в супера след работа за цялото семействто с велосипеда? А хората с хронични болести? А по-възрастните, които имат болки в кръста и краката как могат да използват велосипеда всеки ден? Поредната пропаганда, нямащо нищо общо с реалния живот. Може да има някакви предимства за самотни пpъчове, но за нормалните хора със семейства - не.
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
елит-а обикаля с частен самолет, но иска ти да въртиш *** хахах
15
5
 
2
 
! Отговори
Не разбрах преди 2 седмици
Аз не разбирам следното: Като си хвърля фаса на земята, от колелото не го ли е срам, че всички ще го видят? От прозореца на колата е много по-добре!