Белгийците предпочитат да ходят на работа с колело

Нараства търсенето и на електрически велосипеди
15 апр 2024 17:37, Инна Ангелова
37
Белгийците предпочитат да ходят на работа с колело
Снимка: dae jeung kim от Pixabay

32% от белгийците ходят на работа с велосипед. Данните са от миналата година и показват, че всеки трети служител използва колелото като начин на придвижване до работното си място. Броят на колоездачите постоянно раств и затова те получават поощрения от работодателите си.

Най-често велосипед използват живеещите във Фландрия - там 75% са колоездачи. В Брюксел и южната област Валония хората, които пътуват по този начин до работа, е под 40%.

Велосипеди се използват при пазаруване и при пътуване за лични срещи. Във Валония най-често използват велосипедите за разходки. Всеки трети белгиец изразява намерение да използва велосипед още по-често, а 17% от хората, които досега не се придвижват по този начин, обмислят да го направят скоро.

Нараства търсенето на електрически велосипеди и за една година ръстът на онези, които ги ползват, достига до 28%, показват данните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: велосипедбелгия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
3
 
! Отговори
Истината преди 1 месец
Така няма застраховки всеки месец такси пътни и сервиз, както и годишен преглед. Колело ново 160 лири електрическо до 1600 лири , а кола втора ръка годишно според пробега 5000 лири нагоре от 160/300 до 5000 балкан разлика. Защо не вземе едни помомощи към колелото и да си намали сметките с 5000 лири и да си работи на черно и по 30 часа седмично има достатъчно имигранти българи без адрес защото не им дават с коли за по 5000 с 60 часа минимум да блъскат ако и дадът или ги държат с коли на 10 ч
12
4
 
9
 
! Отговори
Балканец преди 1 месец
Наш *** трябва да покаже лайфстайл с мерцедеса, иначе шопингува second hand и у Лидъла.
11
2
 
6
 
! Отговори
В кралството преди 1 месец
В кралство Белгия паркингът е скъп, за велосипеда паркингът безплатен е, затова любимо превозно средство е колелото.
10
2
 
5
 
! Отговори
некой си преди 1 месец
10 години не слезнах от велосипеда и се убедих ,че освен здрави крака и стоманена воля карането крие и доста непредвидени рискове,за които дори не ми се разказва.
9
3
 
2
 
! Отговори
Московие новости преди 1 месец
До ЧеКиев Амиии... добре.
8
10
 
8
 
! Отговори
ЧеКиев преди 1 месец
Украйна като спечели войната срещу Русия, на руснаците и колелото ще им се види като най- големия лукс. Ше маат краци пеша до колониите в Сибир, където ще бъдат утилизирани в пещите.
7
6
 
8
 
! Отговори
Цъкаев преди 1 месец
До УНИЖАВАМ русофилиВ Северна корея хората ползват велосипеди, много по-масово, отколкото в ЕС. Затова по-добре замълчи и не се излагай.
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Белгийците вземат повече от 3000 евро пенсии или заплати ,кого бърка с автобус или колело ,то затова е пълно с мигранти ,заради еврата иначе тук за кво да остава за 930 лв заплата ли )))
5
9
 
3
 
! Отговори
Петко преди 1 месец
Да бе да ме мислят за неодачник. Немам ли кола да карам начи не сам успел във животат.
4
3
 
11
 
! Отговори
Бел гиец преди 1 месец
Истинските белгийци предпочитат да не ходят на работа изобщо. Това е прекрасна схемаджийска страна, където хората са обединени от желанието да дават по-малко и да взимат повече.Иначе, велоалеите им са добри. По-широки от софийските тротоари със сигурност. И на кръстовищата са най-отпред и имат предимство на светофаррите.
3
8
 
7
 
! Отговори
УНИЖАВАМ русофили преди 1 месец
В комунистически изградените градове, велосипеди, пешеходци, майки с колички и т.н. нямат място.
2
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И моето предпочитание е така. Най-напред пеша, после велосипед, лична кола и накрая градски транспорт с най-голямо неудоволствие.
1
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То и аз предпочитам, ама е върло опасно!