Арестуваха генерал от МО - Русия по подозрение в престъпна дейност

Той е оглавьвл Генщаба
14 май 2024 22:42, Стела Стоянова
43
Арестуваха генерал  от МО - Русия по подозрение в престъпна дейност
Снимка БГНЕС, архив


Генерал Юрий Кузнецов, ръководител на отдел "Човешки ресурси" в министерството на отбраната, "е арестуван" по подозрение в "престъпна дейност", цитира агенция ТАСС източник от правоохранителните органи.

Офисът и домът му са били претърсени в рамките на разследването на военния отдел на Следствения комитет на Русия, който отговаря за основните разследвания в страната.

Назначен на поста си през май 2023 г., генерал Кузнецов е оглавявал отдел на руския Генерален щаб между 2010 и 2023 г.

Това съобщение идва в момент, когато руският заместник-министър на отбраната Тимур Иванов вече беше арестуван по обвинения в корупция в края на април и поставен в предварителния арест. Руското правосъдие го обвини във "вземане на подкупи в големи размери".

Началникът на отдел "Личен състав" в руското министерство на отбраната е обвинен във вземане на подкуп под формата на вила на полуостров Кубан.

Подкупът за Кузнецов не е бил под формата на пари. За покровителството на бизнесмена, според разследването, той е получил вила с парцел в Краснодарския край", казва събеседникът на агенцията. Стойността на този имот все още не е установена.

По данни на ТАСС стойността на парцела е 7,5 млн. рубли., а на вилата - почти 23 млн. рубли. Изданието твърди, че имотът е регистриран на съпругата на Кузнецов./БГНЕС


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още по темата: арестпрестъпна дейнот
Още от ЕС
Макрон препоръча на французите да посетят Варна
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 1 седмица
защо не се прави финансов одит на ек защото ще излезе нещо страшно сега щесе дъвче само русия това си е вътр работа ние да си гледаме нашата корупция
35
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не, само тук няма коррупция и кражби.
34
1
 
1
 
! Отговори
Дедо преди 1 седмица
Да не се е объркал и по погрешка да е изпратил повиквателна за фронта на сина на Песков .
33
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ооо не, как така ве кАпейки? Нали в матушката ви нямаше такива неща като корупция и кражбИ? А кога ше се гледат кражбите на пуинарко щото там става въпрос за милярди долари и евра ама никой не му се пада от 11 етаж ако повдигне дори въпроса.
32
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Братушки- Кво да праиш ?Е те като нас.
31
1
 
3
 
! Отговори
Повече прецизност! преди 1 седмица
Айде, ако може, по-точно да се представя инфото от журналистките.... Ген. Кузнецов е бил р-л "човешки ресурси" или "Личен състав", ако искат, ама ни4 не е оглавявал Генералния щаб! Той дори не е рабтил конкретно в Генщаба, а в МО, което е доста по-широко понятие
30
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ето това е диктатурата! Обвинения, арести... При демократичните общества като нашето, такова нещо абсурд да се случи! Тук няма корупция, няма престъпност, няма виновни... Можеш да си убиеш някой с колата или да гонгръмнеш и си джиткаш лаеж! Радвам се, че живея в такава свободна страна. А там сигурно и в колония ще го вкарат. Жалко. Путин не допуска различните да се изявяват.
29
6
 
7
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 1 седмица
Съветско съзнание фучи из Русия! Само да попитам! А Путин...бившата на Путин и щерките му с какви точно пари си изпонакупиха къщища из всички точки на Планетата Земя? Тия на фронта са точно така..Ако пет-швст рома ги замерят на фронтовата линия с пачки от долари и ги пръскат с водка от пожарникарска кола тоя ще зарежат и Русия и бойно поле и майка си и баща си.
28
2
 
6
 
! Отговори
Еееее преди 1 седмица
Тия таваришчи крадат и с *** си
27
1
 
2
 
! Отговори
А нас нормалните преди 1 седмица
какво ни интересува?
26
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Русия ще се прочисти най-после. И от тази война големите печеливши ще излязат Русия и Китай. И щатите. Останалите, че дуат супата и ще си останат с едната обич към Украйна.
25
3
 
13
 
! Отговори
абе преди 1 седмица
а наште шарлатани, както ги нарича президента, кога ще ги арестуват, или те са недосегаеми, и пак точат зъби да крадат народа!....тоя път заминавате в седма глуха!трябва да е л.уд някой да гласува за тях!
24
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Стела, генерали на такова високо ниво не ги арестуват по подозрение в престъпна дейност, а при наличието на железобетонни доказателства. Някаква невзрачна вила не може да бъде причина за арест, защото 30 млн рубли в Русия са жълти стотинки. Вчера спешно подаде оставка главбух на МО Татьяна Шевцова, която едва ли знае точната стойност на брилянтите, луксозните коли, имотите ..., които си е купила с "честно" заработените в МО парички. Не е арестувана. Подала е оставка.
23
7
 
13
 
! Отговори
До СМЕХ 20 преди 1 седмица
Ми като гледам корупцията при капитализма е на доста по големи нива от комунизма, бих казал на междузвездни нива, квото и да кажеш за комунизма при великите "демократи" е в пъти в повече, все пак капиталистите са измислили корупцията и измамата, да не говорим за данъчния грабеж наложен на населението при новите "демократи" и стари капиталисти.
22
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
5 пъти ми се наложи да прочета заглавието. В първия момент си помислих, че са арестували Русия, пък то било друго. Айде допийте си ракията да ви се проясни мисълта.
21
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Оставете смешните разкази за вилата на генерал Юрий Кузнецов. Ще пропуснете началото на майдана в Тбилиси. Вчера грузинският парламент прие закона за чуждите агенти. ЕС и Пиндостан се запениха от злоба. Самият Джим О'Брайън лети в Грузия и още от самолета заплашва Бидзина Иванишвили със страшни санкции. Не е ясно дали носи курабийки за грузинската полиция.
20
3
 
7
 
! Отговори
до16 преди 1 седмица
Също и джуджето зеля взема още повече подкупи.
19
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"вила на полуостров Кубан" - Да ви светна. В природата няма такъв полуостров. Кубань е голяма руска река в района на Северен Кавказ.
18
8
 
15
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 1 седмица
КОРУПЦИЯТА--- Е ОТЛИЧИТЕЛНА ЧЕРТА НА СОЦИАЛИЗМА И КОМУНИЗМА, ТАКА СЕ ЗАБОГАТЯВА ПРИ ТЯХ,,,,САМО С ДЪРЖАВНИ ПАРИ, ЗА ОПРЕДЕЛЕНИ ВЕЛМОЖИ!
17
9
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 седмица
НАБЛЮДАВАТЕ КРАЯ НА ТЕРОРУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ МАЙКА ЗЛО! ЗМИЙТЕ ЗАПОЧВАХА УСИЛЕНО ДА СЕ САМОИЗЯЖДАТ ЕДНА ДРУГА!!!! ЕДИНСТВЕНОТО КОЕТО СПАСЯВА ТЕРОРУСКАТА ОТ РАЗПАД В МОМЕНТА Е ФАКТА , ЧЕ ТРЪМП МОЖЕ ДА СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ В ФАЩ И С ТОВА ДА СПРЕ СВАЛЯНЕТО НА РЕЖИМА НА САМОЗВАНИЯ ПУТИН С 20% РЕАЛНА ПОДКРЕПА НА ИЗБОРИТЕ И НАД 60 МИЛИОНА ДОБАВЕНИ ГЛАСА ПОЛУЧЕНИ ПО ИНТЕРНЕТ!