Как Facebook може да унищожи кариерата ви

Какво не трябва да поствате в мрежата, ако искате да запазите работата си
Обновена: 10 дек 2012 14:36 | 7 дек 2012 14:18,
32
Как Facebook може да унищожи кариерата ви
Снимка: Reuters

Вероятно всички сте наясно, че вашата Facebook страница може да навреди сериозно на кариерата ви. Твърде много информация или някоя неуместна снимка може да ви лиши от получаването на така желаната позиция или просто да ви направи за смях в офиса. Въпреки че може да сте наясно с всичко това, понякога просто не си давате сметка колко много неща изкарвате на показ, дори да смятате, че сте достатъчно внимателни.

Ето и кои са седемте неща, които трябва да изключите от профила си във Facebook, ако искате да запазите работата си:

1. Не забравяйте мама

Потребителите на Facebook трябва да използват здравия си разум при избора на снимки и видеоклипове, които публикуват. Ако не искате майка ви да види някоя от тези снимки, значи и от офиса не трябва да я виждат. Спестете си проблемите и просто не я публикувайте.

2. Без неприлични думи

Трябва да забравите за ругатните, защото по никакъв начин те не могат да ви представят в добра светлина. Дори да сте повлияни от скандал с някого, няма нужда да изливате гнева си в социалната мрежа. Сексуалните препратки също са забранени, покажете малко професионализъм все пак!

3. Внимавайте към кои групи се присъединявате

Всеки човек обича да бъде част от нещо по-мащабно и голямо, но бъдете внимателни, защото определени групи могат да бъдат дискредитиращи за вашето кариерно развитие. Винаги подбирайте внимателно групите, към които се присъединявате и страниците, които харесвате, защото те се показват на вашата Facebook страница. Ако сте част от „Пияни и палави времена“, „Мразя работата си“ или други подобни, това определено не говори добре за вас.

4. Отбелязване

Вие трябва да следите не само за снимките, които публикувате, но и за снимките, на които ви отбелязват. Facebook има опция да одобрявате предварително всяка снимка или пост, на която сте отбелязан, така че за по-сигурно възползвайте се от нея.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: кариераFacebookгрешки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПЪЛНА ТЪПОТИЯ, ДА НЕ СМЕ В ТОТАЛИТАРЕН СТРОЙ, ЧЕ ДА НЕ СМЕЕМ ДА ПОКАЗВАМЕ КОИ СМЕ И КАКВО МИСЛИМ. ПОВИШЕНИЕТО СЛЕДВА ДА ОТРАЗЯВА ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ КАЧЕСТВА, А НЕ ЛИЧНИЯ ЖИВОТ, ОСВЕН АКО НЕ ИСКАТЕ ДА СЕ ОБГРАДИТЕ С МНОГО ПОРЯДЪЧНИ, НО И ДОСТА ПОСРЕДСТВЕНИ СЛУЖИТЕЛИ :)
22
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От 15 години не живея в БГ,какво лошо има чрез ФБ да видя някой прител от квартала, съученик, или роднина ... предпочитам ФБ, от колкото разговори на скайп, по неангажиращо е според мен. А че някъде, някой си събира нещо си за мен, изобщо не ме интересува :)
21
0
 
7
 
! Отговори
gtf преди 11 години
ако ти е малко мозъка и без ФБ ще си проличи...
20
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Според мен,ако до 14г. Фейса не ти е интересен,начи нещо си залухав,а ако и след 14,продължава да те вълнува-пак същото...
19
2
 
11
 
! Отговори
asd преди 11 години
Забелязъл съм, че умните хора или нямат социални акаунти, или ако имат почти не са активни там - използват ги само от дъжд на вятър да се свържат с някой или да популяризират смислена кауза/събитие.
18
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Facebook - база данни със снимки и лична информация на овце от цял свят, при това общесвено достъпна :D Обичам да гледам как *** го вземат толкова насериозно голям сеир.
17
3
 
14
 
! Отговори
Иван Пешев преди 11 години
Затова никакви фейсбуци , никакви линкедини , и други социално-мрежови простотии. И хора които биха уволнили някого заради някоя глупот във фейсбук определено са от новото поколение 'лидери' - невротични *** , носещи маска през 99% от времето, проповядващи морал а в същото време мърсувайки с най-голямо удоволствие, непрепускащи да наритат някой залитнал - малки душици.
16
0
 
12
 
! Отговори
жертва преди 11 години
Не само от там сте уязвими. Много модно е сега да оплюеш някого, да му изнесеш данните, да го преследваш интернетно, да го разследваш и да му създаваш спънки в живота. Ангелина Пискова е спец по това. Обикаля инстанции и се мъчи всячески да събира данни антидемократично и да мъсти на хората в нета и живота. Казвам го, като жертва на престъпното й занимание. За съжаление на нейното ниво са много...Госпожа Иванова от НОИ срещу заплащане и на приятелски начала раздава информация за данни...
15
1
 
7
 
! Отговори
krumow преди 11 години
Малко са нормалните шефове, а и ан днешно време тези неща като, демокрация, свобода на изразяването и слово без граници са си само понятия използвани като прах в очите. Няма такова нещо като "лично пространство", "не пристъпна територия" и защита на лични данни". Щом си в мрежата и каквато и да е информация е достъпна за да те покаже, значи всеки който може да я вини може да реши да я използва. Ако двама знаят нещо то не е тайна
14
3
 
6
 
! Отговори
до 13 преди 11 години
Не знам, но един мой приятел си изтри фейсбука преди три години. Преди седмица ми излезе в дясно еди кой си (същия този мой приятел) има рожден ден. Писах да го поздрави и го питам какво стана с фейса и нали го беше изтрил. И ми каза, че си бил възвърнал профила. Демек явно и след 3 години ти седи поне иноформацията с кого си бил приятел.
13
3
 
11
 
! Отговори
DEVIL-JIN преди 11 години
За това пишете само в DNES.BG - И ще сте в безопастност.
12
4
 
12
 
! Отговори
фб преди 11 години
Глупости на търкалета. Ако си вършите работата както трябва и сте добър професионалист, никой нормален шеф не би отдал значение на статусите ви във фейсбук. А ако отдава значение, сменете си работата! Явно е, че нещата в тази фирма не вървят добре щом шефа, вместо да работи, се занемивама с клюки. Не че не може един шеф да има профил във фейсбук, но той (шефа), ако е умен, ще е наясно, че всички тези статуси и групи са майтапи. Фейсбук е за хора с чувство за хумор!
11
1
 
19
 
! Отговори
Иван преди 11 години
Дебел ДепутатНе , че защитавам мрежата, но аз самия имам профил от повече от 5 години и по никакъв начин не страдам от това. Нямам пуснати в обръщение лични данни, които да ми застрашават работата или живота, нямам някакви интереси от рода на "Обичам мъже и искам всички да го знаят" (примерно :))) хахах).Нямам нищо, което да ме притеснява като я ползвам. Ако получа спам го трия, ако не ми харесва нещо не го гледам.Но намерих приятели, които не бях чувал 15-на години. Само заради това си струва.
10
5
 
8
 
! Отговори
Факт преди 11 години
5. И най-важната точка : За нищо на свете НЕ си правете фейсбоклук (полицейски) профил
9
3
 
11
 
! Отговори
До 9 преди 11 години
Така си мислиш....само да те информирам, 4е тоя фейсбук е един инфромационен вампир....може да си изтриеш профила, но информацията ти стои на техните сървъри.....ха познайте защо :) Споко....и аз имам профил във фейса но по4ти ве4е не го ползвам. Като ка4вам снимки го правя през Google+ - хем е по-приятно за боравене и по-професионално направено, хем не е клюкарница като фейса....а колкото до фейс-4атовете и тем подобни...имам си достатъ4но работа за да се занимавам с такива простотии.
8
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
глупости, стига да искаш и там можеш да се скриеш, стига да знаеш как, не е трудно, а вече клюкарите са друг въпрос, някой услужлив твой "приятел" може да те копне и пейстне на шефа
7
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
фейсбук е върховна простотия, бих му шута
6
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Dnes.bege за това има опция да публикациите ти да се виждат само от приятели или само от определени хора.,...
5
0
 
35
 
! Отговори
Фейсбуков преди 11 години
Status update:John Smith just left the group "Never had sex with a goat"
4
1
 
10
 
! Отговори
Георги преди 11 години
До ИванСамо аз имам право да съм с измислено име. Виж там, оправи си нещата, моля.