Как да създадете подходящ екип от служители

Наемете правилните хора и след това им помогнете да развият потенциала си
17 яну 2013 08:40,
10
Как да създадете подходящ екип от служители
Снимка: sxc.hu

Как да създадете подходящ екип от служители? Наемете правилните хора и след това им помогнете да развият потенциала си. Всеки работодател знае, че успехът на неговата фирма до голяма степен се дължи на хората, които работят в нея. Затова те трябва да бъдат подбирани внимателно. Правилните служители са ценен капитал, който може да бъде доразвиван и усъвършенстван.

Ето няколко съвета как да намерите най-добрите кандидати:

1. Разширете мирогледа си

Често автобиографиите, които получавате, са идентични. Ако искате да потърсите за допълнителни възможности и хора с повече потенциал и желание за работа, свържете се с някой университет. Студентите може и да нямат опит, но винаги имат силно желание за работа. Потърсете младежки организации, които също могат да ви помогнат.

2. Наемайте млади и по-възрастни служители

Възползвайте се от ентусиазма и отзивчивостта на младите служители, но не пренебрегвайте по-квалифицираните и опитни хора. Често балансът е най-добрата политика, това важи и за успеха на фирмата ви. Също така не се страхувайте да наемете някой „твърде квалифициран“ служител, който да ръководи всичко останали. Той няма как да изземе вашата функция, но може да ви помогне при ръководенето на екипа.

След като вече имате успешно подбрани служители, време е да продължите работата си с тях. Първите шест месеца от постъпването на работа са от решаващо значение.

Какво трябва да направите, вижте в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Първо шефът трябва да има ум в главата си, за да може да прецени дали служителите му струват. Само с пари не става бизнес. Илюзия е, че ще вземеш кадърни служители и работата ще си върви.Те няма да взимат решения вместо вас. Освен в случая, че им предложиш съдружничество на някакъв етап.
5
1
 
1
 
! Отговори
ANONIMEN преди 11 години
Taka,are zdraveite i ot men.Az bachkam v edna televizia.Obache imam 2 kolejki,deto sa novinarki - ednata ne moje da chete,a drugata e s e**ti egoto i se misli za svetovns zvezda.Ta kakvoto i da pravi chovek - s takiva kolejki - nqma kak da se prosperira.Bavqt i men,bavqt celiq proces.A i na shefa kato gledam mu e izgodno da ima takiva kukli na konci v televiziata mu.Ne moga da si go obqsnq.Az si gledam rabotata i hich ne mi puka,ama ... sabotaj otvytre.SAMI SHTE SE UNISHTOJIM,EEEI ...
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С промити мозъци тимбилдинг не се прави!
3
1
 
0
 
! Отговори
служител преди 11 години
3. С пари. С много пари, за нормални заплати. Ако нямате пари, вземете заем, кандидатствайте по някоя програма за развитие на бизнеса.А, да. И най-добре търсете някой завършил в чужбина. Нашите университети издават дипломи тип "калинка", дори и да са изрядни чисто юридически.А пари ще ви трябват и за обучение на млади и зелени, макар и с дипломи от престижни университети на Запад. Е според мен това е единствения "лек" против бъдещ фалит.
2
1
 
0
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
До: СалахадинНе се притеснявай за село, има кой. Арендатори им викат на тия и са най-голямата мафия в Бълария! Ще ти прекопат градината дори и без да си ги викал. Там пада голямата далавера със субсидиите от ЕС - голям залък са лапнали, не ги мисли тях!!! Имат си машини, техника, всичко. Въпросът е дали ще ти плащат рента на земята която им отдаваш за ползване. Ако имаш земя де. Ако нямаш - к'ъф ти е проблема?
1
1
 
2
 
! Отговори
Салахадин преди 11 години
Ние всичките сме по офиси и служители:)Кой ще копа картофите и доматите само, не ми ясно!!!