Каква сте на любимия си - любовница или майка

Една от честите грешки на жените е да се държат като майки на половинките си
7 май 2013 17:15,
15
Каква сте на любимия си - любовница или майка
Снимка: outnow.ch

Един от най-бързите начини една жена да убие романтиката във връзката си, а от там и всички желания на половинката ѝ за съвместни удоволствия, е като започне да се отнася към мъжа като към малко дете. Мъжете си имат майки и не искат и жената, с която правят любов, да се държи като тяхна покровителка. Представителите на силния пол са склонни да се бунтуват срещу подобно женско поведение, което пък е сигурен признак, че любовният живот на двойката ще претърпи негативен обрат.

Повечето жени са програмирани да се грижат за най-близките си. Те имат този вроден майчински инстинкт, да задоволяват нуждите на другите.

Но тази част от женското ДНК, понякога е толкова силна, че проваля любовния живот на дамите, дори без да го осъзнават. Проблемът е, че колкото повече една жена третира гаджето си/мъжа си като малко момче, толкова повече той започва да се държи като такова. А това влудява и двамата.

Вижте кои са сигурните симптоми, че сте започнала да се държите като майка на половинката си:

1. Поемате всичките отговорности.

Ако си мислите, че сте отговорна за всичко в живота на вашата половинка (грижите се за храната му, за дрехите и вещите му, напомняте му за срещите му, да си пие витамините и т.н.), то вие по-скоро сте се превърнала в негова домашна прислужница и личен асистент, а сте пренебрегнали ролята си на любовница. По-добре се съсредоточете върху своите си дела, а се месете в неговите. освен ако той специално не ви помоли за това.

2. Превръщате мъжа в част от себе си.

Ако смятате, че петната по неговата риза влияят на вашия собствен имидж, то грешите. Не гледайте на мъжа си като на собственото си отражение в огледалото. Все пак вие сте две отделни личности, с различни пътища в живота.

3. Третирате го със снизхождение.

Ако вие винаги приемате, че половинката ви е толкова разсеяна, че ще забрави важните си ангажименти и затова трябва да му ги напомняте, то вие сте на ръба да се превърнете в досадна жена или минимум в секретарка. Не му правете списъци за нещата, които той сам трябва да направи и за които сам трябва да се сети!

4. Карате му се, сякаш е дете

Не му се карайте и не му натяквайте, че пак е сбъркал и е направил „беля" с думите "Нали ти казах!". Мъжете не обичат да изглеждат глупави и непохватни. А и вие не винаги сте права!

5. Казвате му как да живее.

Или най-малкото му казвате как да се държи, какво да направи, какво да говори и т.н. Освен това ежедневно го засипвате със съвети и препоръки, за които той не ви е молил.

Как да се предпазите от това да се превърнете в негова "майка", научете от Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
1
 
! Отговори
от 12 до 13 преди 10 години
Сега като си прочетох коментара от вчера забелязах, че в съвета ми да се пишеш по друг начин пак си го пренебрегнал. Но и забелязах нещо, което съм пропуснал вчера - да ме наричаш както искаш. Сега забелязвам, че и този съвет си послушал и ме наричаш жена
13
1
 
1
 
! Отговори
до 3-а птичка преди 10 години
ми голема работа сме яяяя, кви големи мечти имаме, пък вие все им се цупите.
12
1
 
2
 
! Отговори
Beelzebub преди 10 години
Интересно защо толкова се подразни на никнейма... Рядкост е грамотна жена да страда от суеверия
11
2
 
0
 
! Отговори
от 10 до 11 преди 10 години
Виждам сменил си си никнейм-а. Раздвам се, че си се вслушал в съвета ми. Бил/била съм много убедителен/ убедителна." Трудно ли подтисна окончанията за ж.р. в последното изречение?"Не те разбрах и нямам намерение да те разбирам.
10
1
 
0
 
! Отговори
Beebzebub преди 10 години
Знам какво означава никнейма ми. "Просто престани да се пишеш така." Наистина смятам, че си жена. Трудно ли подтисна окончанията за ж.р. в последното изречение?
9
1
 
3
 
! Отговори
от 8 до 9 преди 10 години
"...Или привлича жени, които са чели повече..."Никнейма ти сигурно си го взел от някоя компютърна игра или от някоя по-модерна книга. В същността си е име на демон, чиито облик е оса.Не виждам как привличаш жени. И не съм жена. Не зорадствай и не се ядосвай на собственната си глупост. Просто престани да се пишеш така. Избора си е твой в крайна сметка. Смени първите две "е"-та в името с "а" и го търси в wikipedia. И аз като вярващ (или суеверен), както искаш ме наречи не бих го използвал.
8
3
 
1
 
! Отговори
Beelzebub до 8 преди 10 години
Нямам за цел никнейма ми да е забавен. Просто добавя допълнителна идея сериозност към коментара. Или привлича жени, които са чели повече. Досущ като теб.
7
1
 
4
 
! Отговори
до 7 преди 10 години
Не виждам нищо забавно в никнейма ти. И едва ли има нещо общо с коментара ти.
6
3
 
16
 
! Отговори
Beelzebub преди 10 години
Но и доста жени, като деца, са били отхвърляни емоционално от бащите си (много е срещано по нашите географски ширини). В резултат на това, тези жени израстват повърхностни, без самоуважение и абсолютно неспособни за моногамна връзка - скачащи от мъж на мъж, за да запълнят празнината за мъжко внимание. Ако искате свястна жена - вижте отношенията с баща й. И бягайте от жени с татуировки, пиърсинги на разни места и чалгообразни.
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Жените обаче, за разлика от мъжете, обичат да бъдат глезени, както като малки от бащите си...
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тя и мойта се държи като Мама поне да ми даваше и да суча.
3
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** то пък едни мъжеее
2
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Баща съм му хахаха.Да ви таковам тъпите статии...
1
6
 
7
 
! Отговори
3 дупки преди 10 години
Да на нормаността!