Как да говорите като лидери

Речта ви трябва да подпомогне вашия авторитет, не да го подкопава
8 юли 2013 21:45,
4
Как да говорите като лидери
Стив Джобс беше известен със своите ораторски умения; Снимка: Reuters

Успешният лидер трябва да знае как да омайва с думи. Той трябва да може да говори стегнато, уверено и без грешки в дикцията. Понякога самата информация, която лидерът казва, не е толкова важна, колкото начинът, по който го прави.

Изнасянето на речи е от особено значение за всеки човек на висока позиция. Тя е неговата визитна картичка и играе важна роля при формирането на чуждото мнение за него. Затова, ако искате другите да имат високо мнение за вас и да ги печелите с думите си, разберете как лесно може да подобрите своя език и комуникация.

1. Езикът на лидерите е различен. Вашата реч е натоварена с отговорностите на вашата висока позиция. Вие трябва да избягвате скучните или объркани формулировки и да говорите ясно и вдъхновяващо. Един лидер говори конкретно, но влага и доза премерена емоционалност. Опитайте се да репетирате следващата си реч пред ваши доверени хора. Не забравяйте, че гласът ви трябва да звучи силно и смело.

2. Трябва да знаете какво искате. Много лидери не знаят какво трябва да кажат, защото всъщност не знаят какво точно искат. Затова следващия път, когато ще говорите пред аудитория, се запитайте с каква цел ще бъде вашето представяне и какво искате да постигнете с него. Ако трябва да изразявате целите и стремежите на организацията, която представлявате, избягвайте използването на прекалено много лично отношение.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: поведениеречлидер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поредната безсмислена статия, написана от човек, който си няма идея за какво пише
3
1
 
9
 
! Отговори
Atinapala преди 10 години
Отново неточна статия - става въпрос хем за назначени хора на високи позиции, хем за лидери. Абсурдно е да се смесват двете неща. Те рядко се припокриват, защото лидерството не е свързано с никакви позиции. Ако един човек е лидерски тип, той влияе на хората около себе си без да е техен началник.
2
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как, как- като Тиквата: аз, аз, аз, аз, аз, аз...
1
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Много лидери не знаят какво трябва да кажат, защото всъщност не знаят какво точно искат". Това е пряк резултат от назначаването иподкрепянето на хора с връзки, вместо хора с умения.