От какво се отказват работещите родители доброволно

Постигнате на баланс между кариерата и семейството изисква жертви
0
От какво се отказват работещите родители доброволно
Кадър от филма "Любовен рикошет"; Снимка: outnow.ch

Всички работещи родители се отказват доброволно от пет неща в живота си, в името на това да постигнат баланс между работата и личния си живот. В общи линии родителите правят тези жертви, за да получат най-важните неща в живота и да отговарят на нуждите на хората около себе си.

Над 50% от всички работещи родители казват, че изискванията в работата им пречат на личните им отговорности, докато 43% от служителите казват, че семейните им задължения спъват израстването в кариерата им.

По принцип жонглирането между работата и семейството кара много хора да се чувстват виновни и стресирани. Така че е нормално намирането на баланса между родителството и професионалното израстване да изисква своите жертви.

А ето и кои са нещата, от които много родители се отказват доброволно, за да постигнат въпросния баланс:
1. Те се отказват от своята гордост и когато им се налага, молят за помощ.

Дори и в съвременния свят е факт, че са нужни усилията на цяло едно село, за да бъде отгледано едно дете. Дори и най-самостоятелните и горди индивиди, след като станат родители, разбират, че ще имат нужда от помощ в грижите за детето. Молбата за тази помощ и подкрепа изисква смирение, на което хората постепенно се учат в името на това да задържат всички дини под мишницата си. Родителите са наясно, че тази помощ у дома ще ги направи по-продуктивни по време на работа.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари