Какво е общото между успешните предприемачи и психопатите

Вижте кои са чертите, които ги обединяват
25 сеп 2014 19:52, Теодора Драгоева
3
Какво е общото между успешните предприемачи и психопатите
Снимка: outnow.ch

Общоизвестно е, че желанието за успех в западния свят като статус и богатство, е вид идеал, достиган от малцина избрани.

Бихте ли се изненадали, ако ви кажем, че групата от най-опасни хора има доста сходни черти с хората, които умеят да правят много пари?

Вярвате или не, психопатите проявяват много от същите характеристики като тези на мега успешните в бизнеса хора.

Ето и кои са тези черти, които ги обединяват:

1. Липса на страх

Ако някога ви се отдаде възможност да посетите централата на Facebook в Калифорния, ще забележите табелата: „Какво бихте направили, ако не се страхувахте?“ Психопатите никой не ги пита за това, защото един от най-сигурните признаци, че човек е психопат, е точно липсата му на страх. Същото може да се каже и за успешните предприемачи, които са толкова мотивирани за успех, че безмилостно преследват целта си ден след ден, толкова дълго, колкото е необходимо, независимо от това какво или кой може да се изпречи на пътя им.

2. Методичност

Ако сте гледали ТВ сериала „Декстър“ виждате привидно безвреден семеен мъж, който вечер работи като сериен убиец. Една от отличителните черти на това шоу е вниманието към детайла. Главният герой внимателно и методично планира убийствата си. Успешните бизнесмени прилагат същото мислене относно бизнеса си. Те внимателно картографират всичко по пътя си и поемат само премерени рискове.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
май и при успешните политици е така.