Как вредим на паметта си?

Трансмазнините се отразява зле на паметта и не само
2
Как вредим на паметта си?
Снимка: photl.com

Паметта е нещо, което ни служи във всеки аспект от живота. Без нея сме буквално изгубени. Тя ни помага в работата, ежедневието, социалния живот, дори ни помага да се приберем до вкъщи. 

Загубата на памет е истинско наказание, което сполита много хора по света. Много са причините, поради които може да възникне прогресивна загуба на памет. Едната от тях е болестта на Алцхаймер. 

Но не е задължително да страдате от страшно заболяване, за да започнете да губите паметта си. Има някои неща от ежедневието, които пречат на нормалното протичане на мисловните процеси, обслужващи паметта. 

Какво убива паметта? 

Цигарите 

Няколко изследвания доказват, че цигарите директно вредят на паметта, не само на физическото здраве. Възрастните пушачи, които пушат средно по 1 цяла кутия на ден, имат по-голям риск от ранна загуба на памет. 

Алкохол 

Пиенето на концентриран алкохол също влияе зле на паметта. И не става дума за големи количества. Учените са доказали, че 3 чаши вино или дори 3 до 4 чаши бира на седмица имат вредно влияние за паметта. Тя отслабва, нарушават се когнитивните способности, а концентрацията се намалява. 

Така че, колкото и да е полезна чашата вино в други аспекти, от гледна точка на съхранението на паметта то е с негативна конотация.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: здравехраненепамет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари