Как да подобрите мозъчната функция

Недоспиването води до различни нарушения
10 фев 2015 22:31, Михаела Лазарова
3
Как да подобрите мозъчната функция
Снимка: freeimages.com

Има много и различни заболявания, които засягат мозъка и предизвикват преждевременното му стареене, както и редица увреждания. 

С напредване на възрастта мозъчните функции се променят и забавят. Няма как мозъкът да не се повлияе от процесите на стареене. Но и ние спомагаме за преждевременното му състаряване. 

Как да насърчим здравето на мозъка си? 

Движете тялото си 

Може на пръв поглед да ви се стори, че движението на тялото няма връзка с мозъка, но това не е така. Физическата активност помага за предпазване на мозъка от развитие на болестта на Алцхаймер. 

Изследователите приписват много от случаите на Алцхаймер именно на застоялия начин на живот. Без значение на колко години сте физическото натоварване може да ви защити от повишаване риска от развитие на болестта на Алцхаймер, както и от други видове деменции и когнитивни затруднения. 

Физическата активност се отразява добре на структурата и функцията на мозъка. 

Спрете цигарите 

Цигарите не вредят само на белия дроб и сърцето. Доказано пушенето вреди на всички вътрешни органи, включително и на мозъка. Експерти смятат, че тютюнопушенето увеличава много риска от развитие на болестта на Алцхаймер заради стесняването на кръвоносните съдове в мозъка. Това води до понижено снабдяване на мозъка с кислород и хранителни вещества. 

Токсичните химикали, които насищат кръвта при пушене, също влияят зле на мозъка и той губи качествата си.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
9
 
39
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
НА ТЕЗИ КОИТО В МОМЕНТА СА НА ВЛАСТ ВЪВ БЪЛГАРИЯ НИКАКВА ПРОЦЕДУРА НЯМА ДА ПОМОГНЕ ДАЖЕ И ТРОЙНБА ДОЗА КАФЯВИ ВОДОРАСЛИ-КЕЛП ДНЕВНО ЗАЩОТО ОТДАВНА МОЗЪЧНИТЕ ИМ ГЪНКИ СА ЗАКЪРНЕЛИ ИКРАТУНИТЕ СА ИМ ПРАЗНИ.
1
8
 
39
 
! Отговори
добро утро преди 9 години
незнам за вас, но мен днес мисленето особено ме затруднява!