Какво научихте за успеха по време на висшето си образование

Истините, които разбрахте след академичното си обучение
10 фев 2015 22:40, Теодора Драгоева
13
Какво научихте за успеха по време на висшето си образование
Снимка: vampirediaries.alloyentertainment.com

Годините в университета са тези, в които човек трябва да трупа не само теоретични знания по различни предмети, но и знания за живота, работата и кариерата като цяло.

И макар тези четири (или повече) години да не са били винаги прекрасни, това определено е периодът, в който човек съзрява най-много като личност.

Дори без да усещате именно по време на университета, вие се променяте, осъзнавате много истини и се учите на още нови неща.

Разбира се, в това няма нищо лошо – все пак именно натрупаните знания са смисълът човек да завърши акадамично заведение.

Ето и какво научава всеки от нас за успеха в реалния живот след края на университета:

1. Единствената константа е промяната

Както казахме по-горе, годините, прекарани в университета, са времето, в която се променяте най-много до този момент от живота си. Това за пореден път доказва истината, че единственото сигурно нещо е промяната. В годините на университета вие променяте не само начина, по който изглеждате, но и своето разбиране за света, както и целите си по отношение на кариерата.

2. Дори когато се стараете много, правете го повече от останалите

Университетът винаги е бил много конкурентно място. Независимо дали се конкурирахте със самите себе си, с някои от колегите или с другите кандидати за желания стаж например. Именно тази конкуренция ви е накарала да осъзнаете, че колкото и да се стараете, винаги трябва да е повече от другите, ако желаете наистина да успеете. Все пак в реалния свят конкуренцията е още по-ожесточена, така че старайте се винаги да давате най-доброто от себе си!

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
До 9 преди 9 години
Не се коси!Този тип студенти, който описваш, няма да имат никакъв проблем с кариерното развитие, ако постъпят в БАН, но, подчертавам, трябва да постъпят там С ВРЪЗКИ. Има ли дебела връзка, докторантурата му е в кърпа вързана, а след това - шапка на тояга - кадърните колеги, които нямат връзки, нямат и избор.В тази безработица, ако по някаква причина трябва да остане в Бг, кадърният човек, ще не ще, върши и своята работа, и тази на дебилния кютук-връзкар.Така че, не се коси, има шанс и за тъпите
11
2
 
3
 
! Отговори
mp преди 9 години
Номер 9 е 100% прав.Точно така е.Работила съм със студенти,които бяха назначени на 4ч.работен ден и бяха много отговорни и сериозни. 90% от тях незнаеха какво и защо учат.Знаеха само,че трябва да се учи там нещо,за да не се работи.Да останат в София-задължително!!!Получават 400лв.+300лв. от село и-пей сърце!!Имаше две момичета,които в началото все ходеха заедно,за да не се изгубят в София!! Елате ги вижте сега!1Е затова няма да се оправим никога
10
1
 
7
 
! Отговори
666 преди 9 години
Научих се на много неща.Научих, че границите ти са там където сам ги поставиш.Научих, че всичко зависи от самия теб. После обаче идва грозната картинка :) Сега тая купчина дипломи освен за тапети...май няма какво толква да ги правя. Вадиш я от папката с документи, за да я покажеш и да си намериш работа, взимат те заради качествата ти пък накрая се оказва, че в работа научаваш толкова странични неща колкото за още едно висше :) Всичко се свежда до трупането на опит. Извличането на знания е рутина
9
1
 
4
 
! Отговори
... преди 9 години
90% от студентите не знаят защо са в университета, не знаят какво и защо го учат, не знаят и как въобще завършват (на магия). След това като завършат, не знаят как ще работят по специалността си, по простата причина че нищо не знаят за нея. Иначе чалгията и програмата на ПланетаТВ я знаят перфектно.
8
1
 
1
 
! Отговори
о преди 9 години
по мое време в техническите беше много трудно ,сега завършват колеги задочно и SIN .COS като термини не са чували
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
това, което разбрах е: всичко трябва да постигна сам. Направих го. След това 40 години работих за създаването (производството) на български инженери.
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"1. Единствената константа е промяната"Това е простотия-как може една промяна да е константа?Авторът бил ли е на училище?Как може да се пишат толкова празни работи, които да се предлагат високомерно като съвет на читателите?Аз научих, че мразят умните и учени хора, пречат им по всякакъв начин, очевидно държавата няма нужда от знаещи, а от тарикати.Такива управляват и за това сме на този хал.Научих, че завистта убива.
5
1
 
3
 
! Отговори
Петър преди 9 години
Най-важното нещо което научих във висшето образование беше - да се уча. Всичко останало е следствие.
4
1
 
13
 
! Отговори
милиционер преди 9 години
Аз едва избутах механото и искарах на стари години вишу ф Търнуу. Филология, че по-лесно. Там се научих на прафопис. Че ми трява за рабута.
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво ти пречи да учиш езици, докато следваш висше?В чужбина висшето образование също може да ти е от полза.
2
2
 
7
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 9 години
до Антисоросоид -има "образовани " , "изучили " и научили знания личности , само с езици успех в живота няма . Отивайки в "чужбина " с чиниите ли ще говориш на "чужд " език когато нямаш знания ?! :))))))
1
11
 
6
 
! Отговори
Антисоросоид преди 9 години
Единственото нещо което научих по време на висшето си образование е, че то е загуба на време и средства. Хора, учете езици, усвоете занаят и емигрирайте! Знам, че звучи грозно.