Как да заобичате понеделниците си

Подарете си едно страхотно начало на седмицата
13 апр 2015 14:10, Теодора Драгоева
6
Как да заобичате понеделниците си
Снимка: outnow.ch

Повечето хора намират понеделниците за изключително неприятни дни. Почивката винаги е кратка, а работната седмица толкова дълга. Това се отнася и за хората, които обичат работата си – като всички други те също понякога имат нужда от по-дълъг период на релаксация.

Вината не е в тях, така че не се обвинявайте излишно в лентяйство, в случай, че и вие попадате в тази група.
И все пак – понеделниците са факт, който обаче не бива да разваля началото на работната ви седмица. Достатъчно е само да се опитате да следвате няколко простички съвета, с които да направите понеделника по-поносим, а защо не и по-приятен за вас. Придържайте се към съветите всяка седмица в продължение на няколко месеца и сами ще усетите разликата!

1. Организирайте неделната си вечер
Една от причините, заради която понеделниците са толкова неприятни е, че човек трудно превключва от режим „почивка“ в режим „работа“. По тази причина е хубаво да отделяте по 30 минути всяка неделя вечер, за да организирате своя понеделник. Подгответе дрехите си, планирайте задачите и графика си. По този начин ще бъдете по-спокойни и ще избегнете сутрешния стрес в ранните часове на понеделника.

2. Обядвайте с приятел
Започвайте всеки понеделник с интересна и приятна среща за вас. Ако имате възможност, обядвайте в обедната си почивка с някой ваш приятел или с човек, който би ви мотивирал по отношение на работата. Един чудесен старт на цялата седмица!

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
силвия преди 9 години
Или просто бъдете реалисти и мразете Понеделник!
5
2
 
0
 
! Отговори
... преди 9 години
niamam koi znae kakvi pretencii kak se kazva denia a s kogo go prekarvam
4
1
 
1
 
! Отговори
100 преди 9 години
работете в туризма и много бързо ще го харесате или на смени някъде другате, важното е да почиваш, че и това липсва на доста места.
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Понеделниците могат лесно да бъдат заобичани, ако са като днешния понеделник. ")
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НАЙ ОБИЧАМ ПОНЕДЕЛНИЦИТЕ. ЩОТО ОТ ПОНЕДЕЛНИК ЗАПОЧВАМ ДА БАРАМ КОЛЕЖКИТЕ ПО ДУ.ЕТО ТА ЧАК ДО ПЕТЪК..
1
1
 
3
 
! Отговори
Вторник преди 9 години
Теодора,най-добрият начин да зобичаме понеделниците е като ги направим почивни дни!Уви,тъй-като това е невъзможно,(от гледна точка на работодателите,защото ще намалидрастично процента на експлоатация на наемния труд, а от там печалбите),ще ги търпим,но ще продължаваме да ги мразим!