Негативните фрази, които изсмукват енергията ви

Защо самокритиката е вредна за вас
Обновена: 19 апр 2015 14:24 | 19 апр 2015 14:15, Теодора Драгоева
20
Негативните  фрази, които изсмукват енергията ви
Снимка: outnow.ch

Защо ни е по-лесно да се критикуваме, отколкото да си пращаме позитивни послания?

Ако сами си повтаряме, че не ни бива в нещо или че не сме достатъчно привлекателни, ние реално практикуваме форма на самохипноза, която ни вреди.

Ако човек повтаря едно и също нещо отново и отново, той започва да го приема за вярно. За това е важно да се фокусирате върху хубавите неща в себе си, а не върху лошите.

Изхвърлете от ума си негативните фрази по свой адрес и се опитайте да мислите позитивно за себе си поне един цял ден.

Ето и пет вида самокритични фрази, които изсмукват енергията ви и ви дърпат надолу:

1. Аз не съм достатъчно добър/кадърен
Всеки човек е уникален и си има свои достойнства. Ако вие си мислите по няколко пъти на ден, че не се достатъчно добър, да речем, в професията си, вие ще си внушите тази идея и вместо да се стараете повече в професията си, съвсем ще се объзсърчите.

2. Той/тя е по-добър от мен, по-интелигентен, по-артистичен, по-, по- и т.н.
Не се сравнявайте с другите хора. Рядко ще имате реални доказателства, че някой е по-умен или талантлив от вас. Не е нужно да бъдете като другите, а да правите това, което можете и това, което обичате. Просто си търсете призванието и дайте най-доброто от себе си, за да го развиете.

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
вместо с работа и учене ще се развиваме с баене и хипноза
10
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този комплекс от отношение към вас, самите ви изцежда енергията.Никой човек не може да понесе отрицателно зареден човек.
9
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма как да станеш по-добър в това,което правиш,ако не разбереш къде грешиш.Да,тук е градивното.Приемаш.Многоне важно,как ще бъде поднесена критиката към Вас.Ако е злонамерено не е градивно.Не е поучително.Не е нещо от,което да си вземете бележка,да премълчите.И да се възползвате,защото знаеш,че ще станеш по-добър.Така,че не ми обеснявай кой е некадърен и невеж.И какво му било поведението.Когато си "feis" лице,личния пример, трябва да си безупречен.За да изискаш от другите да бъдат по-добри.
8
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Черногледите хора нямат реална представа за нещата и случващото се около тях.Не са обективни в преценките си.Не мислят позитивно.Не виждат хубавата страна на нещата.За,това критикуват, това не тяхно критикуване се изразява в постоянно недоволство към едни повече към други още повече.Градивната критика дава възможност на човек да надгражда.Да става още по-добър в своите начинания.Така,че не ми обеснявай кой как се държи и кой как си върши работата.От мрънкането на някого се уморяваш.
7
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 5Разбирам,че нищо не тине ясно по отношение на критиката и градивната критика.Едното е постоянното мрънкане,което описва крартина на служителя "този/тази само мрънка,явно е в депресия".Никой служител не взима някого на сериозно,когато критиката е съпроводена с ежедневно мрънкане.Градивната критика е да ти се покажат,твоите силни и слаби страни.С цел да се подобри твоята работа.Депресивното състояние в което се намира мърморещия не е най-желания ръководител.Това негово състояние изцежда.
6
3
 
34
 
! Отговори
Ха ха ха преди 8 години
До Анонимен 6 Ако искаш да се промениш точно около хора които те критикуват ще го направиш а не ако си заобграден от лакеи и къкопляскащи добропожелатели. Никой не може да те смачка ако ти не му позволиш това. Живота е БОРБА а не живуркане в саксия далеч от всякакви неприятности.
5
1
 
32
 
! Отговори
Ха ха ха преди 8 години
Критиката трябва да служи за преценка на възможностите ти направена от хората около теб и е полезна. Така коригираш държанието си и разбираш какви знания и информация ти липсват и как да се промениш към по добро. ..... освен ако не си чувствителен лигльо който плаче и се разстройва при всяка по-критична дума казана по негов адрес. Именно за такива е и тази статия. Мислете първо - ЗАЩО и после - КАКВО ви казват другите когато ви критикуват .
4
3
 
33
 
! Отговори
Ха ха ха преди 8 години
..... така *** вместо да промени грешките в държанието си ще е твърдо убеден че другите го мразят и злословят . А в другите хора това поражда лицемерие. Да виждаш че някой греши и да не му кажеш а само да го възхваляваш и успокояваш с положителни думи е подло и цинично. И звучи с две думи така : " Какво ми пука ако тоя/тая се издъни . Важното е да не се меся в опитите на *** да се провали. А самокритиката е употребена в тази статия погрешно. Отворете си речника и се коригирайте. ...
3
4
 
32
 
! Отговори
Ха ха ха преди 8 години
Чета, чета и не вярвам на ушите си. Статия написана основно да утеши некадърници, *** и ***. Значи вместо да се вземе в ръце и да помисли какво да промени в държанието си и каква може да е причината за тази критика - множество грешки в работата, несправяне със задълженията си , *** идеи на които колегите ти се смеят , липса на красноречие и невъзможност да планира денят си ОБЕКТА на тези критики според написалия статията трябва да си мисли че той/тя е уникален и да не му пука.
2
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво се притеснявам, отдоле има статия как да сме енергични от сутрин до вечер, чета я и си решавам проблема :D
1
6
 
39
 
! Отговори
Няма угодия до Ганьо преди 8 години
Има и алтернативен вариант, но в такива случаи - на положителни заключения относно себе си, тук винаги се намира по някой форумен юнак, който започва да протестира на тема "Почти всяка българка се мисли за голяма красавица" или "Българките са много претенциозни, мислят си, че претенциите им имат основание".Ако обаче си критична към себе си и това те направи тревожна или унила, той веднага реагира "Кво си се намусила, ***?!"