Предизвикателствата да бъдеш жена

С какви препятствия се справят всеки ден дамите
16 яну 2016 21:13, Теодора Драгоева
30
Предизвикателствата да бъдеш жена
Снимка: outnow.ch

Да бъдеш жена не е лесно, особено в нашето патриархално общество. Дамите ежедневно са изправени пред различни предизвикателства, през които мъжете имат щастието да не преминават. Просто не им се налага.

Жените традиционно получават по-ниски заплати, а са по-големи консуматори, те са подложени на уличен тормоз, трябва да се грижат за деца, съпруг, дом и кариера едновременно, а на всичкото отгоре да продължават да изглеждат добре и т. н.

Нека да разгледаме някои ежедневни препятствия, с които почти всички дами се сблъскват и в един момент дори спират да забелязват този факт:

1. Да се конкурират с други жени

Истината е, че жените още от малки момиченца се конкурират с индивидите от своя пол за чуждото (мъжкото) внимание, а когато пораснат се борят със своите конкурентки на работното си място. От тях се очаква да застават една срещу друга, дори това да не е в природата им.

2. Да пътуват сами вечер

Между уличен тормоз и реална заплаха от насилие има известна разлика, но е факт, че много жени са подложени на заплаха и тормоз всеки ден. Особено уязвими са тези, които излизат вечер сами или тези, които трябва да се прибират соло в тъмното. Много жени се страхуват да пътуват сами вечер, но нямат избор.

3. Да плащат повече за всичко при по-ниска заплата

Според много проучвания жените взимат по-малки заплати, а в същото време плащат "данък розово". Тоест, дамските продукти струват много повече, отколкото мъжките, а и жените са много по-големи консуматори, а разполагат с по-малко средства.

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако си мъж трябва да учиш или да бачкаш като луд за работа за висока заплата.Ако си жена-вдигаш краката и готово.
22
2
 
5
 
! Отговори
младен преди 8 години
"Предизвикателствата да бъдеш женаС какви препятствия се справят всеки ден дамите"...с това да си подстругват катеричките както и да не позволяват да се вмирисват!!!
21
0
 
1
 
! Отговори
Спец преди 8 години
До Колега; Колега невиждаш ли че са много малко мъжете които поемат отговорност и го вършата да кажат става нестава не обещават и утре ги няма,много са малко които държат на думата си,всичко друго е пародия
20
0
 
1
 
! Отговори
колега преди 8 години
До СпецВерно е ,че предлагането е повече от търсенето.Мъжете в Б-Я са дефицитна стока.Говорим за истински мъже,не *** ,не дъртаци и с акъла си.
19
0
 
2
 
! Отговори
Феликс преди 8 години
Щом толкова им е тежко да са жени, да си направят една операция по смяна на пола и да видат, колко прекрасен и розов е светът...
18
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
5.Всеки може да се чувства неразположен понякога, ежемесечните такива са малко преиграване. На никой не му е кеф да е в цикъл ама се преживява ако човек не си вкарва излишни драми.6.Не изглеждам добре винаги. Нямам и намерение да се пробвам. Въобще не ми пука какво мислят околните.
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По-големи простотии не бях чела:1. С никого не се конкурирам за нищо - ако някой иска да е с мен хубаво, ако ли не има други дето ще искат.2. Пътувам си сама вечер и ми е ок.3.Не смятам ,че за една и съща работа жените са по-ниско платени от мъжете. Не смятам ,че купуването на излизшни гримове/парцалки е оправдание за по-високо заплащане на жените например.4.Нищо на никого не съм доказвала, нито възнамерявам да започвам тепърва - правя си каквото ми е кеф, когато ми е кеф.
16
0
 
4
 
! Отговори
V01D преди 8 години
... не можете да оставите нещата просто така, защото сте жени, нали? Всичко трябва да бъде неземно и вълшебно като в приказките, защото иначе не съвпада с вашите изключително високи (излишно) стандарти, под които няма как да се примирите. :D Успех с живота и го карайте по-полека, може и да се почувствате по-щастливи. ;)
15
0
 
3
 
! Отговори
Спец преди 8 години
До 15; Как всичко трябва да плаща мъжа,значи всичко трябва да прави един мъж сметки,да готви да пере прането да простира да мие чинийте да чисти,за какво му трябва жена само да лежи и нищо,да и решава проблемите някой постоянно,далече от такива кифли,в момента цяла България е бълна с такива жени мерси много да си търсат такива мъже дано да си намерят пожелавам им го от все сърце успех!
14
1
 
3
 
! Отговори
V01D преди 8 години
... намерите някой толкова благороден шеф, съмнявам се, че държавата би давала болничен по тази причина на близо половината си трудоспособно население, по причини описани малко по-напред в коментарите ми. Да изглеждате добре винаги? Това си е изцяло вас проблем. При това не за друго, а защото всъщност на мъжете (нормалните и интелигентните имам предвид) много добре знаят, че не всяка жена е модел, а и честно казано не държат жените са като излязли от корици на модно списание. Но вие все пак...
13
1
 
2
 
! Отговори
V01D преди 8 години
... на цикъла ви? Ох каква мъка... сигурно на майките ви, бабите ви и всички жени, от предишни поколения безброй години назад им е било по-лесно и всички са се съобразявали с месечните им неразположения. Особено при положение, че са правели повече деца, имали дори повече работа и далеч не са разполагали със съвременните удобства, които вие имате днес. Отделно представете си работодател, който всеки месец да ви дава болничен по тази причина. Не можете нали? Трудно ли е? Да, и аз така. Дори и да..
12
1
 
2
 
! Отговори
V01D преди 8 години
... заплати, но мъжете като кавалери и джентълмени трябва предимно те да плащат сметките, както в ресторанта, така и в домакинството, защото са мъже, а ние сме... жени. :D Трябвало да показвате разностранни интереси? Никой не ви е виновен, че сами имате склонност да изпадате в крайности. Аз лично познавам интелигентни жени, които съчетават всичко без проблеми и без да изпадат в крайности, защото поделят задълженията и отговорностите си със също толкова интелигентните си мъже. Работа по време....
11
2
 
3
 
! Отговори
V01D преди 8 години
На жените все нещо ви пречи. :D От всички тези изброени точки реално мога да се съглася с втора. Останалите са признак на женските егота и комплекси. Конкурирали се били с други жени. На мъжете сигурно не им се налага да се конкурират, при това по-жестоко, нали? Консумирате повече, а сте с по-ниски заплати? Как става номера? Добре, че са мъжете ви, гаджетата, бащите, любовниците или каквито мъже имате там, защото... хайде да не коментирам :D Отделно типичен женски двоен стандарт: искаме равни...
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-голямото предизвикателство да си жена е, че разни сджурналисти *** и ***-феминистки говорят от твое име и ти приписват собствените си комплекси, вместо да търсят реалните проблеми и възможни решения.
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Точка 3. Ми да спрат да бъдат големи консуматори и цените ще паднат
8
5
 
4
 
! Отговори
Спец преди 8 години
До Елена 10: Така е съгласен съм с теб,но мъжа си е мъж независимо на колко години е!
7
7
 
4
 
! Отговори
Eлена преди 8 години
До Спец 7 и 8:То и мъж след 35 -40 не е много за търсене.И не съм куче,за да търся,а се старая да изглеждам добре заради себе си.Ако един мъж иска да е до мен,ако ли не-прав му път.
6
0
 
6
 
! Отговори
tal преди 8 години
Чудно в днес.бг жените по-малко ли получават от мъжете?
5
2
 
4
 
! Отговори
Спец преди 8 години
До 6 Защото жените са повече от мъжете с около 250 000 в България,и затова е повече предлагането отколкото търсенето!
4
5
 
12
 
! Отговори
Спец преди 8 години
До 5 Жените в България след 25 никой не ги търси за нищо с каквото и да се украсяват си е все тая и само претенций без покритие!