Най-лъжливите митове относно развода

Спрете да мислите за чуждото мнение
1 юни 2016 20:10, Екип на Tialoto.bg
1
Най-лъжливите митове относно развода
Снимка:outnow.ch

Създаваме митове, защото се страхуваме от големите промени. Социалните норми също са причина да не искаме да взимаме радикални решения, за да не бъдем съдени от другите.

Спрете да мислите за чуждото мнение, животът си е ваш! Погледнете на нещата под друг ъгъл. Не само, че може да преживеете развода, но и да откриете щастието си.

Ето и кои са най-лъжливите митове относно развода според американската психоложка и автор на десетки книги д-р Катрин Фостър:

1. "Ако бях работила по-здраво за връзката си, нямаше да се стигне до развод"

Хората се променят постоянно. Вие израствате, имате други интереси и цели и съвсем нормално, пътищата ви с любимия може да се разделят. Приемете го и бъдете себе си. Ако се нагаждате към неговия начин на живот и изневерявате на себе си, вие никога няма да сте истински щастливи.

2. "Приятелите ми ще ме осъдят, защото се развеждам"

Някои вероятно ще се опитат да ви разубедят да го правите или да ви вменят чувство за вина, макар да са страничен наблюдател на случващото се във вашето семейство. Но това означава едно – те не са ви истински приятели и по-добре да ги изтръгнете от живота си. Приятелят трябва да е до вас във всички моменти и да ви подкрепя, а не да ви съди.

Едно е да даде искрена и обективна преценка, друго е да подходи нетактично и да ви засипе с негативни предположения, които само да разклатят истинската ви самоувереност. Ако до себе си имате качествени хора, то те не само ще ви подкрепят, а и ще ви помогнат да продължите напред.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
4
 
! Отговори
aa преди 8 години
риза на средната възраст-преди да сложат памперса мъжете се правят на полови атлети-докато свършат парите или се разболеят-тогава изобщо биват отритнати